Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.01.2019 00:10

Unde sunt derby-urile baschetbalistice de altădată?


A A

CSM Târgoviște a cedat clar la Sf. Gheorghe

CSM Târgoviște a cedat clar la Sf. Gheorghe

❚ Dominația din ultimii ani la nivel intern, cu meciuri simple și adversari modești, nu-i încântă foarte tare pe suporterii lui Sepsi. Unii au migrat către echipa de fotbal, revelația Ligii 1, iar alții trec mai rar pe la sală ❚ Imnul secuiesc se cântă după unul dintre sferturi, însă nu toți spectatorii se ridică în picioare, să-l fredoneze. Arbitrii fluieră reluarea jocului, însă sportivele în verde nu-i bagă în seamă, stau aliniate în fața tribunelor ❚ După Gabi Irimia, s-a rupt și Larisa Toma la meciul cu Pheonix Constanța, Alexandra Ghiță acuzând și ea probleme medicale ❚ După trei victorii în Grupa Roșie, CSM Târgoviște a pierdut categoric la Sfântu (90-54), unde nu câștigă nimeni în competiția internă de multă vreme. Atenția e focusată pe următoarele trei partide, cu Brașov, Cluj și Arad, toate pe teren propriu

 

COSTIN MIHAI

 


 

E ger la Sf. Gheorghe, iar cei care nu au plecat spre pârtiile de pe Valea Prahovei nu prea au ce să facă în oraș. Până și restaurantele sunt închise în marea lor majoritate, oricum sunt puține, așa că un meci de baschet sâmbăta seara e binevenit pentru localnici. Dominația din ultimii ani la nivel intern, cu meciuri simple și adversari modești, nu-i încântă foarte tare pe suporterii lui Sepsi. Unii au migrat către echipa de fotbal, revelația Ligii 1, iar alții trec mai rar pe la sală. Nici măcar crainic nu e la meciul cu CSM, echipele fiind prezentate de managerul Istav Rusz, pe a gazdelor în limba maghiară. Imnul secuiesc se cântă după unul dintre sferturi, însă nu toți spectatorii se ridică în picioare, să-l fredoneze. Arbitrii fluieră reluarea jocului, însă sportivele în verde nu-i bagă în seamă, stau aliniate în fața tribunelor. Se mai fluieră o dată, imnul continuă să curgă din difuzoare, oamenii sunt setați pe treaba lor.

Fanii lui Sepsi s-au cam blazat fără concurență

În sală e cald, copiii mănâncă popcorn și sorb Coca-Cola la pai, iar părinții sau bunicii urmăresc relaxați meciul. Sunt mulți oameni în vârstă, care au învățat baschet în cei 11 ani de când e Sepsi la Sfântu. Au fost și vremuri în care fanii plăteau arbitrajul, contribuind solid la bugetul echipei. Acum își cumpără abonamente și plătesc fără să clipească biletul de intrare. Nu sunt prea mulțumiți de noile achiziții chiar deplâng valoarea scăzută a competiției. Tânjesc după marile meciuri cu CSM și sunt la zi cu noutăți de la Târgoviște. Vor ca adversarii să se întărească, vor concurență adevărată, vor o întrecere tare, vor baschet adevărat. Pentru meciurile cu CSM Târgoviște ar fi vrut să confecționeze suporteri din carton, să-i așeze în sectorul rezervat oaspeților. Au renunțat rapid la idee, din respectul uriaș pe care i-l poartă lui Marius Lazăr, suporterul în cărucior care însoțește echipa târgovișteană la meciuri.

S-a rupt și Larisa Toma

Oficialii clubului târgoviștean au înțeles că Sepsi e acum la un alt nivel și au ales să se concentreze pe meciurile care pot fi câștigate. Echipa a venit direct de la Tg. Mureș, unde a efectuat un cantonament dur, axat pe o pregătire fizică spartană. E poate singura șansă de a rezista ritmului feroce de jocuri, în condițiile unui lot limitat valoric. După Gabi Irimia, s-a rupt și Larisa Toma la meciul cu Pheonix Constanța, Alexandra Ghiță acuzând și ea probleme medicale. Cum transferurile sunt blocate, din motivele arhicunoscute, doar o minune mai poate lumina situația. Până pe 20 februarie se mai pot aduce jucătoare, însă Procesul Dikeoulakos are și recurs. Nici măcar nu a venit motivarea după decizia Tribunalului București. După trei victorii în Grupa Roșie, CSM Târgoviște a pierdut categoric la Sfântu (90-54), unde nu câștigă nimeni în competiția internă de multă vreme. Atenția e focusată pe următoarele trei partide, cu Brașov, Cluj și Arad, toate pe teren propriu. A contat și absența de pe bancă a antrenorului principal Cătălin Tănase și a directorului tehnic Ioan Valerian, plecați în Emirate la Cupa Asiei.

Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște 90-54 (24-18, 19-13, 29-9, 18-14)

Sepsi: I. Ghizila 15 (1), A. Slamova 15 (1), K. Higgins 13, M. Solopova 12 (2), P. Witthed 12 (1), A. Părău 11 (1), A. Șipoș 6 (1), N. Demeter 4, I. Nagy 2, R, Kovacs, A. Ioachim, E. Janko. Antrenor: Zoran Mikes.

CSM Târgoviște: A. Stoenescu 16 (2), P. Poole 15 (2), M. Coker 10, T. Kilin 5 (1), C. Popescu 4, A. Chivu 2, A. Ghiță 2, L.Vaida, Ș Cătinean. Antrenor: Marian Enache.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale