Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.05.2015 00:07

„Jucători revoluționari”, „masa verde” și teamă


A A

Ce se ascunde în spatele retragerii lui CS Podari?

Ce se ascunde în spatele retragerii lui CS Podari?
Chindia a ajuns la mâna lui Zotic. Dacă FCM Târgoviște se retrage din campionat, poate promova CS Afumați

❚ Conform regulamentului, Podari va pierde toate jocurile din retur cu 3-0 la „masa verde”, iar Chindia nu-și mai permite niciun pas greșit până la final, nici măcar un egal, pentru că la jocurile directe cu Afumați nu stă mai bine (2-2 în deplasare și 0-1 acasă) ❚ „Jucătorii au avut o întârziere salarială de două săptămâni și nu au mai vrut să se prezinte la antrenamente. Ai noștri sunt așa... Cum să vă spun, mai revoluționari”, ne-a declarat Constantin Dudan, președintele administrativ al celor din Podari ❚ „Există o adresă la federație. Nu știu dacă mai poate fi făcut ceva”, a spus același Dudan ❚ „Să nu uităm că în urmă cu doi ani Chindia a retrogradat din Liga a II-a după ce campionatul se terminase de vreo lună. Să sperăm că nu se va retrage și FCM-ul, să mai câștige Afumați încă două puncte”, este teama antrenorului Chindiei, Nicu Croitoru ❚ „Eu sunt om serios, cum să mă retrag. Să nu se retragă Chindia până la final, mai știi?! Nimeni din Ilfov nu a vorbit cu mine. Eu nu o să retrogradez niciodată din Liga a III-a, cum să retrogradez eu”, a vorbit și Zotic, excluzând astfel un scenariu sumbru ❚ „Ne-a afectat vestea și am fost timorați în ziua dinaintea meciului de la Ștefănești, iar asta s-a văzut în prima repriză”, a transmis căpitanul târgoviștenilor, Dragoș Pătru

MĂDĂLIN RĂDUCU


Înaintea week-endului trecut, cea mai importantă informație a venit din Oltenia, mai precis de la CS Podari. Formația din județul Dolj a anunțat că se retrage din campionat, când mai erau de jucat doar cinci etape la momentul respectiv. Astfel, conform regulamentului, Podari va pierde toate jocurile din retur cu 3-0 la „masa verde”. De aici încep toate problemele, în sensul că întreaga configurație a clasamentului s-a schimbat. Mai precis, în vârf, distanța dintre Chindia (locul 1) și CS Afumați (locul 2), care a devenit principala contracandidată la promovare a târgoviștenilor, s-a redus la două puncte. Întrucât ilfovenii remizaseră în retur acasă, li s-au mai adăugat încă două puncte, de aici rezultând această diferență, care nu mai permite Chindiei niciun pas greșit până la final, nici măcar un egal, pentru că la jocurile directe cu Afumați nu stă mai bine (2-2 în deplasare și 0-1 acasă).

„Jucătorii noștri sunt așa... mai revoluționari”

Dar, ce a dus la retragerea celor de la Podari? Oficialii formației oltene au vorbit despre jucători, aruncând principala vină asupra lor. Totuși, nici după explicațiile oferite lucrurile nu sunt chiar așa de clare.

„Jucătorii au avut o întârziere salarială de două săptămâni și nu au mai vrut să se prezinte la antrenamente. Ai noștri sunt așa... Cum să vă spun, mai revoluționari. A depins și de jucători, nu vrem să le facem lor toate concesiile”, a deschis subiectul Constantin Dudan, președintele administrativ al celor din Podari, care a mai lăsat să se întrevadă o urmă de speranță: „Asta este. Bine, acum nu este bătut nimic în cuie. Vom vedea săptămâna asta ce se poate întâmpla. Deocamdată, nu e nimic oficial”, a spus Dudan, care a revenit cu o completare de rigoare după câteva momente: „Există o adresă la federație. Nu știu dacă mai poate fi făcut ceva”.

Cum e prins Zotic în acest „joc”

În acest moment, atât Chindia, cât și CS Afumați, și-au câștigat jocurile din ultima etapă: roș-albaștrii cu 4-2 la Ștefănești, iar ilfovenii 2-0 în deplasare cu Chiajna II. Astfel, diferența a rămas de două puncte. Până la final, târgoviștenii mai au de jucat trei meciuri: acasă cu Inter Clinceni, plus două deplasări consecutive, cu Câmpulung și FCM Târgoviște. De aici, se naște un scenariu extrem de interesant. Cum echipa lui Zotic trece prin momente dificile din punct de vedere financiar, nu ar fi exclus un abandon, ținând cont că acum ocupă și un loc ce poate fi retrogradabil. Dacă acest scenariu se va adeveri, atunci și FCM-ul va pierde toate jocurile la „masa verde”, iar Afumațiul ar profita din plin, din moment ce a făcut doar egal cu clubul din Șotânga (1-1). Totuși, finanțatorul Ghiorghi Zotic nu a luat în serios niciun zvon privind retragerea:

„Eu sunt om serios, cum să mă retrag. Să nu se retragă Chindia până la final, mai știi?! Nimeni din Ilfov nu a vorbit cu mine. Eu nu o să retrogradez niciodată din Liga a III-a, cum să retrogradez eu. Chiar dacă am pierdut, jucăm în continuare, mai avem meciuri, câștigăm și rămânem aici. În ultima etapă, o promovez pe Chindia, scap și eu, și mă liniștesc”, a ținut să transmită Zotic.

Târgoviștenii, între timorare și teamă Vestea retragerii Podariului din campionat a ajuns imediat și sub Turnul Chindiei. Antrenorul Nicu Croitoru a insistat pe faptul că formația dâmbovițeană a câștigat toate punctele pe teren, în timp ce Afumați și Pitești au beneficiat de puncte de la „masa verde”, amintind de asemenea și de un episod urât din istoria fotbalului târgovi ștean, petrecut în urmă cu două sezoane.

„Practic, noi am pornit cu -2 față de Afumați și Pitești, principalii adversari în lupta pentru promovare. Noi ne-am câștigat toate punctele pe teren, în timp ce Afumați a luat două în plus la masa verde de la Podari, iar Pitești de la FCM Târgoviște. Să nu uităm că în urmă cu doi ani Chindia a retrogradat din Liga a II-a după ce campionatul se terminase de vreo lună. Să sperăm că nu se va retrage și FCM-ul, să mai câștige Afumați încă două puncte”, a declarat Nicu Croitoru.

De asemenea, căpitanul Dragoș Pătru a spus că retragerea Podariului a produs un șoc în sânul echipei, dovadă fiind prima repriză cu Ștefănești:

„Mie unul mi se pare dubioasă această retragere a echipei din Podari. Ne-a afectat vestea și am fost timorați în ziua dinaintea meciului de la Ștefănești, iar asta s-a văzut în prima repriză. Mă bucur că băieții s-au mobilizat la pauză, dovedind că înainte de o echipă, suntem o familie”.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale