Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro17.11.2023 00:18

În municipiul Târgoviște...


A A

A început „sezonul” petardelor

A început „sezonul” petardelor

În ciuda faptului că suntem abia la jumătatea lunii noiembrie, municipiul Târgoviște se confruntă deja cu probleme legate de utilizarea necontrolată a petardelor. Primul zgomot puternic s-a auzit în apropierea celei mai aglomerate intersecții din municipiu, în zona Sălii Sporturilor din Târgoviște, cunoscută și sub numele de Sala Polivalentă. Această practică, în ciuda interdicțiilor, reprezintă o amenințare la adresa siguranței publice, mai ales în spațiile aglomerate. Chiar și atunci când sunt utilizate de persoane specializate, petardele sunt interzise în astfel de zone.

În fiecare an, poliția din Dâmbovița confiscă mii de tone de materiale pirotehnice, inclusiv petarde și artificii. Cu toate acestea, vânzătorii devin tot mai ingenioși, iar cumpărătorii devin tot mai dornici de proiectile cu o putere tot mai mare, ignorând prevederile legale.

Legea 126/1995 stabilește clar regulile în ceea ce privește materialele pirotehnice, interzicând categoric comercializarea către persoane neautorizate. Articolul 34 al acestei legi precizează că persoanele juridice nu au dreptul să vândă persoanelor fizice articole pirotehnice din clasele II-IV, T1, T2, precum și artificii din categoria „orice zburătoare luminoasă" și pocnitori din clasa I.

Persoanele juridice autorizate pot utiliza aceste materiale pirotehnice doar în scopuri proprii și numai în locuri autorizate. Însă, observăm că atât vânzătorii, cât și cumpărătorii par să ignore aceste reguli, expunând comunitatea la riscuri inutile.

Legea mai prevede că orice operațiune cu materiale explozive se pedepsește cu închisoare de la 6 luni, la 5 ani, iar când cantitatea de explozibil depășește 1 kg, pedeapsa poate ajunge la 7 ani de închisoare. Cu toate acestea, lipsa de respect pentru prevederile legale pare să fie o problemă persistentă în ciuda consecințelor severe prevăzute de lege.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)
Finanțare UE pentru proiectele Stațiunii Peștera-Padina
Un singur liceu a avut promovabilitate zero la BAC
Promovabilitate de 68,45% la Evaluarea Națională
Zeci de liceeni, la ITM Dâmbovița, de Ziua porților deschise
Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (I)
Investiții de amploare în infrastructura școlară
Sute de elevi și profesori, premiați pentru rezultatele deosebite
Parteneriat strategic pentru schimbul de cunoștințe și expertiză
Șofer-pericol, cercetat de polițiști


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un scandal „patriotic” pentru un „Patriot” (II)

Câțiva, tot cu… pornire patriotică, au contrareplicat că, asta e, suntem membri în cea mai puternică alianță militară a planetei, că avem, ca atare, obligații și că suntem apărați de NATO. Care NATO, pe pământ românesc, are desfășurate mii de trupe sub diferite steaguri, și că, dacă Ucraina se va prăbuși, vai și amar va fi de UE invadată de Armată Roșie.

Dar, dincolo de tonul ușor ironic, mai... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale