Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.10.2023 00:16

La filiala Târgoviște,


A A

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România

În a doua jumătate a acestui an, a avut loc Adunarea Generală a Academiei Oamenilor de Știință din România –Filiala Târgoviște, la sediul Filialei din  clădirea  Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște (ICSTM-UVT). În cadrul acestei întruniri au avut loc alegeri, în urma cărora au fost desemnați: prof.univ. emerit dr.  Ion V. POPESCU – membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România-Secția Fizică (AOȘR-SF),  membru fondator și director de onoare al ICSTM-UVT, în calitate de președinte al filialei, prof. univ. dr. Gheorghe Valerică CIMPOCA - membru corespondent al AOȘR- Secția Fizică (vicepreședinte) și prof.univ.dr. Cristinel MORTICI – membru corespondent al AOȘR- Secția Matematică (secretar științific).

În cadrul adunării s-au purtat discuții privind manifestările științifice organizate de AOȘR – Filiala Târgoviște. Ca activități recente menționăm:

- sesiunea de comunicări științifice studențești ,,Implicațiile științelor în viața de zi cu zi”, organizată în luna iunie 2023, de către Facultatea  de Științe  și Arte a Universității „Valahia” din Târgoviște. În cadrul sesiunii s-a desfășurat o masa rotundă, cu tema ,,Energia nucleară - Energia curată”, la care a participat ca invitat prof. univ. em. dr. Ion V. POPESCU MT-AOȘR, în calitate de specialist în domeniul Fizicii nucleare.

 - conferința „Materiale avansate cu amprentă ecologică redusă” organizată în perioada 28-29 septembrie 2023, de către Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România-Filiala Târgoviște.

De asemenea, s-a vorbit despre creșterea vizibilității Filialei Târgoviștea a AOȘR prin creșterea numărului de publicații științifice în reviste de prestigiu internațional, cotate ISI, cu afiliere la AOȘR și s-a propus să fie aleși noi membri în cadrul Filialei Târgoviște - specialiști cu vizibilitate științifică recunoscută în Bazele de date internaționale.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți - 2023
Mobilități ERASMUS+ la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”
Întristarea unui bogat
Niciun liceu cu 0% promovabilitate la Bac nu va mai avea clasa a IX-a
Autoritățile locale, preocupate de modernizarea unităților de învățământ
Singurătatea în bogăție
Hramul seminarului teologic ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Performanță deosebită pentru târgovișteanul Darius Andrei Butuligă
UVT, între cele 8 centre regionale de orientare în carieră
Târgul regional de știință „CODE kids fest” Dâmbovița 2023 și-a desemnat câștigătorii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale