Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.06.2015 00:10

Să ne bucurăm!


A A

Aninoasa, campioana din Valea Promovării

Aninoasa, campioana din Valea Promovării
Dâmbovițenii au încins hora bucuriei la finalul jocului

❚ Echipa dâmbovițeană a fost superioară pe toate planurile în returul cu Unirea Bascov, iar victoria și promovarea au venit firesc ❚ Remus Gâlmencea s-a maturizat mult ca antrenor. Chiar dacă nu deține licențe, un fel de Mirel Rădoi la scară mai mică, „Gâlmă” le dă lecții și clasă multora din profesorașii cu pretenții de antrenori ❚ Înlănțuiți și fluturând steagul alb al clubului, jucătorii lui Gâlmencea și Toboșaru s-au bucurat sincer. După doi ani de încercări, FC Aninoasa a reușit o promovare în premieră, să-i spunem chiar istorică, la nivelul Ligii a III-a ❚ Și trebuie căutat serios în arhivă pentru a descoperi de când nu a mai avut o echipă dâmbovițeană 500 de suporteri la un meci disputat într-un alt județ

COSTIN MIHAI


La Valea Ursului am început sezonul competițional 2014/15, printr-un meci de cupă câștigat de Chindia cu 6-4. La Valea Ursului l-am și încheiat, printr-un meci de baraj câștigat de Aninoasa cu 2-1. O locație cu noroc pentru echipele dâmbovițene, care au plecat de aici în triumf, zburând către ligi superioare. Mai multe emoții a avut Chindia la Valea Ursului, vara trecută, pentru că Aninoasa a fost sâmbătă în control cu Bascov. Echipa lui Remus Gâlmencea a fost superioară pe toate planurile, iar victoria și promovarea au venit firesc.

Ploaia care s-a oprit

Ploaia a devenit o obișnuită a meciurilor de baraj, pe care le-a deschis cu o stropeală bunicică pentru agricultură, nu și pentru fotbal. Puțini și-au părăsit însă locurile ocupate în micuța tribună de la Valea Ursului, pentru că riscau să urmărească meciul prin gard. Două autocare cu suporteri au plecat numai de la Aninoasa, însă mașinile cu număr de Dâmbovița goneau pe autostradă, către Pitești. Fără exagerare, dar au fost aproximativ 500 de dâmbovițeni la acest meci, un număr impresionant pentru acest nivel și nu numai. Trebuie căutat serios în arhivă pentru a descoperi de când nu a mai avut o echipă dâmbovițeană 500 de suporteri la un meci disputat într-un alt județ.

Crainic de „Șoimii Patriei”

Crainicul stadionului a fost parcă mai haios decât cel pe care l-am auzit la un meci de Onoare, la Ungureni de Dragomirești. Dacă ultimul o dădea spre lăutărie, cel de la Valea Ursului a încercat să-l imite pe răposatul Ceaușescu. Discurs comunist în toată regulă, cu pronunție bolovănoasă, cuvinte stâlcite și laude de „Șoimii Patriei”. Mai avea puțin să spună și cine a executat cornere în meciul tur, din care a prezentat amănunte inutile. Și aici a fost mai greu cu foile de joc, cel puțin în dreptul echipei din Aninoasa, în rest, organizare destul de bună. Nu au existat incidente de niciun fel, chiar dacă suporterii celor două echipe au urmărit meciul unii de lângă alții. Credem că trebuie făcut totuși ceva la nivel de confort la jocurile de baraj, care stârnesc un interes foarte mare. Vorbim de obicei despre echipe comunale, cu stadioane mai puțin dotate, cu tribune micuțe, care nu cuprind nici jumătate din spectatorii prezenți la eveniment. Oricând se pot aprinde spiritele, fiind greu de intervenit în mulțimea de oameni. Să nu mai vorbim că nu există un sector rezervat presei, cu greu găsind un loc în tribună. E aproape imposibil să transmiți un meci. Decât să-i inviți pe jurnaliști la o masă, mai bine le asiguri condiții minime să-și poată face meseria.

Gâlmencea, antrenor adevărat

Remus Gâlmencea s-a maturizat mult ca antrenor. Chiar dacă nu deține licențe, un fel de Mirel Rădoi la scară mai mică, „Gâlmă” le predă lecții și le dă clasă multora din profesorașii cu pretenții de antrenori. A părut mai relaxat decât în meciul tur, mai stăpân pe el și pe echipă, anticipând corect ce avea să urmeze. A vrut meci retur în deplasare, a spus că presiunea va fi mai mare pe adversar, iar FC Aninoasa a făcut legea la Bascov. Victorie meritată și o promovare superbă pentru localitatea de lângă Târgoviște la nivelul Ligii a III-a. Puțini au crezut în această echipă, mai ales după barajul pierdut cu scandal, anul trecut, la Sf. Gheorghe, cu Astra II Ciorani. Am scris-o în mai multe rânduri că FC Aninoasa este mult mai puternică decât în 2014. Altfel nu ne hazardam să susținem că vrea și că poate să promoveze. Echipa asta are 20 de victorii consecutive și nu a mai pierdut un meci de aproape de un an.

Aninoasa merită felicitări și respect!

Hora promovării s-a încins pe terenul advers, în aplauzele suporterilor dâmbovițeni, pentru că localnicii au părăsit stadionul după ce s-a făcut 2-0 pentru Aninoasa. Înlănțuiți și fluturând steagul alb al clubului, jucătorii lui Gâlmencea și Tobosaru s-au bucurat sincer. După doi ani de încercări, FC Aninoasa a reușit o promovare în premieră, să-i spunem chiar istorică, la nivelul Ligii a III-a. A obținut-o, a meritat-o, chiar dacă foarte puțini au crezut în această echipă. Acum urmează marea provocare, prezența într-un eșalon național, însă până acolo, să-i felicităm pe campionii județului! FC Aninoasa este regina fotbalului dâmbovițean.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale