Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.03.2015 00:08

Chindia, așa da!


A A

Cum să domini și să câștigi clar un meci

Cum să domini și să câștigi clar un meci
Chindia s-a antrenat bine înaintea derby-ului cu SCM Pitești

❚ În astfel de jocuri, scorul și evoluția pot fi înșelătoare comparativ cu progresul general în campionat ❚ Cum fazele fixe reprezintă centrări venite din lateral, am observat de foarte multe ori o grămadă de mingi înalte expediate din flancuri, de calitate, plecate de la oamenii de bandă, Răzvan Dobre și Adi Grigore ❚ Anton a interpretat perfect rolul de „playmaker”, iar atacanții Cherchez și Popa au arătat disponibilitate atât la efort, cât și la pase, pătrunderi și finalizări. S-a ajuns ca în ultimul sfert de oră atacanți să fie Adi Ilie și Răzvan Dobre, iar apoi Ispas și Cornel Dinu să joace fundași centrali Acest lucru s-a întâmplat și datorită faptului că pe teren au intrat mai mulți apărători decât mijlocași și atacanți ❚ Jucătorii au format o echipă scurtă, fără spații la mijloc și în apărare, care a respins toate baloanele

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Din start trebuie precizat că laudele trebuie administrate cu grijă, iar exagerările din acest punct de vedere nu-și au locul și nici rostul. Motivul este simplu: calitatea adversarului. Chindia a subordonat o echipă slab pregătită fizic, imprecisă tehnic și fără orizont tactic. În astfel de jocuri, scorul și evoluția pot fi înșelătoare comparativ cu progresul general în campionat. Situația poate fi asemănătoare cu o serie de amicale, în care, dacă echipele alese sunt sub nivel, jocul cu un adversar puternic dintr-un oficial se poate transforma într-un adevărat șoc, un fel de „duș rece”.

Ocazii cât cuprinde

Plecând de la aceste coordonate, mai putem preciza și faptul că roș-albaștrii și-au făcut meciul ușor, grație unui gol marcat rapid, din fază fixă. La acest capitol, Chindia a început să stea mai bine o dată cu trecerea etapelor. Cum în general fazele fixe reprezintă centrări venite din lateral, am observat de foarte multe ori o grămadă de mingi înalte expediate din flancuri, de calitate, plecate de la oamenii de bandă, Răzvan Dobre și Adi Grigore. De aici, a urmat finalizarea, care a avut o rată excelentă față de alte jocuri, în care ocaziile clare erau irosite cu nonșalanță. Din punct de vedere fizic, băieții lui Nicu Croitoru nu au întâmpinat nicio problemă în a câștiga duelurile „unu la unu”, asta și pentru că adversarii veneau parcă dintr-un alt eșalon.

Mijlocul a făcut diferența

Per total, echipa a arătat foarte bine. În multe momente s-a desfășurat în voie, a deschis excelent jocul pe flancuri și a verticalizat ori de câte ori au apărut spații pe zona centrală. Concret, Anton a interpretat perfect rolul de „playmaker”, iar atacanții Cherchez și Popa au arătat disponibilitate atât la efort, cât și la pase, pătrunderi și finalizări. Sigur, nici marcajele nu a fost dintre cele mai strânse, însă chiar și așa au existat o sumedenie de ocazii. Un aspect interesant, sesizat la mijlocul terenului, a fost faptul că aproape nu s-a simțit lipsa lui Gusti Voinea, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. A fost suplinit perfect de Vlăduț Parghel, care a crescut mult și în exprimare, și în valoare. Chiar a câștigat câteva dueluri fizice și, pe lângă faza defensivă pe care a rezolvat-o ușor, a venit cu câteva pase filtrante, care nu pot să însemne altceva decât curaj și încredere.

Echipă inedită în ultimele minute

În partea a doua, s-a jucat extrem de relaxat. Cum problema învingătoarei nu s-a mai pus după primul sfert de oră, în repriza secundă, Nicu Croitoru a judecat corect situația. Astfel, antrenorul Chindiei a făcut toate schimbările permise de regulament, dar noutatea vine din faptul că mutările au fost efectuate foarte devreme, ultima având loc în minutul 71. Așa s-a ajuns ca în ultimul sfert de oră atacanți să fie Adi Ilie și Răzvan Dobre, iar Ispas și Cornel Dinu să joace fundași centrali, dar acest lucru s-a întâmplat și datorită faptului că pe teren au intrat mai mulți apărători decât mijlocași și atacanți. La astfel de scoruri și în astfel de partide, este bine să fie rulați cât mai mulți fotbali ști, fiindcă astfel rămân în „priză”, conectați, apar cu o dorință și suflu nou, gata să demonstreze că pot conta în lupta pentru titularizare.

Final cu două întrebări

Per total, Chindia a făcut un meci bun cu Vișina Nouă. Jucătorii au format o echipă scurtă, fără spații la mijloc și în apărare, care a respins exact toate baloanele. În față, roș-albaștrii s-au demarcat și au creat soluții pentru omul cu mingea. La finalul meciului, probabil că fiecare s-a gândit în drumul spre ieșirea din stadion, măcar pentru o secundă, cum de a fost posibil ca această echipă să fie egala Chindiei în meciul tur și încă cum, cu o revenire de la 2-0. Pe lângă această întrebare retorică, gândul a zburat deja spre Pitești, acolo unde se anunță finala din C3.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale