Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2012 00:05

Sportivii Clubului Copiilor din Pucioasa au fost cel mai buni la Mondialul din Serbia


A A

Aeromodeliștii din Pucioasa sunt campioni mondiali

Aeromodeliștii din Pucioasa sunt campioni mondiali
Ei sunt campionii mondiali de la Pucioasa

❚ Dâmbovițenii și-au păstrat pentru a doua oară consecutiv titlul mondial pe echipe, repezentând România, după ce se impusese și în urmă cu doi ani, tot la Belgrad ❚ La individual, Alexandru Vișan a devenit vicecampion mondial ❚ La competiția din Serbia, lotul României a fost alcătuit din sportivii Mihnea Șerban, Alexandru Vișan, Eric Cugler, Paul Filip și Tatu Gheorghe ❚ Pentru a recepta la adevărata dimensiune anvergura la care au ajuns acești sportivi, aflați că o echipă a televiziunii americane CNN a filmat pas cu pas mișcările aeromodeliștilor din Pucioasa

 

 

Performanță deosebită pentru micromodeliștii (aeromodeliștii) Clubului Copiilor din Pucioasa. Sportivii antrenați de Radu Foamete au reușit să devină campioni mondiali pentru a doua oară consecutiv. Reprezentând echipa de juniori a României, sportivii din Pucioasa și-au arătat încă o dată superioritatea în competiția de micromodele și au reușit să termine pe primul loc.

 

În concursul desfășurat la Belgrad (Serbia), în cea mai modernă sală din Europa, România a depășit reprezentative mult mai bine cotate, precum SUA, Anglia, Australia, Japonia, Germania, Franța, Elveția, Lituania, Slovenia sau Argentina. La Campionatul Mondial din țara vecină au luat parte 24 de țări, iar echipa României, pregătită de Radu Foamete, a fost alcătuită din sportivii Mihnea Șerban, Alexandru Vișan, Eric Cugler, Paul Filip și Tatu Gheorghe. Pe lângă locul întâi obținut în proba pe echipe, un rezultat remarcabil a reușit și Alexandru Vișan, la individuaul, sportiv ce a reușit să termine competiția pe locul 2.

 

Radu Foamete, maestru emerit al sportului

 

Obținerea unui nou titlu mondial i-a produs multă bucurie antrenorului de la Pucioasa și al lotului național, extrem de încântat că munca depusă zilnic de elevii săi a cules din nou roadele așteptate.

„După o asemeanea performanță suntem foarte bucuroși, dar în același timp și foarte obosiți. La cât efort am depus timp de un an de zile, ne așteptam la un rezultat cât mai bun. Obținând primul loc, am demonstrat încă o dată că munca noastră este de calitate și aducătoare de rezultate pe măsură. Concursul a fost unul foarte greu, cu sportivi foarte bine pregătiți. Competiția a fost foarte strânsă, astfel încât după prima zi ne aflam pe locul IV, după a doua pe locul II, iar în ultima zi am urcat pe primul loc. Acest rezultat ne oferă mari speranțe că și în următoarele concursuri putem obține rezultate pozitive”, ne-a declarat Radu Foamete, maestru emerit al sportului.

 

Filmați non-stop de CNN

 

De trei ani, alături de echipa națională, sportivii din Pucioasa domină autoritar competițiile de mare anvergură de aeromodelism. Au câștigat ultimele două ediții ale Campionatului Mondial, iar anul trecut au triumfat și la Campioantul European.

 

Pentru a recepta la adevărata dimensiune anvergura la care au ajuns acești sportivi, aflați că o echipă a televiziunii americane CNN a filmat pas cu pas mișcările aeromodeliștilor din Pucioasa. De la plecare și până la finalul concursului, jurnaliștii titratului post de televiziune nu au scăpat nici unul dintre momentele tari ale sportivilor dâmbovițeni.

 

Singurul sponsor care a ajutat a sprijinit financiar aeromedeliștii din Pucioasa în Serbia a fost Carpatcement. Excluzând transportul și cazarea, alte cheltuieli în Serbia au fost suportate de antrenori și sportivi. Următoarea ediție a Campionatului Mondial (2014) va avea loc în România, la Slănic Prahova, în sala din salină.

 

Federația Internațională de Aeromedelism (FAI) este în negocieri avansate cu Comitetul Internațional Olimpic (CIO) pentru a face din această disciplină una olimpică, în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, din 2016.

 

 

 

Ionuț Parghel | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Cupa 1 Iunie la înot
LPS Mircea Eliade București câștigă ONȘȘ
Chindia Târgoviște, cea mai mai scumpă jucărie pentru oameni mari
Luptă strânsă pentru supremație
Marian Mihai participă la Europenele de Lupte U15
ACS Tărtășești a promovat în Liga a 5-a
Succes important pentru CSȘ Târgoviște
Dacă noi nu îl vrem, el ne vrea
Urban Titu este noua campioană a județului
LPS Cluj câștigă titlul național la ONSȘ U16


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale