Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.06.2015 00:08

Unirea Bascov – FC Aninoasa 1–2 (0-1)


A A

Campioana unei mari promovări

Campioana unei mari promovări
FC Aninoasa a câștigat și returul la Unirea Bascov, iar din toamnă va juca la nivel național, în Liga a III-a

❚ Era practic cea mai importantă partidă a sezonului pentru echipa de lângă Pitești. Și chiar dacă ploaia cădea necontenit cu o jumătate de oră înaintea jocului, iar în micuța tribună nu mai aveai loc să arunci un ac, se pare că era un semn bun ❚ Urmau 90 de minute de foc, cruciale pentru viitor. În ele stăteau munca unui sezon întreg ❚ În primele minute s-a jucat la mijlocul terenului, dar ele au fost definitorii pentru desfășurarea ulterioară a meciului. Și asta pentru că Bascovul nu a fost în stare să se apropie periculos de poarta lui Bărboiu ❚ Alin Lipa și-a strâns coechipierii în jurul său, Aninoasa a făcut puțin pasul în spate, suficient cât să le permită gazdelor să impună o dominare, ce-i drept sterilă ❚ „Mutu” Călinescu s-a aflat la originea golului, când centrarea șireată a sa a fost scăpată haotic de Șerban în față, Diță s-a interpus perfect între balon și Bursuc, iar Moțoi (42) a îndeplinit o formalitate ❚ Ștefan a bătut inteligent o lovitură liberă, I. Maican a insistat ca un atacant adevărat, iar A. Matei (73) și-a introdus mingea în propria poartă. Era gata! Cu 2-0 în deplasare și 4-1 la general în acel moment, nici măcar o minune nu mai putea lua promovarea din dreptul Aninoasei

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

La adăpostul golului marcat în prelungiri de Nicu Moțoi în tur, Aninoasa își permitea și un egal la Bascov. Gâlmă și ai lui au luat în serios meciul și au arătat că atunci când promovarea se vrea cu adevărat, ea poate fi obținută în orice fel de condiții. Gazdele s-au pregătit ca pentru un mare meci. Era practic cea mai importantă partidă a sezonului pentru echipa de lângă Pitești. Și chiar dacă ploaia cădea necontenit cu o jumătate de oră înaintea jocului, iar în micuța tribună nu mai aveai loc să arunci un ac, se pare că era un semn bun. Un nou motiv pentru a crede într-un rezultat istoric. Pentru că înaintea jocului, nimeni nu se gândea la victorie, Probabil niciunul dintre cei peste 300 de suporteri dâmbovițeni, veniți din Aninoasa sau Târgoviște, unii cu autocarele puse la dispoziție de primărie, alții cu mașinile personale. Urmau 90 de minute de foc, cruciale pentru viitor. În ele stăteau munca unui sezon întreg.

Ce sunt alea emoții?

Cine s-ar fi gândit că înaintea unui astfel de meci emoțiile sunt inerente, s-a cam înșelat. Cel puțin, în privința dâmbovițenilor. Pentru că ei au intrat relaxat în meci, dar concentrați din plin, atenți la fiecare detaliu. În primele minute s-a jucat la mijlocul terenului, dar ele au fost definitorii pentru desfășurarea ulterioară a meciului. Și asta pentru că Bascovul nu a fost în stare să se apropie periculos de poarta lui Bărboiu. Doar șutul telefonat pe lângă, tras de Sima, poate fi notat, plus o altă încercare a lui Diță, semnată în primele secvențe. Mai departe, băieții lui Gâlmencea și-au ținut adversarii la respect, în propria jumătate. Și dacă antrenorul dâmbovițenilor se temea de loviturile libere din preajma propriului careu, ele au venit pentru Aninoasa.

Ștefan (12) l-a pus la încercare pe Șerban cu un trasor de la 35 de metri și tot el a mai tras o dată (17), de aceată dată mult mai periculos, însă și acum portarul argeșean a fost la post și a respins în corner. Momentele bune au continuat, iar Rusu a reluat din prima o minge înaltă, însă pe lângă. Alin Lipa și-a strâns coechipierii în jurul său, Aninoasa a făcut puțin pasul în spate, suficient cât să le permită gazdelor să impună o dominare, ce-i drept sterilă. De aici s-a născut și cea mai mare ocazie a argeșenilor, când Suditu l-a găsit excelent în careu pe Neagu (34), care avea toată poarta goală în față, dar șutul a fost respins eroic de căpitanul Pahonțu.

Moțoi la cota doi

Glonțul trecuse pe lângă ureche. Aninoasa și-a scuipat în sân și a mers mai departe. Mai departe însemnând atacurile, acolo unde Bogdan Matei a distribuit baloane pe bandă rulantă către flancuri. Destinatarul favorit a fost Călinescu. „Mutu” s-a infiltrat perfect pe dreapta, iar de acolo l-a găsit liber în careu pe Rusu (40), care a trimis cu capul la semiînălțime, numai reflexul de moment al lui Șerban refuzând deschiderea scorului.Tot „Mutu” Călinescu s-a aflat la originea golului, când centrarea șireată a sa a fost scăpată haotic de Șerban în față, Diță s-a interpus perfect între balon și Bursuc, iar Moțoi (42) a îndeplinit o formalitate. Cât de simplu poate fi fotbalul. Și cât de mult a contat titularizarea celui mai bun jucător al echipei. Până la finalul reprizei, Constantinov (45+1) putea da lovitura de grație argeșenilor, dacă nu se bâlbâia la prima atingere de balon. Cârstea (45+2) a avut șansa relansării, însă Bărboiu a ieșit perfect la rampă și a blocat din postură de „unu la unu”.

„Rușine, rușine!” vs. „Ole, ole!”

De aici încolo, calculele erau simple pentru Aninoasa, care avea un avans de două goluri. Totuși, Bascovul lui Lipa rămânea o echipă extrem de periculoasă. În ciuda tuturor temerilor, ne-am edificat încă după primul sfert de oră de impotența ofensivă a gazdelor. Paradoxal, după o oră de joc, la fotbaliștii argeșeni începuseră să apară deja crampele musculare. În aceste condiții, era greu de crezut că se mai poate întâmpla mare lucru. Chiar dacă Lipa (58) a încercat din răsputeri poarta, Aninoasa s-a apărat exact. Bursuc (70) a oferit ceva emoții, cu un cap trimis peste. Bucuria avea să apară în dreptul dâmbovițenilor. Ștefan a bătut inteligent o lovitură liberă, I. Maican a insistat ca un atacant adevărat, iar A. Matei (73) și-a introdus mingea în propria poartă. Era gata! Cu 2-0 în deplasare și 4-1 la general în acel moment, nici măcar o minune nu mai putea lua promovarea din dreptul Aninoasei.

Spectatorii deja părăseau micuța tribună a stadionului. Ba chiar, un grup de suporteri a privit de pe marginea drumului, fluierând la un moment dat jocul argeșenilor. Este și asta o lovitură, când campioana triumfă de nouă ori consecutiv la baraj, iar acum se vede condusă și trimisă din nou la județ. Gazdele erau groggy, Gâlmencea simțea perfect momentul și își împingea de la spate elevii la atac. Moțoi (77) a scos chiar și un penalty, fiind faultat de același A. Matei. Tot el a bătut, dar a șutat pe lângă. I se poate întâmpla oricui, dar la acest scor, a rămas doar pentru statistică. I. Maican (83) s-a făcut din nou remarcat, cu un șut violent de la 25 de metri, cu efect la colțul lung, respins de Șerban. În ultimele minute, pasele dâmbovițenilor erau însoțite de latinele „ole”-uri, corespondente cu marile victorii. Bascovul căuta cu disperare măcar golul de onoare, care în cele din urmă a venit de la noul intrat Boboacă (88), printr-un șut plasat la colțul lung. Până la final, Bogdan Matei a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Caseta statistică

Stadion: Comunal Bascov (Hanul Valea Ursului); Spectatori: 1.000. Au marcat: Moțoi (42), Ad. Matei (aut.)/ Boboacă (88). Șuturi la poartă: 10-13. Șuturi pe poartă: 6-8. Cornere: 4-6. Au arbitrat: Cătălin Buși 8,5 – Alexandru Mihăilă 8 (ambii din Rm. Vâlcea), Marian Truță 8,5 (Sirineasa, Rm. Vâlcea). Observatori FRF: Ștefan Poenaru, Olivian Capră (ambii din București). Cartonașe galbene: Gherase (19), Șerban (78)/ B. Matei (43, 90). Cartonaș roșu: B. Matei (90).

Bascov: Șerban – Sima, A. Matei (82 Niculcea), Bursuc, Constantin (45 Boboacă) – Suditu (66 Andrei), Gherase, Lipa, Puiu – Neagu (61 Tănase), Cârstea. Antrenor: Alin Lipa.

Aninoasa: Bărboiu – V. Nicolae (86 A. Maican), Ștefan, Pahonțu, Tudose (71 I. Maican) – Gae, Rusu – Călinescu, B. Matei, Diță (45+1 Constantinov) – Moțoi (80 Vasiloiu). Antrenor: Remus Gâlmencea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale