Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.07.2014 00:12

Târgoviște


A A

Acuzații la Școala "Smaranda Gheorghiu"

Acuzații la Școala
Școala nr. 3, în vârtejul unor reclamații

❚ Mai mulți profesori au trimis o sesizare către Sindicatul Liber Învățământ Dâmbovița în care reclamă mai multe aspecte ce nu ar trebui să se petreacă într-o școală, dar și faptul că sunt jigniți de directorul instituției ❚ De 9 ani în fruntea Școlii “Smaranda Gheorghiu”, prof. Mariana Stancu a negat acuzațiile și a declarat: “Nu cred că poate nimeni să-mi reproșeze ceva la cariera didactică de 28 de ani” ❚ Sperăm ca Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița să analizeze situația de la Școala “Smaranda Gheorghiu” și conflictul (dacă există) să fie aplanat cât mai repede

 

PETRE DRÃGUȚOIU


Cadre didactice de la Școala “Smaranda Gheorghiu” (nr. 3) Târgoviște reclamă faptul că prof. Mariana Stancu, directorul instituției, le etichetează în consiliile profesorale drept “niște profesori foarte slab pregătiți”, “profesori incapabili”, “profesori cu probleme”,” incompetenți”.

 

Mai mult, dascălii nemulțumiți acuză că ei află informații profesionale de ultimă oră de la colegii din alte școli, și nicidecum de la conducerea școlii, așa cum ar trebui. O altă acuzație adusă este că, în școala respectivă, aprobarea raportului de activitate pentru acordarea gradației de merit s-ar fi desfășurat înaintea perioadei din grafic și a apariției grilei de punctaj.

În sesizarea adresată Sindicatului Liver Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, profesorii mai reclamă că directorul școlii nu oferă documente justificative pentru activitățile desfășurate la nivelul unității și nici deciziile care atestă responsabilitatea acestora. Totodată, dascălii susțin că membrilor Consiliului de administrație nu le sunt cunoscute cadrele didactice ale școlii, iar acesta este format numai din educatori, nici un profesor al Școlii “Smaranda Gheorghiu” nu face parte din Consiliu.

 

În nici o altă unitate de învățământ din Dâmbovița cadrele didactice nu au obligația să treacă pe la gardian să semneze într-un tabel ora intrării și ora ieșirii din școală, așa cum susțin dascălii petenți că se întâmplă la Școala nr. 3.

 

Profesorii nu se opresc aici cu reclamațiile adresate SLÎ Dâmbovița, liderul sindical prof. Emil Poamă ne-a declarat că analiza acestor situații este în desfășurare, iar din partea sindicatului există cooperare pentru rezolvarea divergențelor.

 

Directorul școlii: “Nici copiii nu-i jignesc, dar pe niște colegi!”

Contactată telefonic, prof. Mariana Stancu, directorul Școlii “Smaranda Gheorghiu”, a respins toate acuzațiile:

“Nu e nimic adevărat! Nici copiii nu-i jignesc, dar pe niște colegi! Sunt director de 9 ani. Nu cred că poate nimeni să-mi reproșeze ceva la cariera didactică de 28 de ani. Școala «Smaranda Gheorghiu» este o școală grea, sunt trei etnii (români, bulgari și rromi), cu pretenții justificative pentru rezultatele educaționale ale elevilor. Pe mine cel mai mult mă interesează copiii. Cât am aprecierea lor și a părinților, consider că-mi fac datoria”, ne-a declarat prof. Mariana Stancu.

Sperăm ca Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița să analizeze situația de la Școala “Smaranda Gheorghiu” și conflictul (dacă există) să fie aplanat.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Anonim la 25.03.2016 12:33

Si acum este si mai rau,sunt discutati prifesorii pe la spate,copii sunt indemnati sa faca zile negre anumitor profesori debutanti,eu cred ca ar trebui schimbata conducerea,se fac multe manevre


Trimis de arsenoiucosmin la 18.09.2014 17:30

Sindicatul a aparat profesorii din aceasta scoala, ISJ nu a luat in consideratie, in mod intentionat reclamatiile profesorilor. Cativa profesori din aceasta scoala au fost in audienta la Doamna General si au fost, pur si simplu dati afara pe usa. In fiecare an scolar in aceasta unitate scolara sunt transferati, detasati, angajati alti profesori. SUNTEM FERICITI CA NU MAI SUNTEM PROFESORI LA ACEASTA SCOALA, UNDE PREDOMINA ANALFABETISMUL!


Trimis de Marcel la 29.08.2014 16:19

''Nici copiii nu-i jignesc''...Asa o fi invatat...Cine stie...Cu indulgenta, as spune ca este o exprimare poetica. O fi poeta?!!!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale