Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.05.2016 00:09

Liga a II-a. Gaz Metan Mediaș - Chindia Târgoviște 1-3 (1-1)


A A

Chindia trăiește, a înviat în Sâmbăta Paștelui

Chindia trăiește, a înviat în Sâmbăta Paștelui
Chindia a fost peste Gaz Metan în meciul de la Mediaș, câștigat de o manieră entuziasmantă

* După o serie de trei meciuri fără victorie în play-off, Chindia s-a trezit în ultimul moment și a triumfat acolo unde foarte puțini au mai crezut, pe terenul liderului Gaz Metan

* Târgoviștenii au dovedit tărie de caracter și nu s-au demoralizat după golul primit încă din start, revenind entuziasmant și încheind în sărbătoare un meci de poveste. Victorie uriașă, dar care nu înseamnă mare lucru, dacă nu se va repeta duminică, tot cu Mediaș

COSTIN MIHAI


Stadion „Gaz Metan”. Spectatori: 3.000. Au marcat: Gavra (3) / Stoica (29), Cherchez (57), Honciu (90+1-pen). Au arbitrat: Ionuț Coza (Cernica) 8 - Ionuț Babadag (Alexandria) 8, Cosmin Vătămanu (București) 8. Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe). Observatori FRF: Marian Deaconu (Ploiești), Romeo Malac (Timișoara). Cartonașe galbene: Stancu (68), Gavra (80), Neagu (82), Neacșa (89) / Ispas (43)

Gaz Metan: Albuț - Stancu, Cristea, Cazan (70 Iacob), Neagu - Zaharia, Băjenaru (64 Staicu), Târcoveanu, Munteanu - Coșereanu (46 Neacșa) , Gavra. Antrenor: Cristi Pustai.

Chindia: Meilă - C. Dinu, Vătavu, Ispas, Martac - Nisipeanu, L. Mihai, Honciu, Stoica (60 Neniță) - Cherchez (84 Neguț), Popa (90 Voinea). Antrenor: Nicu Croitoru.

Pe cai mari după parcursul excelent din 2016, Gaz Metan a început ca un adevărat lider contra Chindiei. Cornel Dinu (1) a respins în ultimul moment din fața lui Gavra, doar că apoi a fost prins avansat pe un atac pe zona noastră dreaptă, Neagu a centrat de lângă timidul Nisipeanu, iar Gavra (3) a finalizat spectaculos, dintre Vătavu și Ispas. Același Gavra putea să se transforme într-un călău al Chindiei, însă Meilă (5) a blocat la sacrificiu, iar apoi a văzut cum mingea scutură plasa după o lovitură de cap, numai că pe exterior, în partea de sus (6). Gazul se distanța la nouă puncte de Chindia, iar UTA la cinci, așa că promovarea directă era compromisă în totalitate, în timp ce poziția de baraj devenea și ea doar o dorință neîmplinită. Mult prea infatuați și siguri pe ei, medieșenii s-au relaxat prematur, iar Chindia a prins curaj. Blocat pe șut (16), Cherchez a încercat apoi un lob pretențios unui șut sănătos (17). Întreruptă doar de șutul lui Coșereanu (20), care nu și-a atins ținta, insistența Chindiei avea să dea roade.

După ce Albuț a reținut „capul” lui Dani Popa (27), micuțul Crinel Stoica (29) a reușit primul său gol la nivelul Ligii a II-a, culmea, printr-o lovitură de cap, pe centrarea lui Cornel Dinu. Iritate de tupeul târgoviștenilor, gazdele au răspuns prin două faze care ne-au tăiat respirația. Târcoveanu (31) a profitat de o deviere neinspirată a lui Honciu și a ratat dintr-o poziție excelentă. Nu a fost inspirat nici peste două minute, cu un șut peste transversală pe o pasă a lui Stancu, iar la pauză s-a intrat la egalitate. Nu era rău, dar nici bine. Doar victoria mai conta cu adevărat.

Cherchez mondial, Popa bădăran

Cherchez și colegii au înțeles mesajul lui Croitoru, care le-a transmis că numai un succes ar mai ține Chindia în lupta promovării directe. Și după ratarea dublă a lui Popa (51), la un moment dat balonul a lovit și bara pe o deviere a lui Cristea, a urmat faza de euro și de mondiale creație Cristi Cherchez (57). I-a furat mingea lui Cazan, l-a transformat în jalon pe Cristea și în măscărici pe portarul Albuț, care a luat-o printre picioare. Doar Cristi s-a trezit după meciul marilor ocazii cu Mioveni, pentru că Dani a continuat să rateze cu seninătate (63, 64). Iar în poartă, Meilă, să iasă la fel de prost pe centrări ca un portar de echipă sătească. Cazan (66) a speculat, lobând spre poarta lăsată la liber de Teodor, numai că Dinu Cornel dovedește cu fiecare meci că-și merită banderola de căpitan preluată de la Pătru, reușind să evite golul. Portarul Chindiei și-a spălat păcatul în minutul 73, când a apărut cu un reflex salvator la lovitura de cap trimisă de Iacob. Emoțiile au continuat la poarta dâmbovițenilor, însă Neagu (82) nu a avut precizie dintr-o zonă stânga nepermis de liberă pe acea fază.

Suspansul a luat sfârșit după penalty-ul obținut de Neguț, faultat evident de Neacșa, iar Honciu (90+1) a adus bucurie și liniște în tabăra Chindiei, printr-o execuție simplă, de la punctul cu var. Doar „marea vedetă” Popa Daniel nu s-a bucurat, părăsind terenul printre flegme și înjurături lansate în direcția băncii tehnice, nervoasă că a fost schimbată și că nu i s-a permis să execute penalty-ul. Băiețașul ăsta cu aere de Cristiano Ronaldo ar face bine să stea puțin prin tribună, nici măcar pe banca de rezerve, dacă pe el îl interesează mai mult să marcheze decât să câștige echipa. La Dinamo, unde speră să ajungă, foarte probabil ar fi fost dat afară pe loc după un asemenea gest mitocănesc. Să nu încheiem cu furia infantilă a acestui băiat pe care îl știam altfel, ci cu șansa pe care a avut-o la ultima fază Cristi Neguț, intrat foarte bine în meci. Victorie uriașă pentru Chindia la Mediaș, dar care nu înseamnă mare lucru, dacă nu se va câștiga și duminică, tot cu Gazul, la Târgoviște. Anticipăm o asistență peste cea din sezonul regular, cu 5.000 de oameni în tribune.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale