Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.11.2014 00:08

Dragan Nesic și problemele de la CSM Târgoviște


A A

"Dacă decizi să nu joci, nu-i corect"


❚ „Pentru mine, Diana a fost ceva important să vin aici. Am vorbit cu Diana care este situația, ideea clubului și toate celelalte” ❚ „Tot timpul în cariera mea am oferit clubului trei oferte pentru poziția patru, spre exemplu. După aceasta, clubul a decis în funcție de bani și calitatea jucătoarei” ❚ „Proiectul este mare și pentru mine este imposibil să avem rezultate imediat. Proiectul înseamnă să construiești ceva” ❚ „Cupa Balcanică a fost șansa noastră. Cu siguranță, această Cupă Balcanică, pentru care ne-am pregătit atât de bine, ne-a omorât” ❚ „Este foarte greu să le ajutăm pe jucătoare să depășească problemele psihologice pe care le avem în anumite meciuri” ❚ „Când joci prost, cum poți accepta asta? Este posibil să joci prost, dar nu accept. Echipa mea nu are această problemă, deoarece știm că noi acum construim o echipă”

MĂDĂLIN RĂDUCU


Dragan Nesic (44 de ani) este antrenorul CSM-ului de patru luni. Antrenorul sârb are un CV mai mult decât interesant, întrucât până la vârsta sa are bifate echipe importante din voleiul european, precum Vini Monteschiavo (Italia) sau Galatasaray (Turcia), cu prima câștigând Cupa CEV în sezonul 2008/09. Tehnicianul a antrenat și naționala feminină a Bulgariei în 2007, alături de care a luat bronzul la Campionatul European. După ce CSM Târgoviște a ratat Cupa Balcanică în debutul sezonului, iar debutul în campionat nu a fost deloc reușit, au apărut și primele critici la adresa echipei. Cu toate că nici evoluțiile din ultimele meciuri nu au fost atât de convingătoare, Dragan Nesic a acceptat dialogul cu „Jurnal de Dâmbovița”. Interviul a fost realizat în sala de conferințe a Sălii Sporturilor, după antrenamentul condus de tehnician. Sârbul a fost dezinvolt, „open mind” și extrem de deschis. A explicat cum a ajuns la Târgoviște, diferența de mentalitate dintre România și alte țări, a oferit și versiunea nescrisă a poveștii de la Ankara, dar și detalii din interiorul echipei.

Rep: Cum ați fost contactat de CSM Târgoviște?

- De mai mult de 15 ani lucrez cu o agenție de sport italiană. Numele agenției este Gold Sport. În ultimele trei sezoane am lucrat cu un manager din Turcia și când am discutat despre acest sezon, mi-a spus că sunt câteva cluburi care vor să mă contacteze din România. După asta, am decis să vin aici. Am vorbit cu președintele clubului și așa a început povestea noastră.

Rep: Mai exact, cine v-a contactat de la clubul din Târgoviște?

- Din Târgoviște nimeni în mod direct. Ei au luat legătura cu agentul meu. De obicei, în trecut, cluburile mă contactau direct. Eu nu vorbesc niciodată despre acest subiect, pentru că sunt antrenor și îmi place să mă gândesc la echipă, la orice altceva. Îmi plătesc managerul, el rezolvă totul și ia legătura cu cine vrea să lucreze cu mine. După asta, am venit cu mașina în Târgoviște și m-am întâlnit cu președintele și cu toți angajații clubului. Apoi, ne-am decis să lucrăm împreună.

„Strategia de transferuri este făcută de mine și de club, împreună”

Rep: Înainte să semnați contractul, știați ceva despre Târgoviște?

- Despre Târgoviște ca oraș, nimic special. Dar, în acest sezon urmăresc ligile din Italia, Rusia, Turcia pentru a avea mai multe informații. Sezonul trecut m-am documentat despre liga românească și știu că aici, iar pentru mine a fost important, Diana (n.r. Calotă) juca la Târgoviște. O știu de când evolua la Constanța, când jucam în CEV Cupa, iar eu eram la Galatasaray, o mai știu de la echipa națională. Pentru mine, Diana a fost ceva important să vin aici. Nu pot să spun că Diana m-a convins să vin aici. Am vorbit cu Diana care este situația, ideea clubului și toate celelalte.

Rep: După ce ați venit la CSM Târgoviște, cine a făcut strategia privind transferurile?

- Îți spun că tot ce am făcut în trecut, am încercat să implementez și la Târgoviște. Adică, am propus ce fel de jucătoare trebuie să luăm. În mod normal, am oferit trei soluții de jucătoare pentru un post. După asta, am decis pe cine să luăm, dar nu după calitatea și salariul jucătoarei, pentru că este bine pentru noi să aducem cea mai bună jucătoare din lume, dar e imposibil la bugetul pe care îl avem la dispoziție. Din acest motiv, tot timpul în cariera mea am oferit clubului trei oferte pentru poziția patru, spre exemplu. După aceasta, clubul a decis în funcție de bani și calitatea jucătoarei. Tocmai de aceea, strategia de transferuri este făcută de mine și de club, împreună.

„Când am aflat că ele vor veni, a fost o problemă pentru noi”

Rep: În prima parte a sezonului, ați jucat în Cupa Balcanică, la Ankara și ați pierdut. Ce s-a întâmplat acolo?

- Îți voi spune povestea. În primul rând, noi am fost realiști și știam ce posibilități avem. Am acceptat să vin aici datorită proiectului. Proiectul este mare și pentru mine este imposibil să avem rezultate imediat. Proiectul înseamnă să construiești ceva. Pentru noi, Cupa Balcanică era o oportunitate incredibil de bună, deoarece era în data când avea loc Campionatul Mondial. Așadar, cele mai importante jucătoare ale celor de la Illbank Ankara se aflau în naționalele Serbiei și Croației. Ce s-a întâmplat? Ei au schimbat datele. Dacă vă amintiți, Illbank a jucat pe 7 octombrie și primele zile erau pe 5 și 6. Federația Balcanică le-a oferit oportunitatea să schimbe datele, pentru că era posibil, fiindcă pe hârtie, pe 6 octombrie, Serbia și Croația au terminat Campionatul Mondial. Pe 6 octombrie, Illbank, care este un club bogat, a trimis avioane private pentru două dintre jucătoare să vină în Ankara. Ele au venit și au făcut un joc fantastic. Noi am jucat, de asemenea, bine. Aceste jucătoare nu au fost de profil ofensiv, dar ele au ridicat oricum nivelul. Așadar, a fost șansa noastră. Când am aflat că ele vor veni, a fost o problemă pentru noi. A fost o super posibilitate să închidem jocul, să câștigăm al doilea set. Dar, din păcate, am pierdut. Cu siguranță, această Cupă Balcanică, pentru care ne-am pregătit atât de bine, ne-a omorât.

Rep: Adică?

- Îți explic. Imediat după aceea, am început campionatul cu CSM București și asta ne-a omorât. Tocmai din acest motiv, performanțele noastre încep de-abia acum să crească. Asta este o altă problemă, pentru că nu avem jucătoare super puternice, nu avem experiență foarte mare și este foarte greu să le ajutăm să depășească problemele psihologice pe care le avem în anumite meciuri.

„Este imposibil să joci prost, este posibil să pierzi”

Rep: A fost un moment în timpul sezonului, după meciul cu Tg. Mureș, când ați criticat public jucătoarele și echipa...

- Îți voi spune și de ce. Poate că nu este o strategie bună când mă critici pe mine, fiindcă nu știi nimic despre mine. Vreau să-ți spun ceva foarte important. Când joci prost, cum poți accepta asta? Este posibil să joci prost, dar nu accept. Echipa mea nu are această problemă, deoarece știm că noi acum construim o echipă. Împotriva celor de la Tg. Mureș, pentru a fi campioana României într-o bună zi, trebuie să câștigăm 25-10, 25-10, 25-10. Aceleași critici pe care le fac asupra echipei mele sau care vin din rândul suporterilor, chiar dacă nu ne plac, într-un moment, cineva ca dumneavoastră, suporterii, președintele sau eu, pot face echipa să se simtă rău. Asta nu este deloc amuzant pentru nimeni. Oamenilor nu le place de noi, fiindcă jucăm slab. Tocmai această mentalitate balcanică este o realitate, este ceea ce simte toată lumea, ce simte echipa mea. Este imposibil să joci prost, este posibil să pierzi. Ce-am spus după meciul cu Tg. Mureș este ce vreau de la echipa mea și ce vrea clubul de la mine. Dacă câștigi 25-9, 25-10 și pierzi 23-25, atunci nu am nicio problemă, fiindcă ești punct la punct. Dar, dacă câștigi 25-9, 25-12, apoi pierzi 10-25, atunci avem o problemă. Dar dacă decizi să nu joci, nu-i corect. Acest oraș merită să vadă că suntem luptători. Asta este ceea ce vreau să văd. Eu sunt antrenor profesionist, aceste jucătoare sunt sportive profesioniste și trebuie să facem ceva pentru acest oraș, pentru că suporterii vin să ne vadă. Tu ai job-ul acesta și este important pentru noi să scrii. Nu contează dacă ne lauzi sau ne critici. Trebuie să te respect. Dacă scrii de rău de mine, este bine, pentru că scrii de mine. Nu ca și antrenor, dar scrii despre echipa mea. Într-o zi, când vom câștiga, sunt sigur că vei scrie de bine. Acum, ne criticați și vă mulțumim, pentru că este o motivație. Asta este realitatea. Nu jucăm bine. Și asta este o motivație pentru mine. Pentru noi, imediat după Dumnezeu, sunt suporterii.

Probleme de convingere la transferuri

Rep: Care este obiectivul echipei în acest sezon?

- Aceasta este o echipă nouă. Am vorbit cu domnul Ciprian (n.r. Iugulescu, președintele CSM-ului) de foarte multe ori în această vară. Vreau să fiu deschis în fața oricui. Am întrebat cinci jucătoare dacă doresc să vină aici. Toate au acceptat bugetul și salariul, dar nimeni nu a acceptat să vină în România. Toate au fost de acord să lucreze cu mine, dar nimeni nu a vrut să vină în România. Trei dintre ele nici acum nu au echipă. Le-am sunat să le întreb, poate s-au răzgândit. Știți ce mi-au spus? Dacă mergi să lucrezi în altă țară, atunci vin să lucrez imediat cu tine. Din acest motiv, este foarte greu să construiești o echipă. Spre exemplu, o jucătoare mi-a spus în această vară că va merge la o altă echipă, pentru că acea echipă va juca în cupele europene. I-am spus că nu va juca mult în cupele europene, fiindcă e foarte posibil să părăsească competiția încă după primul tur. Aceasta nu este o critică pentru echipă, ci pentru organizare, iar managerul și agentul nu ne-au ajutat deloc. Îți garantez că nivelul campionatului și al acestui club, poate fi ciudat și o să râzi, dar acesta este cel mai bun club unde am fost. ªi am lucrat la cea mai bună echipă din Italia și din Turcia. Sunt mândru că mă aflu aici și crede-mă că mă rog să ne susțineți, să susțineți acest club, pentru că ceea ce vrem să facem noi este foarte greu. Nu este vorba despre bani sau performanță, ci despre ceva ce construim în această țară, în mentalitatea celorlalte jucătoare care nu vor să vină aici. Sunt de acord că nivelul nu este același ca în Italia, ca în Turcia, dar sunt de acord că în acest moment avem mai mult de șase echipe bune în campionat. Este ceva ce trebuie să respectăm. Și, îmi pare rău, este o țară care nu are foarte multe posibilități economice, în general. Dar, avem calitate impresionantă în sport. Aceasta este motivația pentru mine, ce încerc să presar în mentalitatea jucătoarelor. Trebuie să se lupte mai mult.

„Nu trebuie să tragem în jucătoare pentru că au pierdut un punct”

Rep: Știți bugetul clubului? Cum este față de media campionatului?

Nu știu exact câți bani avem. Dar știu că este de ajuns pentru echipa pe care o construim. Prezentul clubului a fost clar pentru mine încă de când m-au contactat, mi-au spus: „Dragan, uită că ai fost în Italia, uită că ai fost în Turcia. Acum, te rugăm să vii să construiești ceva de la zero, pentru că avem o super echipă de baschet, dar acum încercăm să construim o echipă de volei”. Asta-i ceva bun, pentru că în meciul trecut, când nu am jucat foarte bine, dar Craiova a jucat atât de bine, suporterii au început să ne susțină. Aceasta este victoria mea.

Rep: Ce s-a întâmplat în meciul cu Craiova?

- Craiova a jucat super, un volei bun. Din acest motiv, nu trebuie să tragem în jucătoare pentru că au pierdut un punct. Suntem nefericiți, dar Craiova este o echipă bună. Eu aș spune despre Craiova ca fiind una dintre cele mai bune echipe pe care le-am întâlnit din cele inferioare, din a doua jumătate a clasamentului. Deja se vede o schimbare de mentalitate față de meciul cu Tg. Mureș.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale