Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.01.2016 00:10

Cum a ajuns Zoran Terzic la CSM Târgoviște: versiunea Boriga


A A

"Când alții erau cu sarmaua, noi omoram telefoanele și negociam în Belgrad"


Gabriel Boriga este cel care l-a convins pe sârbul Zoran Terzic să vină la CSM Târgoviște, împreună cu trei jucătoare din naționala vecinilor de peste Dunăre

❚ „Zoran a venit cu gândul de a face performanță, ceea ce el e obișnuit să facă. Pentru el, campionatul României nu este o noutate”, a spus Gabriel Boriga ❚ „Micoli și-a primit banii pe care i-a muncit și a meritat să-i aibă. E normal ca munca lui să fie plătită”, a transmis Boriga despre rezilierea contractului cu Stefano Micoli ❚ Zoran Terzic a semnat un contract cu CSM până la finalul sezonului, existând posibilitatea ca angajamentul să fie prelungit pe încă un an, dacă lucrurile decurg cum trebuie. „Noi i-am propus un proiect. Banii au fost ultimul argument, pentru că partea financiară nu se ridică la nivelul valorii lui și nici la al celorlalte contracte ale lui”, a precizat Boriga ❚ „Toate cele trei sârboaice sunt componente ale naționalei. Ele au obținut împreună bronzul european acum trei luni și s-au calificat la Olimpiadă”, a mai declarat Boriga

MĂDĂLIN RĂDUCU


Începând cu primele zile ale anului, echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște are un nou antrenor. Este vorba de Zoran Terzic, unul dintre cei mai buni tehnicieni din Europa la momentul actual.

„Zoran a venit cu gândul de a face performanță, ceea ce el e obișnuit să facă. Pentru el, campionatul României nu este o noutate. A mai antrenat aici și a avut rezultate. Evident că gândurile nu pot fi acelea decât de a atinge obiectivul pe care clubul îl are, de a juca finala”, ne-a declarat Gabriel Boriga.

Era clar că schimbarea pe banca vicecampioanei devenise iminentă, astfel că Micoli pleacă din România doar după o jumătate de an, timp în care a ratat obiectivele pe plan european, iar rezultate din campionatul intern au fost mai degrabă modeste.

„Despărțirea s-a produs pe cale amiabilă. Micoli și-a primit banii pe care i-a muncit și a meritat să-i aibă. E normal ca munca lui să fie plătită”, a spus Boriga.

„Sunt cei mai puțini bani pe care Terzic i-a luat în viața lui”

E clar că schimbarea de antrenor se impunea la CSM. Însă, ce va aduce nou Zoran Terzic la Târgoviște?

„Va garanta o atmosferă de profesionalism dusă până la extrem, va garanta că fiecare jucătoare va da maximum, va garanta faptul că toată lumea va gândi în mod profesionist. Având toate aceste ingrediente, rezultatele nu au cum să nu apară. Sperăm să fim feriți de accidentări și de alte probleme care pot să apară oricând”, a transmis Gabi Boriga.

Zoran Terzic a semnat un contract cu CSM până la finalul sezonului, existând posibilitatea ca angajamentul să fie prelungit pe încă un an, dacă lucrurile decurg cum trebuie.

„Noi i-am propus un proiect. Banii au fost ultimul argument, pentru că partea financiară nu se ridică la nivelul valorii lui și nici la al celorlalte contracte. Cred că ăștia sunt cei mai puțini bani pe care i-a luat în viața lui. A venit pentru că i-a plăcut proiectul. I-au plăcut provocarea și posibilitatea de a performa alături de o echipă importantă”, a mai precizat Boriga.

„Oamenii și rezultatele nu vin așa, câștigați la loto”

La fel de clar este că multe dintre meritele venirii lui Terzic la Târgoviște i se datorează lui Gabriel Boriga, implicat activ la echipa de volei, dar fără vreo funcție oficială sau drept de semnătură în acte.

„În momentul ăsta, noi, și când spun noi, mă refer la absolut toată echipa de la CSM Târgoviște, am dus o luptă incredibilă în aceste zile. A fost o muncă de echipă să aducem toate jucătoarele și să facem ultima mutare. Când alții stăteau cu cârnatul în farfurie și sarmaua în gură, noi omoram telefoanele și email-urile, eram prin Belgrad și negociam cu antrenorul. E bine să se știe și lucrurile acestea, pentru că oamenii și rezultatele nu vin așa, câștigați la loto”, ne-a declarat Boriga.

Trei sârboaice de națională la CSM

Zoran Terzic nu va veni la Târgoviște cu mâna goală. Împreună cu el vor ajunge și trei sârboaice: Suzana Cebic, Bianka Busa și Marta Drpa. Pentru prima reprezintă un „comeback”, după ce ultima dată a jucat în China, la Beijing Baw.

„Toate cele trei sârboaice sunt componente ale naționalei. Ele au obținut împreună bronzul european acum trei luni și s-au calificat la Olimpiadă. Pe Cebic toată lumea o știe. Este un om care ne va da o mare siguranță în defensivă, o jucătoare cerebrală, cu experiență, în primii doi libero din Europa. Celelalte două sunt jucătoare tinere, crescute, descoperite și promovate la națională de Terzic”, a spus Gabriel Boriga.

CV impresionant

Născut la Belgrad, Zoran Terzic are o carieră impresionantă. Sârbul în vârstă de 49 de ani are în palmares șapte ani (1979-1986) petrecuți ca jucător în tricoul celor de la Steaua Roșie Belgrad. Cariera de antrenor șia început-o tot la Crvena Zvezda, în 1998, unde mandatul s-a întins până în 2005. Din 2006 este selecționerul Serbiei și tot de atunci a avut și primul contact cu voleiul românesc, la CSU Galați. Alături de aceasta a câștigat titlul și a evoluat în Champions League.

În România, Terzic le-a mai antrenat pe Medicina Tg. Mureș și Dinamo București. Un alt aspect interesant este că Zoran este al doilea antrenor sârb al CSM-ului în nici doi ani, după ce în sezonul trecut la Târgoviște a activat Dragan Nesic, un alt tehnician bine cotat. Anul trecut, Terzic a câștigat bronzul european cu naționala țării sale și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale