Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.04.2014 08:10

Box ❚ Chiar dacă a terminat pe locul 3 la Campionatul Național de juniori,


A A

Elvis Munteanu nu va primi medalia de bronz

Elvis Munteanu nu va primi medalia de bronz
Nicu Tamaș și-a retras sportivul din ring, fiindu-i anulată medalia de bronz, iar acum vor fi suspendați amândoi

❚ Deși antrenorul Nicu Tamaș a declarat pentru presa locală că Munteanu s-a întors cu o medalie de la Cluj, unde a boxat în cadrul categoriei 57 de kilograme, lucrurile nu stau deloc așa, pentru că aici vorbim despre o descalificare în meciul cu Claudiu Gheorghe, de la Olimpia București ❚ Cum antrenorul secției de box de la CSM Târgoviște refuză orice dialog cu noi, am aflat de pe site-ul sportdambovitean că tocmai el a luat decizia să-și retragă sportivul din competiție ❚ Decizia lui Nicu Tamaș și a lui Elvis Munteanu a șocat asistența, inclusiv pe oficialii Federației Române de Box, care se vor îndrepta cu măsuri drastice împotriva celor doi, după cum a declarat pentru “Jurnal de Dâmbovița” arbitrul internațional Constantin Martiniuc, observator federal ❚ “Sportivul de la Târgoviște ținea în mod repetat, astfel că a fost avertizat o dată, de două ori, nu înceta deloc. A aruncat mănușile, a coborât din ring și a refuzat să-și ridice diploma. A fost descalificat, iar asta înseamnă că nu va primi medalia de bronz. Antrenorului Nicu Tamaș a plecat primul de la colț, în mod normal, nu vor scăpa fără suspendări”

 

COSTIN MIHAI


 

Situație extrem de neplăcută pentru Elvis Munteanu, pugilistul de la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște, care a boxat în semifinalele Campionatului Național de juniori, a terminat pe locul 3, dar nu a primit și medalia de bronz cuvenită.

Chiar dacă antrenorul Nicu Tamaș a declarat pentru presa locală că Munteanu s-a întors cu o medalie de la Cluj, unde a boxat în cadrul categoriei 57 de kilograme, lucrurile nu stau deloc așa, pentru că aici vorbim despre o descalificare în meciul cu Claudiu Gheorghe, de la Olimpia București.

 

Cum antrenorul secției de box de la CSM Târgoviște refuză orice dialog cu noi, am aflat de pe site-ul sportdambovitean că tocmai el a luat decizia să-și retragă sportivul din competiție.

“A trebuit să pierdem un titlu de campion din cauza arbitrilor. Aceștia l-au furat precum în codru pe Munteanu în semifinale. Înainte de începerea reprizei a treia am explodat și am hotărât să-l retrag pe Elvis din competiție. Și dacă nu-l scoteam din ring, sportivul meu nu avea nici o șansă să ajungă în finală din cauza batjocurii arbitrilor. Ei au făcut tot posibilul ca boxerul de la Olimpia să iasă campion. Nu am întâmpinat niciodată un arbitraj atât de slab în viața mea. E păcat că medaliile de aur se dau numai pe interes în cadrul competițiilor naționale”.

 

“Comisia de Disciplină va analiza acest caz

și va lua măsurile care se impun”

Decizia lui Nicu Tamaș și a lui Elvis Munteanu a șocat asistența, inclusiv pe oficialii Federației Române de Box, care se vor îndrepta cu măsuri drastice împotriva celor doi. Meciul dintre Elvis Munteanu și Claudiu Gheorghe a fost supervizat și de arbitrul internațional Constantin Martiniuc, observator federal, care a explicat în detaliu cum au stat lucruri și ce va urma.

“În Biroul Federal s-a hotărât toleranță zero la actele de indisciplină, tocmai de aceea am fost trimis să urmăresc meciurile de la Cluj, unde s-a ținut Campionatul Național de juniori. Sportivul de la Târgoviște ținea în mod repetat, astfel că a fost avertizat o dată, de două ori, nu înceta deloc. A aruncat mănușile, a coborât din ring și a refuzat să-și ridice diploma. A fost descalificat, iar asta înseamnă că nu va primi medalia de bronz. Rămâne cu locul 3, dar fără medalie, care nu se va calcula nici la nivel de club. Comisia de Disciplină va analiza acest caz și va lua măsurile care se impun. La fel și în dreptul antrenorului Nicu Tamaș, pentru că el a plecat primul de la colț. În mod normal, nu vor scăpa fără suspendări”.

 

O pată neagră pe imaginea boxului târgoviștean,

dar și a CSM Târgoviște

Chiar dacă arbitrii l-ar fi dezavantajat pe Elvis Munteanu, acesta nu trebuia să părăsească ringul, cum nici antrenorul Nicu Tamaș nu a procedat corect încurajând un astfel de comportament. În primul rând că sportivul a pierdut o medalie importantă, iar apoi va suporta și sancțiuni dure, riscând să-și încheie prematur cariera.

 

O pată neagră pe imaginea boxului târgoviștean, dar și a clubului condus de Ciprian Iugulescu, venită într-un moment foarte bun, după ce Relu Sofian, de la CS Târgoviște, a devenit campion național la Naționalele de juniori de la Cluj. Dezamăgirea e cu atât mai mare, cu cât vorbim despre niște oameni plătiți din bani publici să facă performanță și nu scandal.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale