Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.07.2023 00:15

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, la ceas aniversar


A A

CCIA Dâmbovița, 33 de ani de la reînființare

CCIA Dâmbovița, 33 de ani de la reînființare

 

Violeta Stanciu


Au trecut 33 de ani de la reînființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Sistemul Cameral din România reprezintă rețeaua asociativă a mediului de afaceri cu cea mai extinsă reprezentare la nivel național și este singura organizație prezentă în fiecare județ al țării.

,,În România, istoria Camerelor de Comerț este strâns legată de procesul de modernizare a Principatelor Române - în anul 1864, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul Domnesc nr. 1363 privind înființarea a 15 Camere de Comerț și Industrie. Decretul Domnesc nr. 990 din 13/25 iulie 1865 publicat in Monitorul Oficial stabilea circumscripțiile camerelor de comerț. Cea din Ploiești forma circumscripția a -III-a  în a cărei rază de activitate intrau județele Prahova, Dâmbovița "Circonscripția Camerii din orașul Ploesci va coptinde județele Prahova și Dâmbovița" iar mai târziu și județul Buzău. În 1886, prin Decretul nr. 2761 se stabilește și numărul de membri ai Camerelor pe județe, Dâmbovița având 5 membri. Această structură a funcționat până în 1928, când județul Dâmbovița și-a format propria cameră de comerț", au transmis reprezentanții CCIA Dâmbovița, cu ocazia acestui moment aniversar.

În anii 1929 și 1934, se dau noi legi de organizare a camerelor de comerț. Camera de Comerț și de Industrie Târgoviște funcționează până în 1949, când se desființează prin Decretul nr. 74 din 25 februarie 1949: Art. 1. Pe data publicării prezentului decret, Camerele de Comerț și Industrie  se desființează, cu excepția Camerei de Comerț și Industrie București și a camerelor mixte. Guvernul României a adoptat Decretul Lege nr. 139 din 1990 privind Camerele de Comerț și Industrie, moment care a marcat renașterea Sistemului Cameral. În data de 23 iulie 1990, prin Hotărârea nr 799, publicată în Monitorul Oficial se aprobă (re) înființarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Competiția Națională de Business Plan, etapa din 2024, găzduită la Târgoviște
Un nou traseu de transport public în Târgoviște
Peste 92.000 de salariați în luna februarie 2024
Scădere ușoară a numărului de pensionari în Dâmbovița
Împrumuturi bancare destinate agricultorilor dâmbovițeni
473 de locuri de muncă disponibile
Construcțiile, în picaj
Sistemul informatic al fiscului nu stă foarte bine
Străzile din satul Suduleni au fost modernizate
Proiectul de asfaltare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale