Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.09.2016 00:25

Mușuroiul ilegalităților liberale din comuna Ulmi a declanșat...


A A

Atacul "parașutelor" din PNL la Prefect

Atacul
Echipa PDL din PNL Cezar Preda - Iulian Vladu a mers cu jalba-n proțap la premierul Cioloș pentru a cere schimbarea prefectului Antonel Jîjîie, apărând astfel ilegalitățile petrecute la Ulmi

❚ Comunicatele neinspirate și nesemnate, lansate în public de „Filiala PNL Dâmbovița”, prin care este atacat agresiv și jignitor prefectul tehnocrat de Dâmbovița, Antonel Jîjîie, reamintesc de stilul PDL-ist, pe care îl readuce în „noul PNL” echipa Cezar Preda - Iulian Vladu ❚ Prima acțiune instituțională a deputatul PNL (fost PDL) Cezar Preda ca președinte al liberalilor dâmbovițeni a vizat nu interesul județului, ci al partidului: transmiterea unei scrisori deschise premierului Dacian Cioloș, prin care solicită demiterea lui Antonel Jîjîie din funcția de Prefect ❚ PSD Dâmbovița pune agitația provocată de deputatul Cezar Preda pe seama apropierii alegerilor parlamentare, în care președintele liberal „parașutat de la centru” dorește să obțină un loc eligibil pe lista PNL Dâmbovița ❚ În replică, „Filiala PNL Dâmbovița”, plină de bărbați curajo și care atacă Instituția Prefectului sub anonimat, a transformat duelul politic într-un atac al „parașutelor”, semn că intervenția legală a Prefectului a deranjat un mușuroi de ilegalități din CL Ulmi ❚ Prin intermediul unui comunicat - drept la replică, Instituția Prefectului a dat ieri un răspuns tehnic prin care a făcut tabloul ilegalităților din CL Ulmi, dezmințind, totodată, acuzațiile PNL Dâmbovița

ANDREI VASILIU

 


 

Printr-un atac fără precedent, de o manieră curios de agresivă, PNL Dâmbovița a anunțat că deputatul PNL (fost PDL) Cezar Preda, mai nou președintele filialei dâmbovițene a liberalilor, „a transmis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș prin care îi solicită demiterea lui Antonel Jîjîie din funcție pentru folosirea Instituției Prefectului ca instrument politic de intimidare a aleșilor locali”. Printr-un dubios comunicat de presă (nesemnat, neștampilat…), transmis redacției noastre la sfârșitul săptămânii trecute, PNL l-a acuzat atât pe reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât și pe cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, de „recurgerea la intimidări de gen mafiot prin care au încercat o revenire asupra hotărârii de Consiliu Local prin care a fost validat viceprimarul comunei Ulmi”. PNL a mai comunicat și faptul că deputatul PNL de Buzău, Cezar Preda, i-a cerut premierului Dacian Cioloș „destituirea domnului Antonel Jîjîie din funcția de prefect întrucât este inadmisibil ca Instituția Prefectului să fie folosită politic, ca instrument de intimidare a aleșilor locali”, invocând și posibilitatea formulării unei plângeri penale împotriva prefectului de Dâmbovița, precum și faptul că va transpune aceste acuzații într-o reclamație „la nivel parlamentar printr-o interpelare semnată de deputații PNL Cezar Preda și Iulian Vladu”, după cum se arată în obscurul comunicat de presă remis de Filiala PNL Dâmbovița.

„Cezar Preda a pus în scenă un întreg arsenal, de la agitație, la provocări nejustificate, la atacuri rușinoase”

Replica PSD nu a întârziat să apară, prin vocea vicepreședintelui PSD Dâmbovița, Claudia Gilia, care este și președinte OFSD Dâmbovița. Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Claudia Gilia a declarat că „domnul Preda, care a fost parașutat de la centru în Dâmbovița preluând Organizația PNL, nu știe nimic despre acest județ. (...) Domnul prefect, așa cum îl cunoaștem, este un om cu o activitate profesională, cu competențe profesionale care nu pot fi puse la îndoială. Sunt uimitoare afirmațiile pe care le-au făcut cei din PNL pentru că, în momentul în care domnul Jîjîie a fost numit prefect de către Guvernul Cioloș, dumnealor au fost primii care au salutat numirea domniei sale. Nu înțeleg acum această schimbare radicală de opinie... Dar bineînțeles, domnul Preda la momentul respectiv se afla în Buzău, deci nu avea cum să știe ceea ce se întâmplă în Dâmbovița. Domnul Preda reconfirmă faptul că a venit în Dâmbovița cu un singur scop, acela de a obține un loc eligibil pe listele de la PNL pentru un nou mandat de parlamentar și cred că în acest sens a pus în scenă un întreg arsenal, de la agitație, la provocări nejustificate, la atacuri rușinoase...”.

Tot în cadrul acestei declarații, vicepreședinta PSD Dâmbovița a mai spus că deputatul Cezar Preda putea să adreseze și alte întrebări premierului Cioloș, legate de nevoile județului Dâmbovița, și care să nu țină de propriile-i interese politice:

„Dacă tot a adresat o scrisoare deschisă premierului Cioloș, speram ca aceasta să cuprindă întrebări de genul: De ce Guvernul Cioloș are zero absorbție la fondurile europene? De ce Guvernul Cioloș nu a publicat toate Ghidurile de finanțare pentru programele europene? De ce nu au existat bani care să se dea la rectificarea bugetară primarilor sau Consiliului Județean? Asta în măsura în care pe domnul deputat Cezar Preda îl interesează viața cetățenilor din Dâmbovița și nu doar obținerea unui nou mandat de parlamentar. (...) Domnul Preda putea să adreseze premierului Cioloș o interpelare care să privească problemele reale ale acestui județ”.

„Filiala PNL” numește județul Dâmbovița „tarla”

În replică, „Filiala PNL Dâmbovița”, plină de bărbați curajoși care atacă Instituția Prefectului sub anonimat, a remis ieri dupăamiază un nou comunicat de presă, transformând duelul politic într-un atac al „parașutelor”, semn că intervenția legală a Prefectului a deranjat un mușuroi de ilegalități din CL Ulmi. Comunicatele neinspirate și nesemnate lansate în public de „Filiala PNL Dâmbovița”, prin care este atacat agresiv și jignitor prefectul tehnocrat de Dâmbovița, Antonel Jîjîie, reamintesc de stilul PDL-ist, pe care îl readuce în „noul PNL” echipa Cezar Preda - Iulian Vladu. Întrucât ziarul nostru nu dorește să se transforme într-o suveică propagandistică de texte politicianiste, prin care niște anonimi numesc județul Dâmbovița „tarla”, am ales să rezumăm întregul conflict la datele de interes public, pe care în mod evident „Filiala PNL Dâmbovița” nu face dovada că-l slujește.

Instituția Prefectului: Alegerea viceprimarului din Ulmi s-a făcut nelegal, prin crearea unei majorități ”artificiale”

Prin intermediul unui comunicat - drept la replică, prefectul de Dâmbovița, Antonel Jîjîie, a dezmințit, ieri, acuzațiile PNL Dâmbovița, precizând, cu privire la situația de la Consiliul Local Ulmi, faptul că „autoritățile administrației publice locale și-au îndeplinit atribuțiile cu rea-credință, încercând să formeze o majoritate artificială în vederea alegerii viceprimarului, atât prin nevalidarea mandatului consilierului ales pe lista PMP, implicit prin neinvitarea acestuia la ședință sau a supleantului, cât și prin nevalidarea mandatelor supleanților PSD comunicați, de către această formațiune politică, Consiliului Local Ulmi, în locul domnilor consilieri Predescu Ștefan, Vărzaru Nicolae și Mureșan Florina, ultimii doi prezentându-și demisia. Ca urmare, ședința Consiliului Local Ulmi din data de 24.08.2016 a încălcat atât prevederile Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, cât și pe cele ale Legii nr. 393/2004 privind statutul aleșilor locali, întrucât s-au adoptat hotărâri nelegale prin crearea unei majorități «artificiale». (...) Aceste aspecte au fost discutate cu primarul localității Ulmi, în data de 02.09.2016, la sediul Instituției Prefectului, fără a se exercita asupra acestuia vreo presiune sau amenințare, așa cum se invocă în scrisoarea deschisă adresată, de către domnul deputat Cezar Preda, domnului Prim-Ministru Dacian Julien Cioloș, fiind învederată domnului primar necesitatea respectării prevederilor legale”.

Ar fi regretabil dacă premierul Dacian Cioloș ar da satisfacție unui demers politicianist așa-zis liberal și dacă l-ar destitui în urma unor asemenea manevre murdare pe prefectul Antonel Jîjîie, recunoscut ca un veritabil tehnocrat în administrația publică din Dâmbovița, județ pe care „Filiala PNL” îl numește „tarla”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale