Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.02.2024 00:16

În Dâmbovița...


A A

A început simularea pentru Evaluarea Națională

A început simularea pentru Evaluarea Națională

*După încheierea fiecărei probe, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională dedicată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise *Evaluarea se va realiza aleatoriu de către profesori evaluatori din alte județe, pentru asigurarea imparțialității

 

De ieri, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița au început simularea pentru examenul de Evaluare Națională. Prima probă scrisă a fost la Limba și literatura română, iar astăzi, 6 februarie, are loc simularea la Matematică.

În total, 4250 de elevi sunt așteptați să participe la simulare în 113 centre de examen din întregul județ. Elevii au acces în săli până la ora 8:30, iar probele încep la ora 09:00.

„Procedurile specifice examenului vor fi respectate cu strictețe pe parcursul simulării, iar timpul alocat pentru elaborarea unei lucrări scrise este de două ore. Sălile de clasă sunt echipate cu sisteme de supraveghere video și audio pentru asigurarea integrității procesului. Subiectele pentru simularea Evaluării Naționale sunt redactate sub forma unei broșuri față-verso, conform standardelor transmise de Ministerul Educației prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE)”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița.

După încheierea fiecărei probe, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională dedicată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise. Evaluarea se va realiza aleatoriu de către profesori evaluatori din alte județe, pentru asigurarea imparțialității.

Potrivit precizărilor Ministerului Educației, notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, dar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate. Rezultatele simulărilor vor fi comunicate pe data de 23 februarie 2024 și vor fi analizate la nivelul unităților de învățământ, inclusiv prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul claselor, ședințe cu părinții și consilii profesorale, care vor avea ca scop îmbunătățirea performanței școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români
Al doilea elev eliminat din BAC


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Descrețirea inovației (II)

DAN LUCA 


Merg mai departe și îmi vin în minte alte două exemple, total diferite, dar deosebit de inovative. Era în anul de grație 1985, Franck Biancheri lansa idea unei asociații studențești europene, interdisciplinare, dar fără nivelul național. Adică, structurile de coordonare ale organizației erau centrele universitare racordate direct la un Comitet... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale