Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.01.2015 00:10

Cât mai rezistă bãtrânul "Eugen Popescu"?


A A

Adrian Țuțuianu: "Vom demola stadionul!"

Adrian Țuțuianu:
Adrian Țuțuianu și Ciprian Prisăcaru par să se fi înțeles cu privire la noul și vechiul stadion din Târgoviște

❚ De la începutul anului 2012 proiectul a fost abandonat aproape complet, iar construirea unui „nou stadion la Târgoviște” a intrat pe eternul făgaș al amânărilor ❚ „Deja vrem ca în zona de la Gară să construim un complex sportiv care să includă stadionul propriu zis, terenuri de antrenament, tenis, facilități conexe, hotel, parcări, va fi un proiect mare”, ne-a declarat Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița ❚ În acest moment este greu de menționat un termen până când noul stadion va fi gata, însă cel mai probabil data predării lucrării va fi după 2018, ținând cont de proiectele asemănătoare derulate în România ❚ „E suficient să ne uităm sâmbăta sau duminica pe strada principală și vom observa că nu sunt locuri de parcare, sunt autocare, sunt vizitatori și acestea aglomerează calea principală din oraș”, a mai spus Țuțuianu ❚ „Dacă se va finaliza complexul sportiv de la Gară, atunci vom da o altă utilizare terenului și actualului stadion. Probabil vom descongestiona zona turistică. Vom vedea la momentul respectiv”, a precizat Ciprian Prisăcaru, primarul interimar al Târgoviștei

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

„Un nou stadion la Târgoviște”. Sintagma reprezintă unul din cele mai vechi proiecte lansate în urbea dâmbovițeană. În această primăvară se vor împlini trei ani din momentul în care a fost deschis subiectul. Se întâmpla la începutul anului 2012, practic la debutul returului sezonului 2011/12, atunci când Chindia Târgoviște avea o cu totul altă configurație decât cea din prezent, fiind și la un alt nivel. Atunci, roș-albaștrii se aflau în partea superioară a clasamentului ligii secunde, însă din vara respectivă a început declinul, iar în sezonul care a urmat a venit și retrogradarea. De atunci proiectul a fost abandonat aproape complet, iar construirea unui „nou stadion la Târgoviște” a intrat pe eternul făgaș al amânărilor.

Revenire spectaculoasă în atenția publică

Numai că, anul trecut, Consiliul Județean Dâmbovița a revenit asupra acestui proiect. Alexandru Oprea, administratorul public al județului, confirma în toamnă: „toate hârtiile și dosarele se află pe masa Companiei Naționale de Investiții. Sperăm ca la anul, noul stadion din Târgoviște să primească un gir favorabil”. Se pare că așa se va și întâmpla, aspect confirmat de Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:

„Intenția CJ Dâmbovița este aprobată. Deja vrem ca în zona de la Gară să construim un complex sportiv care să includă stadionul propriu zis, terenuri de antrenament, tenis, facilități conexe, hotel, parcări, va fi un proiect mare. Proiectul va fi derulat prin Compania Națională de Investiții. Avem toată documentația cerută de lege depusă. Urmează ca pe bugetul anului 2015 să se realizeze studiul de fezabilitate, proiectul tehnic, apoi să se scoată lucrarea la licitație publică. Ne vom întinde pe câțiva ani”.

În acest moment este greu de menționat un termen până când noul stadion va fi gata, însă cel mai probabil data predării lucrării va fi după 2018, ținând cont de proiectele asemănătoare derulate în România.

Ce se va întampla cu vechiul stadion?

Un alt aspect interesant în toată această ecuație îl joacă actuala arenă pe care evoluează Chindia Târgoviște. Stadionul „Eugen Popescu” reprezintă dintotdeauna „casa” roș-albaștrilor. Cum în ultimii ani nivelul de degradare a ajuns la cote ridicate, nici investițiile în actualul stadion nu au fost mari. Totuși, ce se va întâmpla cu „Eugen Popescu” în cazul în care un nou stadion va prinde contur în zona Gării din Târgoviște?

„Pe actualul proiect trebuie să dezvoltăm facilități pentru turism. Este o zonă conexă complexului muzeal «Curtea Domnească». Evident, vom demola stadionul. E suficient să ne uităm sâmbăta sau duminica pe strada principală și vom observa că nu sunt locuri de parcare, sunt autocare, sunt vizitatori și acestea aglomerează calea principală din oraș. Pot fi realizate parcări și spații destinate zonelor turistice”, ne-a declarat Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița.

Înainte de toate, un lucru este cert: stadionul „Eugen Popescu” va rămâne „casa” Chindiei pentru încă cel puțin trei ani de acum încolo.

Primăria e deschisă la discuții

Stadionul „Eugen Popescu” este administrat de Primăria Târgoviște prin Clubul Sportiv Municipal. Practic, primăria deține și construcția, și terenul. Ciprian Prisăcaru, primarul interimar la orașului, nu a oferit un răspuns clar în ceea ce privește viitoarea destinație a stadionului sau a terenului, lăsând de înțeles că municipalitatea va lua o decizie în momentul în care proiectul stadionului de la Gară va fi terminat.

„Dacă se va finaliza complexul sportiv de la Gară, atunci vom da o altă utilizare terenului și actualului stadion. Probabil vom descongestiona zona turistică. Vom vedea la momentul respectiv. Depinde de ce se va dori la momentul respectiv, de strategia pe care o facem în următorii ani. În momentul ăsta, nu putem să ne pronunțăm, e foarte devreme”, ne-a transmis Ciprian Prisăcaru, primarul interimar al Târgoviștei.

În ziarul de mâine vom prezenta opiniile celor doi oameni politici pe subiectul „Sala de lupte libere și box” aflată în paragină.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de fals la 23.01.2015 08:08

tu ,nu iubesti sportul tutuiene ! asa,peste noapte iti veni ideea de a construi un stadion? fals ! cartier rezidential vrei sa faci, pentru clientela PSD ! oamenii cunosc ,ce scenariu vor sa faca pSD ISTI!


Trimis de uz de fals la 21.01.2015 09:03

In locul stadionului ar fi facut Popescu si Udrea un hotel, daca ramanea Popescu baron. Acum se aude ca Bodi vrea sa faca un hotel cu felinar rosu...


Trimis de fals la 21.01.2015 08:09

se apropie alegerile si isi face calcule tutuianu ,de unde sa mai adun voturi? sa iti fie rusine mincinosule ! se aude ca in locul stadionului vrea sa faca cartier rezidential pentru psd isti !


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale