Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.02.2016 23:10

"Niște nulități ne-au expus în cel mai josnic mod"


A A

Boriga nu-i iartă pe suporterii care au făcut-o "trădătoare" pe Elisabeta Lipă

Boriga nu-i iartă pe suporterii care au făcut-o
Până și Gabriel Boriga îi arată cu degetul pe suporterii care aduc grave prejudicii de imagine echipei de baschet și Clubului Sportiv Municipal

❚ „În momentul în care niște nulități din punct de vedere sportiv și din punct de vedere al carierei, iar când spun nulitate înseamnă nulitate, înseamnă mulțimea vidă, transformă un simbol și un monument al României într-o cârpă de șters pe jos și o numești «trădătoare», înseamnă că trebuie să răspunzi” ❚ „Deci nu pot să nu mă revolt și mă revolt. Pentru că niște nulități, care din păcate și din nefericire domiciliază în Târgoviște și care din păcate și din nefericire au ales în acea după-amiază să susțină (așa cred ei că se susține) echipa noastră CSM, echipa târgoviștenilor, ne-au expus în cel mai josnic mod posibil” ❚ „Asta, dacă vreți, denotă micimea unor oameni. Pentru mine acei indivizi sunt demni de tot disprețul pe care îl pot avea față de niște ființe umane, pentru acel banner pe care l-au pus” ❚ „Este și interesul nostru să nu mai ajungem să ne facem de râs ca și club, dar ca și oraș, cu astfel de oameni. Pentru că astfel de oameni ne fac de râs pe toți” ❚ „Din câte știu, deja au fost sesizate sau s-au autosesizat organe competente ale statului, care urmează să deschidă niște anchete. Îmi doresc ca oamenii ăia să răspundă”

COSTIN MIHAI

 


 

Meciurile echipei de baschet CSM Târgoviște s-au transformat în ultima perioadă în subiecte de scandal. De la crainic alergat prin sală, bătăi între suporteri, jignirea jurnaliștilor și până afișarea de bannere cu mesaje periculoase, sunt doar câteva din evenimentele nefericite care s-au consumat la partidele campioanei en-titre. Același grup de suporteri, având ca lider un coleg jurnalist, i-a adresat injurii duminica trecută unei reprezentant al cotidianului „Jurnal de Dâmbovița”, prezent la un meci de baschet la Brașov. Grup asumat de președintele Clubului Sportiv Municipal, Ciprian Iugulescu, dar și de directorul sportiv al echipei de baschet, Marius Dobă. Vom prezenta la momentul potrivit detalii despre această strânsă colaborare, dar și despre relația CSM-furnizori, cu servicii prestate și neplătite de aproape o jumătate de an.

„Sper și îmi doresc ca cei vinovați să fie trași la răspundere”

Iată că nu doar pe noi ne-a deranjat atitudinea necivilizată a acestor suporteri care numai servicii nu aduc echipei de baschet și Clubului Sportiv Municipal Târgoviște. Până și fostul primar Gabriel Boriga, implicat ca voluntar la echipa de volei, a ținut să ia atitudine în acest sens. A făcut-o la ultima ediție a emisiunii Sport Show, de la Columna TV, deranjat foarte tare de bannerul afișat la începutul meciului cu U Cluj de așa zisa galerie a echipei de baschet: „IMNUL NAȚIONAL S-AUDE-N TOATĂ ȚARA/ DEȘI E INTERZIS DE LIPĂ TRĂDĂTOAREA”.

„Atunci când anumite gesturi, acte, situații, întâmplări produc mai mult rău decât bine, deja se ridică o problemă. Ceea ce s-a întâmplat la meciul de acasă cu Universitatea Cluj nu a fost în regulă deloc, dar eu cred o să se clarifice și subiectul ăsta. Pentru mine, cetățeanul român Gabriel Boriga, situația este inacceptabilă. Din câte știu, deja au fost sesizate sau s-au autosesizat organe competente ale statului, care urmează să deschidă niște anchete. Sper și îmi doresc ca cei vinovați să fie trași la răspundere”.

„Pentru mine acei indivizi sunt demni de tot disprețul”

Revolta lui Boriga nu s-a oprit aici, iar continuarea este și mai intensă.

„În momentul în care niște nulități din punct de vedere sportiv și din punct de vedere al carierei, iar când spun nulitate înseamnă nulitate, înseamnă mulțimea vidă, transformă un simbol și un monument al României într-o cârpă de șters pe jos și o numești «trădătoare», înseamnă că trebuie să răspunzi. Pentru că ne faci de râs pe noi, târgoviștenii, în primul rând și ne faci de râs pe noi, pe români. Pentru că înseamnă că noi, românii, nu mai avem niciun pic de respect pentru cele mai mari valori pe care le avem. Măi oameni buni, voi știți pe cine faceți «trădător»? Pe singura sportivă din România care a participat la șase olimpiade. Pe Elisabeta Lipă, cea care a fost desemnată de Federația Internațională de Canotaj drept «Canotoarea secolului XX». O sportivă care la două ediții ale Olimpiadei a fost portdrapelul delegației României. Nu mai spun că este medaliată de președintele României cu cea mai înaltă distincție care i se acordă unui civil: Serviciul Credincios în Grad de Cavaler. Unui chestor, în caz comparativ general, al României. Deci nu pot să nu mă revolt și mă revolt. Pentru că niște nulități, care din păcate și din nefericire domiciliază în Târgoviște și care din păcate și din nefericire au ales în acea după-amiază să susțină (așa cred ei că se susține) echipa noastră CSM, echipa târgoviștenilor, ne-au expus în cel mai josnic mod posibil. Pe noi toți, pe târgovișteni. Asta, dacă vreți, denotă micimea unor oameni. Pentru mine acei indivizi sunt demni de tot disprețul pe care îl pot avea față de niște ființe umane, pentru acel banner pe care l-au pus. Nu poți să numești «trădătoare» cel mai mare simbol al României sportive. Am mari dezamăgiri legate de activitatea doamnei ministru. Ca președinte al clubului Dinamo, iarăși. Deci e un președinte de club care nu e cel mai bun. E un ministru care iarăși nu e cel mai bun. Iar a numi un simbol al României «trădător», iar mai apoi, din câte am înțeles, «mizerie», denotă faptul că s-a ajuns mult prea departe și sper, îmi doresc, ca instituțiile abilitate ale statului să ia măsurile care se impun. Așa nu mai merge”.

„Poate așa le mai vine puțin mintea la cap”

Om de echipă, Gabriel Boriga a încercat să-i absolve de orice vină pe Ciprian Iugulescu și pe Marius Dobă, prezenți la acel meci.

„CSM nu poate să răspundă de ce face un suporter la meci, însă știu și am informații că deja subiectul a fost preluat. Este și interesul nostru să nu mai ajungem să ne facem de râs ca și club, dar ca și oraș, cu astfel de oameni. Pentru că astfel de oameni ne fac de râs pe toți. Atunci când doamna ministru a aflat că s-a întâmplat la Târgoviște, credeți că știe de Boriga, Mihai, Ionescu, Popescu sau Vasilescu? Unde la Târgoviște? La CSM. La ce sport? La baschet. Punct. A doua zi oricum a uitat cine a jucat, cât a fost rezultatul, cine a fost în sală, dar s-a auzit în toată România nu că Târgoviște la capătul unui meci foarte greu și foarte disputat a învins Universitatea Cluj meritat, ci s-a aflat că o fac trădătoare pe Lipă, pe cea mai mare sportivă româncă. Îmi doresc ca oamenii ăia să răspundă, îmi doresc al naibii de mult. Este păcatul lor, al celor care l-au afișat, în primul rând un păcat moral. Ei cred că nici nu au auzit de Lipă, tocmai de aceea le-am spus eu, că poate așa le mai vine puțin mintea la cap. V-am spus, acest lucru a fost preluat de instituțiile statului care se ocupă cu așa ceva. Nu este vinovat nici Ciprian Iugulescu, nu este vinovat nici Marius Dobă”.

Gabriel Boriga a oferit și alte mărturisiri cu mare greutate, pe care le vom prezenta într-un număr viitor al ziarului nostru.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Mihai la 07.02.2016 10:13

Domnule Boriga ați uitat ca mulți din suporteri pe care ii jigniți v-au ajutat ff mult in campania electorala


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale