Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.10.2017 00:18

Târgoviște - Cetatea romanței a fost onorată de mari personalități


A A

Ecouri la ediția jubiliară a Festivalului "Crizantema de Aur"

Ecouri la ediția jubiliară a Festivalului
Teodor Vasiliu - premiat de George Christophides , Președintele Federației Mondiale UNESCO pentru realizarea CASEI ROMANȚEI la Târgoviște

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște

”Ediția din acest an, ediția jubiliară, este un omagiu adus zecilor și zecilor de interpreți, de compozitori, de regizori, tuturor celor care de-a lungul celor 50 de ediții ale Crizantemei de Aur ne-au adus o adevărată comoară muzicală la Târgoviște. Nu aș vrea să închei fără a menționa și faptul că, iată, la Târgoviște avem de acum și un muzeu al romanței, o casă a romanței. Nu pot să nu salut prezența la acest festival a marelui compozitor basarabean, Eugen Doga, care și anul trecut ne-a oferit un recital extraordinar. Sunt convins că va fi o ediție de excepție a Festivalului național de creație și interpretare „Crizantema de Aur”.

George Christophides, președinte de onoare al Federației Mondiale a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO

„Sunt foarte încântat să fiu alături de Crizantema de Aur și de romanță, să mă bucur de acest gen muzical. Sunt impresionat de tot ceea ce am ascultat și mă bucur fiu la Târgoviște. Trebuie să luptați pentru a păstra adevăratele valori nu numai pe cele românești, ci și pe cele internaționale. Promit să fiu alături de romanță, de acest festival care iată că anul acesta a ajuns la cea de-a 50-a ediție”.

Eugen Doga - academician, președinte de onoare al Juriului de Interpretare, Artist al Poporului din Republica Moldova

„Ceea ce am văzut este formidabil. Gândirea artistică, fantezia artistică în spațiile acestea destul de limitate i-au dat o altă dimensiune, le-au lărgit extraordinar. De la intrare cu acest glob desigur că te gândești că romanța a depășit toate meridianele și paralelele pământului. Toate imaginile materiale sună. Aici în teatru acesta pe care îl cunosc de altădată este frumos, este încântător. Mă simt foarte bine. Deja am intrat în aula romanțelor. Vom vedea ce vor face concurenții. Îi privim, o să îi apreciem. Până acolo însă, nu pot să nu spun un bravo Alinei Mavrodin care desigur este inima acestui Festival, bravo pentru această sărbătoare foarte de dată rotundă și sper să se rotunjească de mai multe ori. Aș striga la această dată bis, bis, de mai multe ori”.

Daniela Vlădescu – artist liric, membru în Juriul secțiunii Interpretare, directorul Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

„Orașul Târgoviște îmi dă senzația că este ocrotit de niște strămoși, este ocrotit de istorie, are un aer tihnit, de blândețe, are o atmosferă pe care nu o găsim nici în marile metropole și nici în orășelele de provincie. Este un oraș special pe care eu îl iubesc de când eram tânără, am venit la Crizantema de aur când aveam 22 de ani... Mi se pare că este locul meu să cânt romanță, să ascult romanță și să mă bucur de atmosfera aceasta de sărbătoare. Crizantema de aur trăiește prin cei care o ocrotesc pentru că dacă nu ar exista o înțelegere la nivelul celor ce conduc orașul, județul, dacă nu ar exista promotorii acestei minunate activități, cum este familia Vasiliu, nu s-ar fi reușit această performanță. Au scos acest festival din amatorism, în ultimii ani Crizantema a ajuns un festival al vocilor cultivate, al vocilor frumoase”.

Matilda Pascal Cojocărița - interpretă de romanțe, membru al Juriului de Interpretare, directorul Ansamblului „Dor românesc”

„Sunt aici, la această ediție jubiliară cu gândul de a ura Crizantemei încă 50 de ediții de acum înainte, cu gândul că aici este locul și spațiul în care Crizantema nu se va ofili niciodată. Aici este spiritul și tot ceea ce înseamnă frumosul toamnei, tot ce înseamnă muzică și poezie, tot ce înseamnă romanța”.

Marius Țeicu - compozitor, membru al Juriului secțiunii Creație

„Este a treia oară când vin ca jurat la acest minunat festival al cântecului românesc, pentru că asta înseamnă romanța. Este un festival organizat extraordinar de bine din toate punctele de vedere. Sunt convins că până la urmă romanța va ajunge acolo unde îi este locul, alături șansonetă și fado. Îmi place ce se întâmplă aici și îmi doresc să trăiască festivalul alți 50 de ani, pentru că romanța nu o să moară niciodată”.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bienala Națională de Gravură „Gabriel Popescu” și-a desemnat câștigătorii
Comuna Potlogi, punct de atracție pentru turiști
Gala voluntarilor
Patrimoniu renăscut: Biserica Mare a Curții Domnești din Târgoviște
Ministerul Educației va forma 100.000 de profesori în pedagogia digitală
Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Funcționarul european

Discutăm enorm despre sistemul de decizii și dacă e pregătită Uniunea Europeană pentru o extindere la peste 30 țări, dar de cele mai multe ori abordam subiectul doar la nivel politic. Funcționarul european joacă un rol enorm, dar puțini sunt aceea care discută deschis despre evoluția sa.

Este deja de notorietate faptul că avem un segment aparte de funcționari publici care lucrează în cadrul... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale