Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro25.10.2023 00:16

La filiala Târgoviște,


A A

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România

În a doua jumătate a acestui an, a avut loc Adunarea Generală a Academiei Oamenilor de Știință din România –Filiala Târgoviște, la sediul Filialei din  clădirea  Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște (ICSTM-UVT). În cadrul acestei întruniri au avut loc alegeri, în urma cărora au fost desemnați: prof.univ. emerit dr.  Ion V. POPESCU – membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România-Secția Fizică (AOȘR-SF),  membru fondator și director de onoare al ICSTM-UVT, în calitate de președinte al filialei, prof. univ. dr. Gheorghe Valerică CIMPOCA - membru corespondent al AOȘR- Secția Fizică (vicepreședinte) și prof.univ.dr. Cristinel MORTICI – membru corespondent al AOȘR- Secția Matematică (secretar științific).

În cadrul adunării s-au purtat discuții privind manifestările științifice organizate de AOȘR – Filiala Târgoviște. Ca activități recente menționăm:

- sesiunea de comunicări științifice studențești ,,Implicațiile științelor în viața de zi cu zi”, organizată în luna iunie 2023, de către Facultatea  de Științe  și Arte a Universității „Valahia” din Târgoviște. În cadrul sesiunii s-a desfășurat o masa rotundă, cu tema ,,Energia nucleară - Energia curată”, la care a participat ca invitat prof. univ. em. dr. Ion V. POPESCU MT-AOȘR, în calitate de specialist în domeniul Fizicii nucleare.

 - conferința „Materiale avansate cu amprentă ecologică redusă” organizată în perioada 28-29 septembrie 2023, de către Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România-Filiala Târgoviște.

De asemenea, s-a vorbit despre creșterea vizibilității Filialei Târgoviștea a AOȘR prin creșterea numărului de publicații științifice în reviste de prestigiu internațional, cotate ISI, cu afiliere la AOȘR și s-a propus să fie aleși noi membri în cadrul Filialei Târgoviște - specialiști cu vizibilitate științifică recunoscută în Bazele de date internaționale.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale