Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.07.2024 00:18


A A

Arhiepiscopia Târgoviștei recompensează tineri merituoși cu tabere de vară la Mănăstirea Peștera

Arhiepiscopia Târgoviștei recompensează tineri merituoși cu tabere de vară la Mănăstirea Peștera

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Centrul Cultural-Misionar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, de la Mânăstirea Peștera Ialomiței, în perioada 1-5 iulie 2024, se desfășoară două tabere pentru tineri merituoși din Eparhia noastră.

Prima tabără de vară oferită de Arhiepiscopia Târgoviștei a debutat luni, 1 iulie 2024, când cei 18 tineri care fac parte din grupa de cateheză de la Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești, care a obținut locul I, la nivel eparhial, la Concursul Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, sub coordonarea Pc. Pr. paroh Ștefan Nica și a dnei Prof. Laura Stănescu, au ajuns la Mănăstirea Peștera.

Cei 20 de elevi care au obținut primele locuri la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Religie și a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare de Limba și Literatura Română și Religie „Cultură și spiritualitate românească”, vor beneficia de cea de-a doua tabără, programată în perioada 3-5 iulie 2024, care va fi coordonată de Pr. prof. dr. Bogdan Gabriel Stana și de Pr. prof. Teodor Romario Tudorache.

Toți participanții primesc din partea Înaltpreasfințitei Sale daruri constând în icoane, obiecte bisericești și tipărituri recent publicate la Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei, în seriile editoriale dedicate catehizării tinerilor, iar programul interactiv al taberelor cuprinde: vizitarea Peșterii Ialomiței și drumeție în jurul lacului Bolboci, drumeții montane la monumentele naturale ale Bucegilor – Sfinxul și Babele, activități recreative în aer liber, plimbare cu telecabina, foc de tabără, seri duhovnicești, ateliere de creație, de dezvoltare personală și a lucrului în echipă, jocuri și concursuri de cultură generală.

 

 

Biroul De Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 
Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Lucrări avansate la reabilitarea Grădiniței „Prichindel”
Proiect antidrog "Eu și copilul meu"
Proiecte majore la Târgoviște pentru infrastructura rutieră și educație
"La Piovra" valahă (II)
"Avem nevoie de o legislație mai permisivă, avem foarte multe controale"
Sala de Sport a Universității "Valahia", aproape finalizată
Sprijin pentru Secția Psihiatrie Cronici - Gura Ocniței
Finanțarea domeniului schiabil "Cocora", în vizorul Comisiei Europene
"La Piovra" valahă
"La Automecanica, lucrurile nu stau deloc bine"


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale