Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.07.2024 00:10

Editorial sportiv: Lovitura de la colț!


A A

Ascensiunea poate continua

Ascensiunea poate continua

După mulți ani imemorabili, județul Dâmbovița va fi prezent cu trei echipe în Liga a 3-a, începând cu sezonul care bate la ușă, 2024-2025. După multe încercări, unele ratate sportiv, altele pierdute abuziv (situația de anul trecut, când Recolta Gura Șuții a fost eliminată de câțiva... mititei), sau chiar printr-o amiciție ritmată (Dentaș Tărtășești/Petrolul Ploiești), căci memoria fotbalului din Triunghi este integrală, Urban Titu revine pe podiumul fotbalului românesc.

Orașul acesta, operă a unui nod de cale ferată, un târgușor de câmpie, cuprinde atâtea frumuseți, încât ar fi fost imposibil ca fotbalul să lipsească. Pe vremuri, când Seria a VI-a a Diviziei C era jumătate dâmbovițeană (6 din 12 echipe), Titu era un fel de Antalya pentru jocurile de pregătire ale divizionarelor A și B din Muntenia. Echipa Urban de astăzi a purtat multe nume care începeau cu Electro... până când, electrocutată, s-a ascuns prin ligile județene. În urmă cu vreo 15 ani, a primit invitația de a se înscrie în Campionatul Județean Ilfov.

Spre lauda edililor de atunci, refuzul a fost prompt. Nu același lucru s-a întâmplat și la Crevedia! Și, iată, cum se adeverește o zicală creștină, care spune că „Dumnezeu nu doarme!”. Sprijinită de localnici, conducerea orașului și unii sponsori, îndrumată permanent de AJF Dâmbovița (forul județean a simțit la timp, posibilitatea urcării unei noi echipe în eșalonul trei, felicitări!), Urban realizează un sezon de excepție, fiind neînvinsă și câștigând și Cupa României, faza județeană, realizează un event de toată frumusețea. Echipa din Câmpia... Titului, are o forță – baza ei! – cum rar am văzut fie și la adversarele Chindiei, în Liga a 2-a.

Am scris, înaintea barajului cu Metropolitan Ișalnița, că Urban nu va avea probleme cu echipa olteană. Dubla de 3-0 nu mai necesită niciun comentariu. Dacă stau bine să mă gândesc, nu cred că greșesc dacă susțin că este cea mai clară promovare a unei echipe din Dâmbovița în eșalonul 3. Și am văzut multe baraje, fie cu Fieni, Pucioasa, Găești sau Petrolul Târgoviște.

Văd, cu ochii minții, o dublă de baraj între Progresul Pucioasa și Cozia Călimănești. Nicio închinăciune a celor cinci călugări de la celebra mănăstire de pe Valea Oltului nu a putut repara secul 3-0 de sub Patrana. Iar Stancu, regretatul portar, a fost imbatabil în feeria de pe malul Oltului. Cu toate acestea (amintiri... nu joacă!), succesul echipei din Titu este mult mai clar și de ținut minte. Ce urmează pentru echipa care se alătură celorlalte două dâmbovițene, Flacăra Moreni și FC Pucioasa? Antrenorul Marian Vătavu a semnat cu Chindia.

Bine, meritul lui la obținerea succeselor acestei echipe este limitat. Cel mai important lucru este ca Urban Titu să-și păstreze lotul cu care a promovat. Repet, este o echipă cu o forță cum rar am văzut. Din acest ingrendient poate veni o surpriză și mai mare în sezonul viitor. Nu este nicio glumă. Dacă se va bucura și de unele sfaturi din partea fostului internațional Țiți Dumitriu, nimeni altul decât socrul căpitanului echipei, surpriza poate fi asigurată. Mult succes, Urban Titu, în ediția 2024-2025 a Ligii a 3-a!

 

 

 

Vasile Neagu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci interesant la Târgoviște
Campionat cu 16 echipe la Juniori U11
Atunci când gazdele sunt favorite
Chindia a trecut de Pucioasa cu 2-1
AFC Raciu, primul lider la Juniori U19
Chindia încearcă escaladarea spre play-off
Cristi Bălașa crede în Marian Vătavu
Misiune dificilă pentru Comisia de Omologare
Rezultate bune pentru juniorii dâmbovițeni
Începe Liga a 3-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Alegerile primare europene și dezbaterile Spitzenkandidat în 2024 (II)

DAN LUCA

În primăvara lui 2024, înainte de alegerile europene din iunie, au fost 3 dezbateri oficiale, clasificate ca Spitzenkandidat.

Orașul Maastricht a fost și de data aceasta locul primei dezbateri Spitzenkandidaten înainte de alegerile pentru Parlamentul European. După 2014 și 2019, ziua de 29 aprilie 2024 a fost aleasă pentru a reuni ofertele... [citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale