Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.05.2015 00:09

Editorial sportiv :: Lovitura de la colț


A A

Ce va alege Chindia?

Ce va alege Chindia?

COSTIN MIHAI


Mulți dintre suporterii Chindiei prezenți la meciul de la Câmpulung le-au cerut jucătorilor și antrenorilor să bată sâmbătă pe FCM la Șotânga și să retrogradeze la județ echipa lui Zotic. Discreți pe subiect, cei de la Chindia nu au comentat în niciun fel, bucurându-se de promovarea obținută în Liga a II-a. Subiectul este unul sensibil.

Dacă își va apăra onoarea, Chindia va câștiga aproape sigur la Șotânga, într-un meci care nu mai are nicio miză pentru ea, în schimb a devenit crucial pentru formația lui Puiu Becheanu. Analizând cu sufletul, nu ar fi deloc plăcut pentru Chindia să o retrogradeze pe FCM. Până la urmă, ultima a ajutat formația de lângă Turn remizând cu CS Afumați, dar și cu foarte mulți jucători. Golgeterii Chindiei, Dani Popa și Cristi Cherchez, au venit de la Șotânga, la fel ca Anton, Grigore, Cernea sau Cornel Dinu. Căpitanul Pătru, Răzvan Dobre, Ispas, Parghel și Bogdan Dinu au trecut și ei pe la echipa lui Zotic, la fel ca antrenorii Nicu Croitoru, Sică Bârdeș și Cosmin Lunescu. Practic, Chindia de astăzi este un FCM modern și performant. Analizând rațional, Chindia are nevoie de FCM în Liga a III-a, alături de care se poate dezvolta o colaborare piramidală și de unde mai pot sări fotbali ști interesanți.

Ca idee, în ciuda orgoliilor și tensiunilor apărute în ultimii ani între FCM și Urban Titu, ultima nu s-a omorât cu firea la meciul direct din retur, iar punctele au rămas la Șotânga. Nu e exclus ca Nicu Croitoru să le dea o șansă în ultimele două etape rămase și jucătorilor folosiți mai puțin pe parcursul campionatului, iar atunci diferența de valoare dintre echipe s-ar mai echilibra. Și FCM are câțiva jucători trecuți pe la Chindia, precum Lețu, Săndulescu, Mădăran sau Oprea, plus antrenorul Haralambie Becheanu. Se anunță un derby local mai interesant ca oricând, în care o echipă din Târgoviște poate retrograda o alta ce poartă numele urbei, chiar dacă joacă acum la Șotânga.

Presiunea e mare și pentru cei de la Chindia, în special pe conducători și pe antrenori, însă un cuvânt greu de spus îl pot avea asociații. Opinia publică e împărțită. Sunt oameni de fotbal care cer Chindiei să-și apere corect șansele și chiar să o retrogradeze pe FCM, pentru a-i da o palmă finanțatorului Zotic, cu o imagine nu prea bună printre microbiștii locali. Alții, în schimb, și-ar dori ca Municipal să câștige și să rămână în Liga a III-a, pentru că ar avea de câștigat fotbalul dâmbovițean. Ghiorghi Zotic a făcut multe greșeli în fotbal, dar a și băgat bani în echipa lui, pe care o ține de unul singur la Liga a III-a, în vremuri foarte dure. E singurul din fotbalul dâmbovițean care investește într-un club de nivel național, în timp ce Chindia și Titu sunt susținute din fonduri publice.

În plus, nu e fair-play să lovești într-un om aflat într-o situație medicală delicată, cum a ajuns finanțatorul de la Șotânga. Cel puțin la nivel declarativ. Chindia va trebui să aleagă între onoare și indulgență, ca să nu spun milostenie. Cred că nu doar suporterii liderului sunt împărțiți, ci și jucătorii.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Unul care stie la 21.05.2015 18:13

Va alege ONOAREA.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale