Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.10.2023 00:16

La filiala Târgoviște,


A A

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România

Conducere nouă a Academiei Oamenilor de Știință din România

În a doua jumătate a acestui an, a avut loc Adunarea Generală a Academiei Oamenilor de Știință din România –Filiala Târgoviște, la sediul Filialei din  clădirea  Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște (ICSTM-UVT). În cadrul acestei întruniri au avut loc alegeri, în urma cărora au fost desemnați: prof.univ. emerit dr.  Ion V. POPESCU – membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România-Secția Fizică (AOȘR-SF),  membru fondator și director de onoare al ICSTM-UVT, în calitate de președinte al filialei, prof. univ. dr. Gheorghe Valerică CIMPOCA - membru corespondent al AOȘR- Secția Fizică (vicepreședinte) și prof.univ.dr. Cristinel MORTICI – membru corespondent al AOȘR- Secția Matematică (secretar științific).

În cadrul adunării s-au purtat discuții privind manifestările științifice organizate de AOȘR – Filiala Târgoviște. Ca activități recente menționăm:

- sesiunea de comunicări științifice studențești ,,Implicațiile științelor în viața de zi cu zi”, organizată în luna iunie 2023, de către Facultatea  de Științe  și Arte a Universității „Valahia” din Târgoviște. În cadrul sesiunii s-a desfășurat o masa rotundă, cu tema ,,Energia nucleară - Energia curată”, la care a participat ca invitat prof. univ. em. dr. Ion V. POPESCU MT-AOȘR, în calitate de specialist în domeniul Fizicii nucleare.

 - conferința „Materiale avansate cu amprentă ecologică redusă” organizată în perioada 28-29 septembrie 2023, de către Universitatea „Valahia” din Târgoviște, în parteneriat cu Academia Oamenilor de Știință din România-Filiala Târgoviște.

De asemenea, s-a vorbit despre creșterea vizibilității Filialei Târgoviștea a AOȘR prin creșterea numărului de publicații științifice în reviste de prestigiu internațional, cotate ISI, cu afiliere la AOȘR și s-a propus să fie aleși noi membri în cadrul Filialei Târgoviște - specialiști cu vizibilitate științifică recunoscută în Bazele de date internaționale.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Vindecarea lunaticului
Rata de promovare scade la 26,24%, fără note de 10
Suferința și boala în lumina Învierii Domnului
Sfințirea Bisericii Parohiei Izvorul Tămăduirii
Posibilă schimbare majoră pentru Bacalaureat în 2025
Bienala Națională de Artă "Gheorghe Petrașcu", 2024
Potolirea furtunii
Rolul eclezial și cultural al evangheliei învățătoare de la Mănăstirea Dealu
Tineri din Kenya în vizită la Mănăstirea Peștera Ialomiței
852 de elevi s-au înscris la Bac-ul de toamnă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale