Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2015 00:10

De vânzare, fuziune, cesiune: ingredientele finalului de sezon pe axa Șotânga – Moreni


A A

Avem echipă, căutăm cumpărător

Avem echipă, căutăm cumpărător
Flacăra s-a bucurat după finala de Cupă câștigată anul trecut cu „satelitul” FCM-ului. Va provoca Zotic o nouă bucurie la Moreni?

❚ Momentan nu a prins nimic contur, nu este nimic oficial. Totul se învârte la nivel declarativ ❚ Nu degeaba FCM a înregistrat o serie de eșecuri și s-a salvat greu de la retrogradare, situație care a fost diamentral opusă sezonul precedent ❚ Cum Ghiorghi Zotic, singurul om care bagă bani în club, nu trece prin momente prea bune, având probleme de sănătate, s-a născut ideea de a încerca să restrângă activitatea ❚ Fiindcă pasiunea pentru sportul rege în orașul de pe malurile Cricovului este imensă, iar suporterii ar da orice să vadă fotbal de nivel național pe stadionul local, se poate spune că ar exista deschidere din partea oficialilor galben-albaștri ❚ „Eu nu m-am hotărât încă ce să fac și asta e. Nu știu dacă vreau, până nu văd situația care e la federație, ce serii se fac”, transmite Ghiorghi Zotic ❚ „Corect ar fi să promovăm pe teren. O vom face din dorința de a activa în eșalonul imediat superior, doar pentru iubitorii sportului. Însă eu mă îndoiesc că va apărea vreo solicitare”, a vorbit și Constantin Dinu, primarul Moreniului ❚ „Am înțeles că Zotic nu a vorbit doar cu Moreni, ci cu toată lumea. Practic, cine e disponibil. Ne-am bucura cu toții să jucăm în Liga a III-a. Eu știu că o variantă ar putea fi ca Flacăra să joace în C, iar FCM la județ. A fost o propunere care a venit mai mult dinspre FCM spre Moreni, nu inves”, sunt reacțiile a două voci autorizate din rândul fanilor morenari

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Zilele trecute, unul din cele mai importante zvonuri din fotbalul dâmbovițean a circulat pe ruta Șotânga – Moreni. Dinspre FCM Târgoviște, mai precis de la finanțatorul echipei Ghiorghi Zotic, a plecat o idee. Momentan, nu a prins nimic contur, nu este nimic oficial. Totul se învârte la nivel declarativ. În linii mari, Municipalul ar dori o fuziune sau cesiune cu Flacăra. Astfel fotbalul la Moreni ar fi de nivel național.

Fotbal, afacere pe minus pentru Zotic

Contextul de la care a plecat totul pare ideal. Mai întâi trebuie precizat faptul că FCM Târgoviște a trecut în acest sezon prin momente grele. Nu degeaba echipa a înregistrat o serie de eșecuri și s-a salvat greu de la retrogradare, situație care a fost diamentral opusă sezonul precedent. Totul este cauzat de probleme financiare. De aici s-au pierdut jucători precum Adi Gâldău sau Tavi Ionescu, care au preferat să renunțe la clubul din Șotânga. Antrenamentele s-au rărit și ele, iar fotbaliștii au ajuns înaintea ultimei etape să aibă restanțe de două victorii. Practic, un titular are de încasat în acest moment nu mai puțin de 1.800 de lei. Cum Ghiorghi Zotic, singurul om care bagă bani în club, nu trece prin momente prea bune, având probleme de sănătate, s-a născut ideea de a încerca să restrângă activitatea.

„Am 30 de ani de fotbal și un pic sănătatea mă lasă sau m-a lăsat aproape. Trebuie să gândesc. Dar eu sper să merg mai departe, să funcționăm și să vedem și noua organizare, cu distanțe, cheltuieli, că sunt costuri destul de mari. Voi vedea, orice combinație, orice... Voi gândi ceva economic și vom merge mai departe”, spunea Ghiorghi Zotic imediat după finalul jocului cu Chindia.

Ce ar spune Flacăra?

Cealaltă echipă implicată în această ecuație este Flacăra Moreni. Formația lui Gabi Paraschiv și-a propus în acest sezon ca obiectiv principal promovarea. Lupta cu Aninoasa se duce încă la baionetă. Dar cu trei etape înainte de finalul campionatului, campioana en-titre are un avans de trei puncte și își permite chiar și un egal. Cum pasiunea pentru sportul rege în orașul de pe malurile Cricovului este imensă, iar suporterii ar da orice să vadă fotbal de nivel național pe stadionul local, se poate spune că ar exista deschidere din partea oficialilor galben-albaștri.

Zotic: „Nu mă arunc în cap”

Probabil că principala cheie se află la Ghiorghi Zotic, persoana de la care a plecat întregul scenariu. Finanțatorul FCM-ului încă se află în expectativă, așteptând sfârșitul sezonului, pentru a vedea care este situația concretă Liga a III-a din campionatul următor.

„Nu știu deocamdată. Eu nu m-am hotărât încă ce să fac și asta e. Nu știu dacă vreau, până nu văd situația care e la federație, ce serii se fac. Nu mă arunc în cap. Orice e deschis”, ne-a transmis Ghiorghi Zotic.

„Sunt învățat cu tot felul de anunțuri pompoase”

Constantin Dinu, primarul Moreniului, a comentat acest zvon, arătând deschidere pentru eventuale discuții.

„Am citit și eu. Nu pot să confirm nimic, nu există nimic. Știu doar că a fost o cerere din partea FCM-ului. Deocamdată, nu pot să spun nimic. Dacă se intenționează, suntem dispuși să vorbim. Nu știu de unde a plecat totul. Dacă nu câștigăm campionatul și barajul, atunci da, putem discuta. Dar, eu sper să terminăm primii sezonul și să ne adjudecăm și meciul de baraj”, ne-a declarat edilul-șef din Moreni.

Constantin Dinu crede că suporterii nu vor fi împotriva unei astfel de practici:

„Dacă vine o solicitare din partea oricui, suntem dispuși să discutăm. Nu cred că suporterii ar fi supărați. Corect ar fi să promovăm pe teren. O vom face din dorința de a activa în eșalonul imediat superior, doar pentru iubitorii sportului. Însă, eu mă îndoiesc că va apărea vreo solicitare. Sunt învățat cu tot felul de anunțuri pompoase”.

Ce spun suporterii

La Moreni, o voce importantă în fenomen o au fanii echipei, care au fost întotdeauna lângă club. Senzația este că liderii celor două galerii ar fi de acord cu o astfel de mutare, însă accentuează faptul că e greu de crezut că așa ceva ar fi realizabil. Marinică Macaran, șeful Peluzei „Marian Pârșă” lansează ideea că Zotic a scos clubul la vânzare:

„Nu cred că se face nimic. Niciodată! De ce? Pentru că nu ai cum. Sunt multe probleme: unde mutăm echipa, cum dăm denumirea. Sunt mai multe chestii. Am înțeles că Zotic nu a vorbit doar cu Moreni, ci cu toată lumea. Practic, cine e disponibil. Ne-am bucura cu toții să jucăm în Liga a III-a. Chiar și printr-o fuziune, noi nu am fi supărați, deranjați. Numai că, de la vorbe până la fapte, sunt căi lungi”.

Aceeași idee a împărtășit-o și Ionuț Banu, liderul Peluzei Sud:

„Eu știu că nu mai ai voie să vinzi locul, poate doar o fuziune. Mai știu că o variantă ar putea fi ca Flacăra să joace în C, iar FCM la județ. A fost o propunere care a venit mai mult dinspre FCM spre Moreni, nu inves. Am vorbit între noi și din punctul nostru de vedere tot mai avem speranțe că se încurcă Aninoasa. Dacă nu ar fi așa, am prefera fuziunea, doar pentru a scăpa de mizeria din județ, de la AJF. Nimeni nu ne garantează că, dacă mai stăm un an, vom avea lucruri mai bune. Nu ne-ar supăra deloc varianta asta”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Succes important pentru Flacăra
Ce urmează la Chindia?
Pucioasa s-a impus lejer
Urban Titu, un nou pas spre titlul județean
Înfrângere dură în meciul decisiv
Viitorul Aninoasa a promovat în Liga a 4-a
Chindia are licență, dar jocul lasă de dorit
Finala mică merge în decisiv
CSM Târgoviște a avut avantaj
Titu se impune clar în derby


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale