Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.08.2018 00:12

La Târgoviște,


A A

Centrul "Sf. Maria", locuința temporară a adulților în dificultate

Centrul

*Cu excepția tinerilor proveniți din instituțiile de ocrotire, dar și a persoanelor cu handicap, care au gratuitate, beneficiarii centrului trebuie să plătească o contribuție de 60% din venit pentru serviciile primite

 

Violeta Stanciu


În municipiul Târgoviște, persoanele adulte care se află în dificultate, pe o anumită perioadă de timp, pot solicita găzduire temporară, dar pentru maximum doi ani, autorităților publice locale. Prin Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, oamenii sunt îndrumați către  Centrul „Sf. Maria” din microraionul IX al orașului, care se adresează în mod special adulților în dificultate.

Cu excepția tinerilor proveniți din instituțiile de ocrotire, dar și a persoanelor cu handicap, care au gratuitate, beneficiarii centrului trebuie să plătească o contribuție de 60% din venit pentru serviciile pe care le primesc în cadrul Centrului Social „Sf. Maria”.

Capacitatea de cazare a centrului este de 35 de locuri

„Centrul Social Sf. Maria din municipiul Târgoviște a rămas un centru pentru adulții în dificultate. Tot acolo avem și o parte din tinerii ieșiți din instituțiile de ocrotire. Perioada de ședere, de rezidențiat, în acest centru este de maxim doi ani, în funcție de situația fiecărui beneficiar. Și în acest centru, beneficiarii plătesc o contribuție de 60% din venit excepție făcând tinerii ieșiți din instituțiile de ocrotire și persoanele cu handicap, care au gratuitate. Însă, la Centrul Sf. Maria, în mare parte, le identificăm soluții, îi îndrumăm pentru activități independente, pentru o viață independentă și în general cei de acolo nu apucă să stea doi ani... Acestor oameni le găsim serviciu, chirie, le găsim soluții așa cum trebuie să facă orice cetățean din comunitate. Capacitatea de cazare, în Centrul Sf. Maria, este de 35 de locuri, dar, spre exemplu, în prezent sunt 32 de persoane...”, ne-a declarat directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, Marcela Iordache.

Beneficiarii centrului primesc hrană caldă de la Cantina de Ajutor Social din municipiul Târgoviște.

„Toate centrele sociale, rezidențiale, în afara Azilului de Noapte care are un statut aparte, au hrană caldă inclusă, dar... și consiliere de toate tipurile”, a conchis Marcela Iordache, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cererile de plată se completează electronic
Legea cooperativelor, în discuție în Dâmbovița
Producția industrială, în scădere vertiginoasă
Comerțul concurează serios Industria
Evaziune fiscală de proporții
"Oscilația euro, o situație îngrijorătoare"
Importurile bat exporturile
3000 lei salariul minim în domeniul construcțiilor
Banca Mondială, cu ochii pe Zona metropolitană Târgoviște
20 de dâmbovițeni au accesat Programul pentru lână


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Sindromul «aprozarului»"

De treizeci de ani, agricultura românească merge în bobote. Și cum să meargă eficient, atâta vreme cât toate guvernările au dat „verde” la vânzarea pământurilor fertile unora veniți de pe aiurea (arabi la grămadă, italieni ș.a.), care s-au repezit în haite nesătule și n-au avut nicio strategie deșteaptă cu privire la organizarea sectorului agricol și zootehnic? 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale