Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2023 00:18

În municipiul Târgoviște...


A A

A început „sezonul” petardelor

A început „sezonul” petardelor

În ciuda faptului că suntem abia la jumătatea lunii noiembrie, municipiul Târgoviște se confruntă deja cu probleme legate de utilizarea necontrolată a petardelor. Primul zgomot puternic s-a auzit în apropierea celei mai aglomerate intersecții din municipiu, în zona Sălii Sporturilor din Târgoviște, cunoscută și sub numele de Sala Polivalentă. Această practică, în ciuda interdicțiilor, reprezintă o amenințare la adresa siguranței publice, mai ales în spațiile aglomerate. Chiar și atunci când sunt utilizate de persoane specializate, petardele sunt interzise în astfel de zone.

În fiecare an, poliția din Dâmbovița confiscă mii de tone de materiale pirotehnice, inclusiv petarde și artificii. Cu toate acestea, vânzătorii devin tot mai ingenioși, iar cumpărătorii devin tot mai dornici de proiectile cu o putere tot mai mare, ignorând prevederile legale.

Legea 126/1995 stabilește clar regulile în ceea ce privește materialele pirotehnice, interzicând categoric comercializarea către persoane neautorizate. Articolul 34 al acestei legi precizează că persoanele juridice nu au dreptul să vândă persoanelor fizice articole pirotehnice din clasele II-IV, T1, T2, precum și artificii din categoria „orice zburătoare luminoasă" și pocnitori din clasa I.

Persoanele juridice autorizate pot utiliza aceste materiale pirotehnice doar în scopuri proprii și numai în locuri autorizate. Însă, observăm că atât vânzătorii, cât și cumpărătorii par să ignore aceste reguli, expunând comunitatea la riscuri inutile.

Legea mai prevede că orice operațiune cu materiale explozive se pedepsește cu închisoare de la 6 luni, la 5 ani, iar când cantitatea de explozibil depășește 1 kg, pedeapsa poate ajunge la 7 ani de închisoare. Cu toate acestea, lipsa de respect pentru prevederile legale pare să fie o problemă persistentă în ciuda consecințelor severe prevăzute de lege.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Se conturează Manifestul 2024-2029
Târgoviștea, pregătită de iarnă
Copii din Târgoviște au cucerit inimile publicului internațional la balet
Loc de joacă în comuna Brezoaele
Reconstrucția tronsonului de cale ferată dintre I.L. Caragiale și Moreni
LA 105 ani de la Marea unire (II)
Noi proiecte pe fonduri europene așteaptă startul
Soluții pentru modernizarea DN 71 Târgoviște - Sinaia
Avertisment privind achizițiile online de animale vii și produse alimentare
„România nu are o strategie a industriei de Apărare”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Se conturează Manifestul 2024-2029

În vara anului viitor se va termina mandatul actualilor aleși din instituțiile europene, iar alegerile pentru Parlamentul European din 2024 sunt deja un subiect pe agenda politică din capitalele statelor membre UE. Desigur, alegerea eurodeputațiilor este importantă, dar atenția experților se îndreaptă mai ales asupra noii Comisii Europene. Printr-un eveniment derulat la sfarsitul lunii noiembrie s-a lansat și #Agenda24to29,... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale