Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.07.2024 00:20

Editorial


A A

Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba...

Ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba...

...se poate spune despre scandalul stârnit în Coaliția social-liberală de guvernare cu privire la data alegerilor pentru cine o să ocupe mult râvnitul tron prezidențial din Dealul Cotrocenilor. Nu că ar fi o noutate acest scandal pe tronul cu pricina despre care herr Iohannis a precizat, deunăzi, că reprezintă o uriașă miză pentru clasa politică a Românabsurdistanului.

Și ca să fiu corect, el a făcut vorbire doar despre miză, dar cum arată țara pe care a păstorit-o... pas cu pas un deceniu, epitetul a fost creat de presă. Diferența o face acum faptul că își dau sub centură aliații de la guvernare care zice-se, au adus stabilitate patriei. Fiecare aripă politică, fâl-fâl, în funcție de interese, și nu unele oarecare, și de nemăsurate orgolii, dar ar voi ca să rămână în coaliție sub acoperișul Palatului Victoria. Simțind că, altminteri, pierde din cioc - părăsită de noroc, vorba reclamei - o mare brânză.

Păi, când au pus de coaliție pe semnătură și social-democrații și liberalii - că numai la români strângerea de mână nu are nicio valoare din clipa strângerii, trădarea intrând cu vicleșug în funcție – nu au decis, deci, datele de calendar electoral? Atunci de ce se tot sucesc și se răsucesc oamenii lui Iohannis și Ciucă, vezi așa și pe dincolo, că dacă alegerile prezidențiale vor chema electoratul în septembrie, vor pierde liberalii și că dacă vor fi mai sper iarnă, premierul Ciolacu, erodat în actul de guvernare, își va pierde papucii. Socoteală ieftină și șmecheră, liberalii făcându-se, a uita că și ei sunt la guvernare.

Cu alte cuvinte, în lumina înțelepciunii populare, ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba? Dacă e să se aleagă praful, se va alege și de unii, și de ceilalți. Scenariile astea politicianist-electorale le repugnă deja românilor de multă vreme. Ori că au loc în septembrie, ori mai la vale, timpul rămas este totuși scurt. Ceva spectaculos din cale afară nu se va întâmpla. Așa că ce mi-e baba Rada...

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"La Piovra" valahă (II)
"La Piovra" valahă
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
De ce este nevoie de o strategie europeană
Gândire europeană
Herr Fritz, nein! Hai, las-o baltă!
Nefertiti de... Cotroceni?!
O vară fierbinte (II)
O vară fierbinte (I)


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale