Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.04.2015 00:10

Dacă nu va plăti o datorie totală de 145.500 euro către Dikeoulakos și Matic,


A A

CSM Târgoviște riscă să nu mai fie înscrisă în noul sezon

CSM Târgoviște riscă să nu mai fie înscrisă în noul sezon
Bucuria câștigării unui nou titlu baschet poate fi urmată de interzicerea echipei de a mai participa în noul campionat

❚ Biroul Federal a aprobat în ședința din 30 ianuarie 2015, cu unanimitate de voturi, ca începând cu data de 2 februarie a.c., cluburile care înregistrează datorii către FIBA să suporte sancțiuni extrem de dure ❚ „FRB poate bloca dreptul clubului de a mai efectua transferuri internaționale sau interne, poate dispune în mod repetat sancțiuni financiare împotriva clubului sau poate decide neînscrierea acestuia în Ligile Naționale și Campionatele Naționale” ❚ „Vom stinge această datorie, cu condiția ca cei vinovați să răspundă patrimonial. Dacă există anumite penalități sau cheltuieli care exced salariul care trebuia plătit, acestea trebuie suportate de cei care sunt vinovați”, a transmis ieri primarul interimar Cristian Stan ❚ În aceste condiții, Primăria Târgoviște ar trebui să plătească 105.000 euro, însemnând drepturi salariale restante, iar „vinovații” nu mai puțin de 40.500 euro, reprezentând comisioane neonorate către agenți, taxe și cheltuieli legale, cheltuieli de judecată atrase de reclamanți, dar și de agenți, plus penalități ❚ „CS Municipal este campioana României de baschet feminin. Mai avem o finală de încheiat. După ce se vor termina toate, o să vorbim și despre viitor”, a transmis președintele clubului, Ciprian Iugulescu

COSTIN MIHAI

 


 

În acest moment, Clubul Sportiv Municipal Târgoviște are două spețe pierdute la Tribunalul Arbitral de Baschet, fiind obligat să plătească 145.500 euro reprezentând drepturi salariale restante către George Dikeoulakos și Ivanka Matic, comisioane neonorate către agenți, taxe și cheltuielile de judecată, plus penalități. Alte foste patru jucătoare au reclamat clubul condus de Ciprian Iugulescu la BAT, în speranța că-și vor recupera anumite drepturile bănești.

„CS Municipal este campioana României de baschet feminin. Mai avem o finală de încheiat. După ce se vor termina toate, o să vorbim și despre viitor”, a transmis președintele clubului, Ciprian Iugulescu.

Datorii la zi impuse de BAT: 6,34 miliarde!

Pentru faptul că nu a plătit o datorie de 103.250 euro către fostul antrenor grec Dikeoulakos, ajunsă între timp la 110.750 de euro, FIBA a emis pe 17 aprilie 2014 o sancțiune împotriva clubului târgoviștean, cu interzicerea unor noi transferuri de jucători! A trecut mai bine de un an de atunci, iar banii tot nu au ajuns la tehnicianul elen, apărând între timp o altă decizie dură din partea BAT. Obligația de a-i plăti Ivankăi Matic restanțe salariale de 30.000 euro, sumă ce va fi majorată cu 1.500 euro, reprezentând penalități, plus 3.250 euro cheltuieli de judecată. Iar CSM trebuie să plătească, altfel riscurile sunt tot mai mari.

Nici măcar Horia Păun nu mai arată înțelegere

Biroul Federal a aprobat în ședința din 30 ianuarie 2015, cu unanimitate de voturi, ca începând cu data de 2 februarie a.c., cluburile care înregistrează datorii către FIBA să suporte sancțiuni extrem de dure.

,,FRB poate bloca dreptul clubului de a mai efectua transferuri internaționale sau interne, poate dispune în mod repetat sancțiuni financiare împotriva clubului sau poate decide neînscrierea acestuia în Ligile Naționale și Campionatele Naționale”.

Sancțiunile nu se opresc aici, iar Federația Română de Baschet, condusă chiar de Horia Păun, târgovi ștean la origine și cu legături puternice la nivelul CSM, mai lansează o amenințare.

„În cazul în care FRB va fi amendată/sancționată de către FIBA sau obligată de acesta să plătească datoriile oricărui club din România față de acest organism în baza unei decizii rămasă definitivă și irevocabilă, FRB va putea solicita respectivului club achitarea sumei plătite către FIBA, plus o amendă suplimentară în valoarea de 50.000 lei. În vederea recuperării sumelor de mai sus, FRB se va putea îndrepta împotriva clubul datornic și/sau a proprietarilor/reprezentanților săi atât în instanțele sportive, cât și în cele civile”. Aviz Primăriei Municipiului Târgoviște!

                                         Bugetul clubului va fi diminuat: adio 70 de miliarde!

           Subiectul a fost comentat și de Cristian Stan, primarul interimar al municipiului Târgoviște, în cadrul                 conferinței de presă susținută ieri.

,,Vom stinge această datorie, cu condiția ca cei vinovați să răspundă patrimonial. Dacă există anumite penalități sau cheltuieli care exced salariul care trebuia plătit, acestea trebuie suportate de cei care sunt vinovați. Dacă e vorba de salariu, înțeleg că trebuia plătit și ăla va fi plătit. Însă diferența, dacă a existat vreun exces de zel din punctul ăsta de vedere, trebuie să fie suportat de cei care l-au avut. Acest lucru privind nivelul salarial la echipa de baschet va fi analizat și nu cred că vor mai fi asemenea sume. Municipalitatea nu-și mai permite să susțină activitatea clubului la nivel de 7 milioane pe an, dar putem să facem performanță la nivelul cele avute până acum și cu sume mai mici. Cu siguranță vom avea în continuare fonduri alocate către zona sportului. Eu sper ca echipa de baschet să evolueze din nou într-o competiție europeană”.

„Vinovații” ar trebui să scoată din buzunar 1,79 miliarde!

Primarul interimar a transmis că municipilitatea se va angaja să plătească datoriile atrase de club reprezentând drepturi salariale neachitate către Dikeoulakos și Matic, iar acestea reprezintă 105.000 euro (4,64 miliarde lei vechi), adică 75.000 euro în cazul antrenorului și 30.000 de euro pentru jucătoare. Mai sunt însă de plătit 40.500 euro (1,79 miliarde lei vechi), reprezentând comisioane neonorate către agențiile de impresariat Tube Sports@Media Ltd și C.G. Dimitropoulos@Sia EE (9.100 euro), taxe și cheltuieli legale (9.150 euro), cheltuieli de judecată atrase de reclamanți, dar și de agenți (13.250 euro), plus penalități (9.000 euro).

Tocmai acești ultimi bani cere Cristian Stan să le fie imputați vinovaților, dar mai depinde acum și cine ar fi vinovații în opinia primarului interimar. Evident că cei care vor fi trași la răspundere sunt conducătorii clubului, care ar cam trebui să scoată din propriul buzunar aproape 1,8 miliarde lei vechi. Cel puțin aceasta este condiția pusă de Cristi Stan, pentru ca Primăria Târgoviște să plătească salariile datorate lui Dikeoulakos și Matic.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale