Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.01.2018 00:10

După ce Diana Ivăncescu a fost desemnată sportiva anului 2017 la nivel județean


A A

Desdemona Banu Ionescu a urcat în topul antrenorilor dâmbovițeni

Desdemona Banu Ionescu a urcat în topul antrenorilor dâmbovițeni

* „Faptul că Diana a fost sportivul anului 2017 a reprezentat o mândrie atât profesională, cât și personală. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea”

* „Sportiva Diana Ivăncescu este o fire puternică, ambițioasă, muncitoare și foarte motivată în prezent. În afara sportivului, este o adolescentă sensibilă, care s-a lovit de greutățile vieții puțin cam devreme”

* „Faptul că sunt prima femeie care a ocupat o asemenea poziție în clasamentul celor mai buni antrenori din 2017, nu poate să mă facă decât mândră și, mai mult de atât, este cea mai mare motivație pentru a mă perfecționa în a atinge performanțe mai multe în viitor”

* „Ne antrenăm pe străzile din fața stadionului, în Parcul Chindia, printre claxoane, mașini, câini, asta din lipsa unei piste sintetice. Pista de zgură se transformă într-o mlaștină, iar când începe să ningă devine un câmp alb, plin de nămeți, astfel că mai intrăm pe ea prin luna aprilie, mai”

* „Această meserie presupune, din punctul meu de vedere, multă pasiune, dedicație, ambiție și răbdare. Lucrând cu sportivii, nu poți altfel, nu trebuie să pierzi nimic din ce se întîmplă cu aceștia, este o ocupație permanentă”

* „De-a lungul timpului i-am avut ca mentori pe profesorul Marin Sandu și pe Nicolae Guțoiu, actualul meu coleg de la CS Târgoviște. Pot spune că am <<furat>> meserie de la aceștia”

* „Sunt indignată să văd cât de mult își petrec copiii timpul cu telefoanele, tabletele sau computerele, în loc să facă sport, să iasă în aer liber, să facă ceva ce poate duce la lucruri frumoase”

COSTIN MIHAI


 

Desdemona Banu Ionescu (46 de ani) a prins podiumul antrenorilor dâmbovițeni în ierarhia anului 2017, unde a fost depășită doar de Cornel Cornea (lupte) și de Nicu Tamaș (box). Însă pe atleta ei, Diana Ivăncescu, nu a întrecut-o nimeni la nivel județean, câștigând premiul cel mare, pentru cel mai bun sportiv dâmbovițean al anului. Cum a trăit Desdemona aceste momente, cât a muncit pentru a ajunge sus și ce obiective și-a stabilit, am încercat să aflăm printr-un interviu realizat cu antrenoarea de la Clubul Sportiv Târgoviște.

„Mă așteptam la această nominalizare a Dianei”

Rep.: Ce ați simțit atunci când Diana Ivăncescu a fost declarată sportivul dâmbovițean al anului 2017?

- Faptul că Diana a fost sportivul anului 2017 a reprezentat o mândrie atât profesională, cât și personală. Spun și personală, pentru că în timp Diana a devenit mai mult decât sportivul antrenat de mine, implicându-mă atât cât mi-am putut permite în calitate de antrenor, să o ajut din toate punctele de vedere. În acest sens am și sprijinul familiei. Mă așteptam la această nominalizare, deoarece Diana s-a concentrat pe antrenamente, astfel a avut și multe reușite, îndeplinind aproape toate obiectivele propuse. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea.

Rep.: Cum arată o descriere a sportivei Diana Ivăncescu și cum este ea în afara atletismului?

- Sportiva Diana Ivăncescu este o fire puternică, ambițioasă, muncitoare și foarte motivată în prezent. În afara sportivului, este o adolescentă sensibilă, care s-a lovit de greutățile vieții puțin cam devreme. Însă asta nu a făcut-o să lase garda jos, luptă pentru ceea ce în dorește și este de apreciat. Sportul a format-o într-o mare măsură nu numai ca sportiv, ci și ca om.

Rep.: S-au rezolvat problemele financiare, și-a primit Diana drepturile cuvenite din partea Clubului Sportiv Târgoviște?

- În mare măsură, da. Spre sfârșitul anului s-au rezolvat și problemele financiare.

„Andreea Dinu este dublă campioană națională de sală și în aer liber”

Rep.: Ce obiective v-ați propus în dreptul Dianei pentru 2018?

- Zilele acestea ne-am stabilit obiectivele și am pus la punct planul de pregătire, în care ne-am propus să participăm la competițiile de semimaraton (21 km), la Campionatul Național de Tineret, în proba de 3.000 m obstacole și 5.000 m, și la Campionatul Național de Cros. Ne dorim să îmbunătățim timpii în proba care-i este favorită. De asemenea, vrem să finisăm anumite probleme care sunt legate de tehnică și, în special, să o ajut să fie tot mai puternică din punct de vedere psihic. Va fi un an mai greu, deoarece a terminat junioratul. Acum este în primul an de tineret și concurează cu sportivi mai mari ca vârstă cu doi ani,

Rep.: Mai sunt și alți atleți de valoare sub îndrumarea dumneavoastră?

- Sigur. Vreau să o menționez în special pe Andreea Dinu, care este dublă campioană națională de sală și în aer liber, categoria copii. Acest copil are un potențial enorm, iar energia și entuziasmul cu care vine la antrenamente nu o părăsesc niciodată, indiferent de dificultatea lor. Sper să rămână la fel de motivată și peste ani, deoarece sunt încrezătoare în ideea că va ajunge una dintre cele mai bune sportive din țară. Pot să mai enumerez câțiva micuți talentați și conștiincioși din grupa mică: Nicolae Voicilă Tiberiu, Chelcan Sebastian, Marin Sorin, Diaconescu Antonia, copii cu rezultate bune la Campionatele Naționale.

„Încercăm să ne antrenăm cu ce avem”

Rep.: Cum sunt condițiile de pregătire și unde vă antrenați în această perioadă?

- În această perioadă, condițiile nu sunt foarte bune. Ne antrenăm pe străzile din fața stadionului, în Parcul Chindia, printre claxoane, mașini, câini, asta din lipsa unei piste sintetice. Pista de zgură se transformă într-o mlaștină, iar când începe să ningă devine un câmp alb, plin de nămeți, astfel că mai intrăm pe ea prin luna aprilie, mai. Încercăm să ne antrenăm cu ce avem, dar nu putem să ignorăm faptul că majoritatea adversarilor sportivilor noștri se pregătesc în condiții adecvate. Repet, încercăm să ne concentrăm pe obiectiv, indiferent de cât de greu este.

Rep.: Este pentru prima dată când prindeți podiumul în clasamentul antrenorilor dâmbovițeni și sunteți singura femeie care a pătruns aici. Reflectă aceste ierarhii adevărul sportiv?

- Aceste ierarhii sunt construite pe baza unor rezultate reale ale sportivilor din județ și într-o oarecare măsură evidențiază situația fiecărui sportiv în parte. Ierarhia este făcută ca urmare a punctajului acumulat pe parcursul unui an competițional, punctaj stabilit de MTS. Faptul că sunt prima femeie care a ocupat o asemenea poziție în clasamentul celor mai buni antrenori din 2017, nu poate să mă facă decât mândră și, mai mult de atât, este cea mai mare motivație pentru a mă perfecționa în a atinge performanțe mai multe în viitor.

„M-am pregătit pentru a-mi impune propriul stil de a antrena”

Rep.: Ce presupune această meserie? Cum ați ales-o și cine v-a influențat în carieră?

- Această meserie presupune, din punctul meu de vedere, multă pasiune, dedicație, ambiție și răbdare. Câteodată este greu să menții un echilibru între viața profesională și cea personală, deoarece lucrurile cu care se confruntă un antrenor zi de zi nu rămân la stadion, în cazul meu, ele vin cu tine acasă. Lucrând cu sportivii, nu poți altfel, nu trebuie să pierzi nimic din ce se întîmplă cu aceștia, este o ocupație permanentă. Dar, în același timp, iubesc ceea ce fac, după cum v-am spus, nu m-aș vedea făcând altceva. De când eram mică am fost pasionată de sport, orice sport, nu conta că era handbal, volei, fotbal sau atletism. Cred că această meserie m-a ales pe mine și nu invers. Nu cred că aș putea face altceva acum, este modul meu de a-mi trăi viața, în lumea sportului. În al doilea rând, îmi place să lucrez cu copiii de orice vârstă, un lucru foarte important în această meserie. De-a lungul timpului i-am avut ca mentori pe profesorul Marin Sandu și pe Nicolae Guțoiu, actualul meu coleg de la CS Târgoviște. Pot spune că am <<furat>> meserie de la aceștia, fiind mult mai experimentați și având mulți ani de antrenament în spate. M-am pregătit pentru a-mi impune propriul stil de a antrena și de a lucra cu sportivii, iar aceste lucruri se văd în rezultatele pe care le-am adus clubului.

„Vreau să văd cât mai mulți copii pe stadion”

Rep.: Care ar fi marile dorințe ale Desdemonei Banu Ionescu legate de activitatea sportivă?

- Nu le spun dorințe, prefer să le spun obiective de acum. Vreau să reușesc să o mențin pe Diana în topul celor mai buni sportivi din țară, să aibă cât mai multe prezențe în lotul național și să ajungă să concureze din ce în ce mai mult pe plan internațional. În aceeași măsură, vreau să mă ocup și de pregătirea noii generații de alteți, micuții talentați, serioși și energici de la grupa mică. O, și totuși, îmi doresc ceva! Să văd cât mai mulți copii pe stadion. Sunt indignată să văd cât de mult își petrec timpul cu telefoanele, tabletele sau computerele, în loc să facă sport, să iasă în aer liber, să facă ceva ce poate duce la lucruri frumoase. În felul acesta se pierd talente și adulții din preajma lor nu bagă de seamă. Să nu mai spunem cât de benefică este mișcarea pentru sănătatea corpului și a minții.

Rep.: Ce hobby-uri aveți și ce anume vă reprezintă?

- Nu știu dacă le pot spune hobby-uri, dar fac orice lucru care mă face fericită. Sunt un om pozitiv, îmi place să călătoresc, îmi plac muzica și dansul. Poate tocmai de aceea, faptul că lucrez cu copiii, tinerii, mă face să simt viața ca o permanentă stare de agitație plăcută, nelăsându-mă să-mi pierd entuziasmul și energia. 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale