Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.04.2013 00:20

Noul director al SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA, Alin Manole, a reziliat contractele păguboase


A A

Despăducherea SC LDP de clientela PDL

Despăducherea SC LDP de clientela PDL
Directorul Alin Manole e determinat să reînscrie SC LDP SA pe drumul competitivității și al profitabilității

❚ Căpușarea bugetelor publice pare să fi fost “ordin pe unitate” pentru clientela PDL, racordată la mai toate instituțiile dâmbovițene în mandatul fostului președinte PDL al CJ Dâmbovița, Florin Popescu ❚ Liderii PDL nu s-au sfiit să sifoneze banii publici fie personal, fie prin firmele lor sau ale rudelor, iar consecințele se văd astăzi în situația dezastruoasă în care se regăsește județul Dâmbovița ❚ Firmele lui Gabriel Cioacă și Mihai Tiberiu Ciupercă, finii de cununie ai fostului președinte PDL al CJD Florin Popescu, au încasat miliarde peste miliarde din bugetul SC LDP SA ❚ PDL-istul Pavel Babeu a oferit SC LDP “consultanță în management” de 250 milioane lei vechi în 2012, în condițiile în care societatea a încheiat anul pe pierdere ❚ Consilierul județean PDL Mihai Trifan a încasat nelegal de la SC LDP salarii de 740 milioane lei vechi, pe care trebuie să le returneze, conform deciziei Curții de Conturi

 

 

LDP scris invers este PDL! Pe acest sistem, banii publici din bugetul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, firmă subordonată CJ Dâmbovița, au ajuns, pe diverse filiere, în conturile unor reprezentanți la vârf ai Partidului Democrat-Liberal Dâmbovița.

Din seria neregulilor petrecute la SC LDP SA, despre care ne-am propus să scriem pe larg în paginile cotidianului “Jurnal de Dâmbovița”, redăm astăzi câteva cazuri strigătoare la cer, prin care bugetul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA a fost căpușat fie de firmele de familie și de clan ale unor lideri PDL, fie personal de unii dintre membrii marcanți la nivel județean ai Partidului Democrat-Liberal.

 

După preluarea mandatului de director al SC LDP, consilierul județean USL Alin Manole s-a declarat pur și simplu consternat de modul în care clientela PDL a prăduit sistematic societatea subordonată CJD, devenită astfel neprofitabilă, necompetitivă și înregistrând pentru prima oară în ultimii 10 ani o pierdere de 10 miliarde lei vechi.

 

Bugetul SC LDP SA a fost căpușat fie de firmele de familie și de clan ale unor lideri PDL, fie personal de unii dintre membrii marcanți ai Partidului Democrat-Liberal

 

Cioacă și Ciupercă, finii lui Florin Popescu,

dezabonați de la bugetul public al SC LDP SA

Dintre contractele păguboase încheiate de SC LDP în mandatul de președinte CJD al PDL-istului Florin Popescu, noul director al societății, Alin Manole, a menționat contractele de pază. Aproximativ 3,5 miliarde lei vechi pe an au mers în conturile a două societăți apropiate lui Tiberiu Mihai Ciupercă, finul președintelui PDL Florin Popescu.

 

Patronii firmelor de pază ELITE GUARD și CNM GUARD sunt Ciupercă Nicolae (tatăl lui Ciupercă Mihai-Tiberiu, dir.ex.adj. al Direcției de Finanțe Dâmbovița și finul președintelui CJD Florin Popescu) și Gâdiuță Dragoș (fratele lui Gâdiuță Trifan Rareș, șeful biroului juridic al Direcției de Finanțe Dâmbovița și ginere al lui Mihai Trifan, consilier județean PDL).

“Am reziliat contractele de pază, care nu se justificau din punct de vedere economic, de 3,5 miliarde pe an. Firmele contractate erau CNM GUARD și ELITE GUARD. Ceea ce mă uimește este că aceste contracte nu au fost plătite în decursul anului 2012 decât poate o lună sau două. Pentru restul lunilor, am găsit aproximativ 3 miliarde de lei vechi de plată la servicii de pază. amânate la plată din cauză că societatea nu și-ar fi permis acest serviciu. Au emis niște CEC-uri prin noiembrie anul trecut, decembrie, pentru ca noi să plătim aceste datorii. Eu nu mai pot deci nici să eșalonez, să găsesc înțelegere la aceste firme. Unul dintre CEC-uri a avut scadență în ianuarie, altul are chiar în aprilie. Așa că trebuie neapărat să le plătesc, în condițiile în care nouă ne trebuie bani pentru a cumpăra bitum și a începe plombarea gropilor și asfaltarea străzilor. Nu pot începe activitatea normală fiindcă avem de plătit astfel de datorii enorme. De asemenea, am reziliat contracte de consultanță juridică încheiate cu dl Cioacă și cu un domn Colan”, ne-a declarat directorul SC LDP, Alin Manole (foto stânga).

 

PDL-istul Pavel Babeu a încasat de la SC LDP

250 milioane lei vechi pentru… consultanță în management!

Fostul director al Serviciului Public Județean de Apă și Canalizare, PDL-istul Pavel Babeu (foto stânga), a fost unul dintre “sfătuitorii” fostei conduceri a SC LDP SA, “servicii” pentru care a încasat sute de milioane lei vechi.

 

Descoperirea l-a uluit pe noul director Alin Manole, care nu-și explică de ce a mai fost plătit Pavel Babeu din moment ce SC LDP a încheiat anul 2012 pe pierdere (n.red. poate că o măsură reparatorie eficientă ar fi ca sutele de milioane lei vechi să-i fie imputate PDL-istului Pavel Babeu!).

“Chiar și dl Babeu a avut aici un contract de management în anul 2012, dar când am venit nu mai era în vigoare contractul. Ce management a putut să facă dumnealui în 2012? Era plătit cu 10-12 milioane pe lună, aproximativ 250 de milioane lei vechi era valoarea totală a contractului. Ce consultanță în management a oferit dl Babeu societății Lucrări Drumuri și Poduri? Că SC LDP a avut o pierdere de 10 miliarde lei vechi, pentru prima oară în istoria societății. N-am înțeles pentru ce s-au plătit acești bani”, și-a exprimat revolta noul director al LDP, Alin Manole.

 

PDL-istul Mihai Trifan trebuie să returneze salarii

de 740 de milioane lei vechi încasate nelegal de la SC LDP

De parcă miliardele de lei vechi primite de firma de pază a fratelui ginerelui său nu erau de ajuns, consilierul județean PDL Mihai Trifan (foto dreapta) a încasat personal sute de milioane lei vechi de la SC LDP. Curtea de Conturi a constatat însă că PDL-istul Mihai Trifan a primit respectivele beneficii salariale în mod nelegal, motiv pentru care a dispus recuperarea sumelor.

“Domnul Trifan avea un salariu mai mare decât al directorului general de atunci. Curtea de Conturi care a încheiat controlul la sfârșitul lui februarie, a descoperit că dl Trifan încasa un salariu care nu se încadra în grila de salarizare a societății. Curtea de Conturi a constatat că trebuie să-i imputăm dlui Trifan aproximativ 74.000 RON (740 milioane lei vechi). Am întreprins măsurile legale pentru a recupera această sumă de la dânsul. Consiliul de Administrație a considerat că nu mai e nevoie în organigramă de acest post și l-a destructurat. Am încercat să-i oferim dlui Trifan un alt post în organigramă, conform pregătirii domniei sale. A refuzat și nu s-a mai prezentat la locul de muncă, motiv pentru care am fost nevoiți să-i desfacem contractul de muncă”, a mai precizat directorul SC LDP, Alin Manole, în exclusivitate pentru “Jurnal de Dâmbovița”.

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale