Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.02.2020 00:10

O carieră bogată


A A

Alexandru Dumitru, Shihan cu 7 dan

Alexandru Dumitru, Shihan cu 7 dan

❚ Respectabilul karateka reprezintă o figură importantă în sportul dâmbovițean, un mediu în care accentul este pus mai mult pe sporturile de echipă, iar rezultatele obținute pe ramurile sportive individuale sunt lăsate în umbră ❚ „Din 2014 am venit la Palatul Copiilor, mi-a plăcut ideea de colaborare. Palatele nu au resurse financiare, doar contribuția părinților. Vin cei mici la karate, există peste 100 de copiii înscriși, de toate vârstele” ❚ „Sporturile individuale mereu au fost vitregite față de cele de echipă, chiar și la nivel naționalUn sportiv la individual muncește foarte mult, la echipă e altceva, dacă nu ai o formă bună întro zi, te pot scoate colegii” ❚ „Înainte erau alte generații, făceau de drag, acum ei sunt aduși de mână ca să se disciplineze. La individuale poți să muncești patru ani, iar la o competiție să nu dai randament ”

 

COSMIN SAVA

 


 

Alexandru Dumitru este membru fondator al Federației Române de Arte Marțiale, iar acum coordonează activitatea secției de karate a Palatului Copiilor din Târgoviște. Shihan cu 7 dan, Dumitru reprezintă o figură importantă în sportul dâmbovițean, un mediu în care accentul este pus mai mult pe sporturile de echipă, iar rezultatele obținute pe ramurile sportive individuale sunt lăsate în umbră. Totuși, nu se pot trece cu vederea rezultatele înregistrate de Alexandru Dumitru, cel care și-a pus amprenta în sportul dâmbovițean și național. Acesta a fost invitat la emisiunea Sport Show, pe Columna TV, acolo unde a discutat despre începuturile carierei, dar și despre greutățile întâmpinate în prezent în activitatea efectuată.

„Am avut rezultate bune”

„Cred că la 15 ani am început judo la Câmpina, după liceu am intrat Școala Militară, un an am făcut la Roman, apoi am fost transferat la Pitești, unde am stat doi ani, apoi am ajuns la Târgoviște, cred că era lot olimpic aici de judo. Am activat și la Oțelul Târgoviște. În anii 80 a început introducerea mea în karate. Pe 10 ianuarie 1990 a fost creeată Federația Română de Arte Marțiale, s-a făcut pe departamente, cu timpul și legislația s-a schimbat, iar acele departamente au devenit Federații. Am activat ca antrenor federal, cred că până în 2007, cu rezultate bune. Ca sportiv am ceva rezultate, am ieșit campion de două ori la Balcaniade, artele marțiale au legături între ele. Sunt două laturi diferite, una este sportul acolo unde vrei să obții rezultate sportive, mergi doar pe treaba aceasta, dar există și o latură tradițională”.

„Rezultatele nu se obțin imediat”

„Din 2014 am venit la Palatul Copiilor, mi-a plăcut ideea de colaborare. Palatele nu au resurse financiare, doar contribuția părinților. Vin cei mici la karate, există peste 100 de copiii înscriși, de toate vârstele. Din punctul meu de vedere, o constatare tristă e că ei nu rămân în sportul de performanță. Rezultatele nu se obțin imediat, e nevoie de răbdare. La Naționalele de juniori, sub 12 ani, sunt peste 700 de sportivi, toți vor să câștige, dar la seniori numărul scade. Cei mici vin, e greu să îi creezi o responsabilitate, ei se plictisesc, trebuie să faci un antrenament prin care să te adaptezi nevoilor de azi, ca să îi menții acolo, altfel nu mai rămân. Înainte erau alte generații, făceau de drag, acum ei sunt aduși de mână ca să se disciplineze”.

„Sporturile individuale au fost vitregite”

„Sporturile individuale mereu au fost vitregite față de cele de echipă, chiar și la nivel național. Un sportiv la individual muncește foarte mult, la echipă e altceva, dacă nu ai o formă bună într-o zi, te pot scoate colegii. La individuale poți să muncești patru ani, iar la o competiție să nu dai randament”, a transmis Dumitru.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cristi Bălașa vrea să revină la Chindia
Poker pe emblema Chindiei Târgoviște
Chindia rămâne pe un jilț amărât din play-out
CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale