Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.08.2013 08:18

O comisie interministerială a stabilit


A A

Automecanica Moreni, bază de mentenanță națională

Automecanica Moreni, bază de mentenanță națională
Comisia interministerială a luat în calcul pentru viitor necesitatea ca Armata Română să cumpere transportorul Saur 2 produs la Moreni

❚ În perioada 2013-2016, uzina dâmbovițeană va asigura modernizarea pentru tot ce înseamnă produse militare ale Armatei Române, fără să se renunțe la producție, dacă vor exista cereri și contracte ❚ Proiectul ambițios și mult așteptat de uzina morenară vine să completeze imposibilitatea Ministerului Apărării de a achiziționa, pentru moment, produsele militare dâmbovițene ❚ Consecințele sunt dintre cele mai bune: nu numai că se păstrează locurile de muncă existente și se vor angaja specialiști ingineri, se va crea și un centru de pregătire pe specialități militare pentru tineri

 

Un calendar cu proiecte ambițios privind industria de securitate, din care face parte și cea de apărare dâmbovițeană, a fost întocmit recent în cadrul unui audit realizat de o comisie interministerială, condusă de consilierul de stat pe probleme de securitate națională Sorin Encuțescu. Acesta vizează toate cele trei unități din sectorul industriei de apărare: Mija, Dragomirești și Moreni (Automecanica).

 

La nivel de județ, domeniul industriei de securitate s-a bucurat de apreciere, a declarat în exclusivitate pentru „Jurnal de Dâmbovița” liderul Sindicatului Liber „Dreptatea” din SC Automecanica SA Moreni, Constantin Bucuroiu, evidențiindu-se și faptul că produsele de la Automecanica (n.r. transportorul blindat Saur 2) sunt competitive și va trebui „să se discute cu Ministerul Apărării Naționale” achiziția lor în locul celor aduse din străinătate.

„Concluzia finală a comisiei a fost însă ca Uzina Automecanica Moreni să treacă drept bază de mentenanță națională pentru tot ce înseamnă produse militare pe roți: blindate, camioane și altele, existând și posibilitatea însă că, în funcție de comenzi sau contracte - dacă vor exista, să poată desfășura și producție”, a precizat Constantin Bucuroiu.

 

Vești bune la Automecanica

Însă, până una alta, problema majoră este lipsa de fonduri, acest lucru împiedicând activitatea. Liderul sindical a arătat totuși că o doză de optimism și încredere există pentru Automecanica, aceasta urmând să joace un rol important în sector în perioada 2013-2016, când va asigura mentenanța produselor din dotarea armatei.

„Armata a spus foarte clar că nu are bani în momentul de față de achiziții. De acum va merge pe mentenanța produselor din dotare, remotorizare, modernizare interioară, modernizarea armamentului și altele”, a detaliat Constantin Bucuroiu.

O consecință benefică este că locurile de muncă ale salariaților sunt asigurate, deși forța de muncă este îmbătrânită, media de vârstă fiind de 53 de ani, în consecință fiind nevoie de întinerirea personalului. Se caută atât specialiști, cât și personal mediu de execuție.

„S-a pus și problema meseriașilor tineri cu studii medii, așa încât a rezultat necesitatea creării unui centru de pregătire pe diverse specialități necesare în sectorul de apărare. Sunt posibilități și propunerea noastră, a celor din sindicat, este ca un asemenea obiectiv să devină operațional cel mai târziu în anul 2014”, a precizat Constantin Bucuroiu.

În prezent, în SC Automecanica Moreni lucrează aproximativ 350 de persoane.

 

 

 

Virgil Voinescu | [email protected]Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de My la 10.10.2013 21:04

lies, lies, lies...


Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cei mai importanți factori pentru buna funcționare a centralei termice
Eurogas Prescom face precizări după atacuri defăimătoare
Programul de tomate va fi perfecționat
Concurs pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, vacante
Sesiunea cererilor de plată pentru bunăstarea porcinelor
Exporturile și importurile, în picaj
"Înființare gradiniță în satul Nucet, comuna Nucet, județul Dâmbovița"
"Înființare gradiniță în satul Nucet, comuna Nucet, județul Dâmbovița"
"Înființare gradiniță în satul Nucet, comuna Nucet, județul Dâmbovița"
Se depun cererile pentru motorina din agricultură


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Distrugerea elitelor românești la ordinul ocultei globalizatoare

Nu mai este pentru nimeni un secret că, imediat după revoluția din ’89, s-a declanșat cu furie operația de distrugere a marilor valori românești, nu numai încă în viață, dar și a celor trecute în eternitate. A se vedea „cazul Eminescu”.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale