Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.02.2015 00:10

Primele investigații pe subiectul aruncat pe piață de Bogdan Manole


A A

Asociația Palestra e condusă de un antrenor de la Kinder

Asociația Palestra e condusă de un antrenor de la Kinder
Marian Valentin, președintele Asociației Palestra, este antrenor la clubul controlat de fratele fostului primar interimar, Ciprian Prisăcaru (primul din dreapta)

❚ Sediul apare la locuința președintelui Marian Valentin, profesor în cadrul clubului privat de fotbal prezidat de Edi Prisăcaru, fratele fostului primar interimar al municipiului Târgoviște, Ciprian Prisăcaru ❚ „Activitatea la asociație nu a mers așa cum ne-am dorit, pentru că tineretul nu a fost atras de acțiunile noastre. Asta poate pentru că nici nu s-a bucurat de o bună publicitate. Ne-au mai ajutat și colegii mei de la clubul Kinder, Dănuț Tică și Edi Prisăcaru, ca reprezentanți ai cartierelor unde locuiesc”, ne-a transmis președintele Marian Valentin ❚ Manole habar nu avea că un profesor (Cătălina Oprea Dobre) al clubului pe care îl conduce, dar și unul dintre cei mai importanți sportivi (Cristian Mihăieș) fac parte din Asociația Palestra, asupra căreia a atras atenția presei, dar și a organelor de cercetare penală. „Îmi pare rău pentru cei doi, dar probabil că vor fi și ei chemați la DNA, care sunt convins că se va autosesiza” ❚ Directorul de la CS Târgoviște lasă de înțeles că nu e doar o întâmplare înființarea asociației la numai câteva luni după ce Prisăcaru a ajuns viceprimar al municipiului

COSTIN MIHAI,

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

Simțind că va pierde postul de director al Clubului Sportiv Târgoviște, unde va reveni Ciprian Prisăcaru, Bogdan Manole a organizat săptămâna trecută o conferință de presă, cu atacuri clare la adresa fostului primar interimar. Parcurgând presa on-line, în afara noastră, nimeni nu a acordat atenție acestei acțiuni a directorului Manole, chiar dacă au participat și jurnaliști de la alte publicații. Ne oprim doar la unul din subiectele abordate de Bogdan Manole, mai precis Asociația Palestra, iar astăzi vom prezenta un prim episod al investigației noastre.

Manole solicită intervenția organelor statului

„Dacă domnul Prisăcaru își dă cu părerea despre activitatea clubului, aș dori ca și dânsul să ne lămurească în legătură cu Asociația Palestra, înființată la numai două luni după preluarea mandatului de viceprimar. Iar după alte două luni, această asociație a obținut fonduri în valoare de 500 milioane lei vechi, pentru organizarea Proiectului «Sport în cartier». Ați auzit cumva sau ați văzut dumneavoastră un eveniment de acest gen în Târgoviște? Oare ce s-a întâmplat cu banii? Oare domnul Prisăcaru, în calitate de consilier, viceprimar, primar interimar, nu a știut ce a semnat? Cum s-au dat acei bani fără a se desfășura niciun fel de activitate? Aș vrea să vină în fața opiniei publice și să dea socoteală cu această asociație. Dacă domnul Prisăcaru a declarat ce a declarat, bătându-și joc de munca atâtor copii și antrenori, vreau să vină în fața dumneavoastră să vă dea niște explicații legate de această asociație. Verificați dumneavoastră și organele statului, a căror datorie este să cerceteze aceste lucruri.Tot în 2014, această asociație a obținut de la Primăria Târgoviște, sub aceeași semnătură a domnului Prisăcaru, suma de 600 milioane lei vechi, pentru organizarea evenimentului Chindia Kids Cup. În numai un an de zile, domnul Prisăcaru a alocat 1,1 miliarde unei asociații căreia abia i s-a uscat cerneala pe certificat”, a vorbit cu mult curaj tânărul director de la CS Târgoviște.

Prisăcaru a oferit un răspuns scurt, în care s-a detașat de subiect. „Nu am legătură cu această asociație și consider că am lucruri mai importante de făcut decât ce visează unul și altul. Nu vreau să vorbesc despre alții. Să-și asume și să răspundă pentru ce spun. Nu o să intru într-un dialog, mai ales pentru un personaj...”. Înregistrată pe 12 iunie 2013, Asociația Palestra solicită o lună mai târziu Consiliului Local Municipal Târgoviște suma de 50.000 lei, prin cererea nr.17190. În ședința extraordinară din 30 iulie 2013, se acordă sprijinul financiar solicitat pentru proiectului „Sport în cartier”, inițiat de Asociația Palestra. În ședința ordinară din 30 ianuarie 2014 se mai alocă 50.000 lei Asociației Palestra, pe același program. Numai că în cadrul aceleeași ședințe mai apare o sumă de 60.000 lei, tot ca sprijin financiar pentru Palestra, pentru Proiectul „Chindia Kid’s Cup”. Trebuie făcută precizarea că Ciprin Prisăcaru era în acel moment viceprimar al municipiului Târgovi ște, funcție preluată în luna martie a anului 2013.

Cine face parte din Palestra

Asociația Palestra își are sediul în Târgoviște, pe Calea București 9, acolo unde locuiește președintele acesteia, Marian Valentin.

„Nu avem absolut nimic de ascuns. Eu sunt președintele Asociației Palestra, sediul este la mine acasă, iar membrii sunt două nume importante din sportul dâmbovițean, precum Cătălina Oprea Dobre și Cătălin Mihăieș. Am preluat ideea unui asemenea tip de asociație de la niște prieteni din Franța, mi-a plăcut și am intrat într-un protocol de colaborare cu Primăria Târgovi ște, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție sau Universitatea Valahia. Am primit doar 50.000 lei de la primărie, în anul 2013, pe Proiectul «Sport în cartier» și am organizat mai multe acțiuni de cros, șah sau fotbal și am procurat materialele necesare activității. Inițial ne-au fost alocați 60.000 lei și pentru Proiectul «Chindia Kid’s Cup», însă nu au mai fost bani la buget și nu primit nimic, renunțând să mai organizăm acel turneu internațional de copii și juniori. Activitatea la asociație nu a mers așa cum ne-am dorit, pentru că tineretul nu a fost atras de acțiunile noastre. Asta poate pentru că nici nu s-a bucurat de o bună publicitate. Ne-au ajutat și colegii mei de la clubul Kinder, Dănuț Tică și Edi Prisăcaru, ca reprezentanți ai cartierelor unde locuiesc”, ne-a transmis președintele Marian Valentin, care este și antrenor la clubul privat de fotbal Kinder Târgoviște, prezidat de Edi Prisăcaru, fratele fostului primar interimar.

„Palestra va deveni un subiect de interes și pentru noua conducere a Primăriei Târgoviște”

Directorul Bogdan Manole habar nu avea că un profesor (Cătălina Oprea Dobre) al clubului pe care îl conduce, dar și unul dintre cei mai importanți sportivi (Cristian Mihăieș) fac parte din Asociația Palestra, asupra căreia a atras atenția presei, dar și a organelor de cercetare penală. „Îmi pare rău pentru Cătălina și pentru Cristi, dar probabil că vor fi și ei chemați la DNA, care sunt convins că se va autosesiza. Cum sunt convins că Asociația Palestra va deveni un subiect de interes și pentru noua conducere a Primăriei Târgoviște”, a reacționat Manole, care s-a transferat recent de la PSD la UNPR. „Nu mai îmi regăseam locul acolo. Am muncit zece ani pentru partid, mi-am sacrificat tinerețea și nu eram deloc respectat pentru asta. Am 26 de ani și nu mai accept să fiu jignit continuu”. Ziarul nostru va continua investigația pe subiectul „Palestra”, mai ales că legea impune niște condiții atunci când se alocă bani publici unei asociații de acest fel. Veți vedea dacă au fost și respectate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de rosie la 24.02.2015 18:24

Asociatia Palestra a adus bani frumosi in buzunarul unui personaj cunoscut ,pana mai deunazi ! Sunt tare curios pe unde va scoate camasa !Atentie ! au fost bani publici-daca se tine cineva tare pe pozitie ies la iveala niste magarii facute cu buna stiinta !


Trimis de cititor la 24.02.2015 11:07

In mod sigur, prin aceasta asociatie ,s au deturnat niste fonduri din bani publici si nu putini ci 1,1 miliarde ! Fostul primar interimar, incearca sa nu de a importanta acestui subiect extrem de edificator, pentru a nu tulbura apele, dar in mod sigur ,organele de drept vor incepe sa faca cercetari in urma acestui denunt !Pe de alta parte cum se face de a gasit sa se ocupe de aceasta asociatie Palestra, oameni care sunt platiti de clubul Kinder? Cred ,ca actiunea a fost cam asa-aducem un MARTOR [adica om de al nostru] sa isi faca o asociatie [numai de fatada] ,NOI ,cei ce avem acces la bani, aprobam toate demersurile ,dupa care angajatul meu[MARTORUL] de la Kinder vine cu banii la SEF ! Sigur, acesta a fost traseul banilor ! Daca va fi luat la audieri cat mai repede, MARTORUL va declara de frica organelor de ancheta tot ce a fost pus sa faca ! Cum de nu sa gasit in tot judetul Dambovita nimeni altcineva ,decat un angajat [MARTOR] de la Kinder ?Cine este patron la Kinder?Totul este cusut cu ata alba !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale