Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.04.2010 00:15

Obsesiile Nasului PDL Florin Popescu dezvaluie culisele din "managementul resurselor umane"


A A

MINCIUNI SI DEZINFORMARI ÎN CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA

MINCIUNI SI DEZINFORMARI ÎN CONSILIUL JUDETEAN DAMBOVITA

O analiză a nevoii și scenariilor de restructurare instituțională la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița” – asta a plătit cu peste 200 milioane de lei președintele Florin Popescu la SC DIASON CONSULTING SRL. Firma îl are reprezentant legal pe Ioniță Sorin. Știm acum care a fost și obiectul contractului încheiat de SRL-ul lui Ioniță Sorin cu Consiliul Județean Dâmbovița: „servicii de consultanță în gestionarea resurselor umane”. Contractul nr.55/01.04.2009 a avut și actul adițional nr. 245/29.06.2009. Valoarea contractului cu TVA este de 4750 euro, iar temeiul legal – OG 34/2006. Trecem peste aspectele birocratice ale afacerii de peste 200 milioane lei din bani publici, care pălește în competiția cu miliardele încasate de alte S.R.L.-uri care au prestat de doi ani încoace servicii de consultanță în domenii similare.  Ioniță Sorin sau Sorin Ioniță - cu numele său de persoană publică în presa românească - a fost angajat să presteze pentru CJ Dâmbovița în afacerea devenită o adevărată obsesie a nașului PDL Florin Popescu: „managementul resurselor umane”. SRL-ul lui Sorin Ioniță nu este singura firmă dintre cele angajate pe sute de milioane de lei (și chiar miliarde de lei, pe la unele!) pentru a-i acorda „servicii de consultanță” Nașului PDL Florin Popescu la CJD în afacerea sa obsesivă de evaluare a  managementului, a resurselor umane, a evaluării psihologice a salariaților, a diverselor studii de consum cultural ori a auditurilor (ilegale!) de investigare a performanțelor economice în instituțiile subordonate. NU! SC DIASON CONSULTING SRL, firma al cărei reprezentant legal este Sorin Ioniță, a făcut parte din galeria de SRL-uri, evaluate de Nașul PDL Popescu, doar el știe cum și pe ce criterii, pentru a fi angajate în opera măreață de „restructurare instituțională la nivelul Consiliul Județean Dâmbovița”. Cred că a fost confortabil pentru Sorin Ioniță să știe că SRL-ul său a făcut parte dintr-o echipă, formată din firmulițe, care mai de care mai galonate, ale căror afaceri din bani publici strălucesc acum țipător, după ce au fost ținute strict secret, cu înverșunare, de Nașul PDL Florin Popescu. Afacerea a fost botezată pompos „reformă în domeniul resurselor umane”, dar și-a arătat repede fața hidoasă prin tirul nesfârșit de evaluări dubioase, controale peste controale, teste psihologice, audituri ilegale și, în final executări politice ale unor „resurse umane” din CJD care îi stau în gât Nașului PDL Florin Popescu.

 

În ședința CJD din iunie 2009, președintele Florin Popescu a băgat sub nasul consilierilor "un material elaborat de Societatea Academică Română" (S.A.R.) care era de fapt opera SRL-ului lui Sorin Ionita

 

 SRL-ul lui Sorin Ioniță, în marea familie PDL

 Facem doar o mică paranteză pentru a nominaliza SRL-urile și pe patronii lor atât angajați material și profesional în strategia lui Florin Popescu de „restructurare instituțională”.

*SC CULTURAL COMMUNICATION SRL – Carmen Croitoru – contracte pentru „servicii de consultanță în managementul evaluării, în management cultural, în relația cu publicul etc” – vreo 40.000 euro în total – de la CJD și Primăria Târgoviște. Rezultat: „CĂ CU tot respectu’... CĂ CUltura... să facă politiCĂ CUlturală... de FOARTE MARE NIȘĂ, adică de FOARTE NIȘĂ... așa e PĂ limba română”, chestii de-ale lui Carmen Croitoru. După ce a încasat 1 miliard de lei pentru un studiu și un audit cultural, a mai prestat cu hărnicie și „servicii de consultanță în managementul evaluării”. Pentru isprava asta, Florin Popescu a recompensat-o din bani publici cu peste 612 milioane lei. Interesantă consultanță i-a dat Carmen Croitoru în afacerea evaluărilor managerilor instituțiilor de cultură!

*SC HIGH BRAND AUDIT SRL – Ioana Popa, soția chestorului de poliție George Popa – contracte pentru „servicii de audit” în toate instituțiile subordonate Consiliul Județean Dâmbovița și în cele ale Consiliul Local  Târgoviște – vreo 40.000 euro în total. Rezultat: plângeri penale pentru audituri ilegale în instituțiile de cultură. Bonus? Sediul Filarmonicii „Muntenia” din Târgoviște a fost dat Poliției pentru proiectul chestorului George Popa de înființare la Târgoviște a unui Centru de combatere a criminalității. Supusă unui val de presiuni infernale, conducerea Filarmonicii „Muntenia” a fost nevoită să cedeze spațiul și să se mute, înainte de Paști, în 4 camere la Muzeul de Istorie. Ne întrebăm dacă nu cumva are emoții chestorul de poliție George Popa să intre în fostul spațiu al Filarmonicii, în care bântuie acum fantomele auditurilor ilegale făcute pe sute de milioane de lei de soția sa, Ioana Popa.

*Asociația Târgoviște spre Europa – ONG-ul lui Andi Dojană – contract pentru „servicii de evaluare psihologică a salariaților CJD” – 250 milioane lei. Rezultat: președintele CJD, Florin Popescu, a promis în fața jurnaliștilor agreați de el, sigur pe sine, că se va supune testării psihologice și va face public rezultatul acesteia. S-a răzgândit și ne-a transmis că rezultatele testărilor psihologice (plătite cu 250 milioane lei din bugetul CJD!) „nu sunt informații de interes public”. Dacă sunt de interes personal n-ar trebui să le plătească Florin Popescu din buzunarele sale? Și am ajuns la celălalt membru al echipei de reformiști și evaluatori în resurse umane.

*SC DIASON CONSULTING SRL – reprezentant legal Sorin Ioniță – contract de „servicii de consultanță în gestionarea resurselor umane” – peste 200 milioane de lei. Rezultat: un studiu ștampilat pe fiecare filă cu amprenta S.A.R.. Sunt inițialele Societății Academice Române. Sorin Ioniță a fost prezentat consilierilor județeni de însuși Domnia SA, Nașul PDL Florin Popescu, în ședința din iunie 2009. Prezența lui Sorin Ioniță în ședința Consiliului Județean Dâmbovița a fost una istorică, fiindcă avea de susținut în fața consilierilor județeni din Dâmbovița „un material elaborat de Societatea Academică Română”. L-am citat pe președintele Florin Popescu, cel care, deși știa că angajase un SRL (adică SRL-ul lui Sorin Ioniță!), dezinforma cu știință consilierii județeni afirmând că marfa SRL-ului ar fi „un material elaborat de S.A.R.”. Că S.A.R. nu e SRL-ul lui Ioniță, o dovedește contractul nr.55/01.04.2009 încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița și SC DIASON CONSULTING SRL. Și o mai dovedesc plățile de peste 200 milioane lei (4750 euro) făcute de Consiliul Județean Dâmbovița la SRL-ul lui Ioniță și nu la S.A.R..

 Domnule Popescu, terminați cu minciunile și cu dezinformările!

 Conținutul prezentării pe care i-a făcut-o Florin Popescu lui Sorin Ioniță, ca și dezinformarea crasă a consilierilor județeni sunt probe în plus care dovedesc că Florin Popescu este cel care ar trebui să fie primul zburat din funcția de președinte al CJ Dâmbovița. „LIPSA DE CULTURĂ ne costă pe toți mai mulți bani decât CULTURA” – este un avertisment, de mare bun simț, lansat de numeroși oameni de cultură care și-au manifestat îngrijorarea cu privire la atacul dezlănțuit dus de reprezentanții administrației dâmbovițene împotriva instituțiilor profesioniste de cultură din Târgoviște. Vă reamintesc fraza celebră a jurnalistului moderator Răzvan Dumitrescu la Realitatea TV, frază care l-a lăsat brusc, fără replică pe vicepreședintele PDL Florin Popescu. „Domnule Popescu, terminați cu diversiunile”. Eu aș completa: domnule Popescu, terminați cu minciunile și cu dezinformările! Fiindcă asta a făcut Florin Popescu în ședința de Consiliul Județean din iunie 2009. Citez: „L-am invitat aici pe domnul Sorin Ioniță, să vă expună tuturor, aveți fiecare dintre dumneavoastră un material elaborat de Societatea Academică Română și o să-l rog pe domnul Ioniță, căruia îi mulțumesc pentru faptul că a acceptat să vină să prezinte personal acest proiect, dânsul. Domnul Ioniță, cu profesionalism, ne-a pus la dispoziție un material pă care trebuie să-l citim cu toată atenția, repet, alături de cel de consum cultural (n. red. cel făcut de SRL-ul lui Carmen Croitoru!) și o să observați aici, deși cred că nu se cunosc doamna respectivă, sunt niște chestiuni care apar și într-un material și în altul, legate de instituțiile de cultură, care, mă rog, consumă prea multe fonduri. Da? Și asta este tot...”. Chiar așa Nașule? Asta este tot? Noi credem că ar mai fi câte ceva. Niște amănunte, acolo, semnificative, pe care le-am descoperit în strategia PĂ resurse umane, PĂ cultură, PĂ management, PĂ banii publici și PĂ abuzurile pe bandă rulantă pe care le faci matale. Dar despre astea am vorbit și, cu matale în funcția de președinte, o să tot avem de vorbit.

 SRL-ul lui Sorin Ioniță nu e SAR, iar Prefectura nu e Consiliul Județean Dâmbovița„Criza poate fi folosită ca oportunitate...”

 Zice Sorin Ioniță în analiza făcută de SRL-ul său și prezentată oficial consilierilor județeni ca fiind produsul Societății Academice Române (S.A.R.): „Criza poate fi folosită ca oportunitate...”. Pentru impresie artistică și din vădit profesionalism  Sorin Ioniță a pus pe coperta studiului său plătit de Consiliul Județean Dâmbovița o fotografie cu Prefectura. Fotoreporterul, inspirat, a surprins în fotografie și indicatorul care ne sugerează spre ce destinații europene ar trebui să plecăm: Paris, Londra, Viena, Praga... Nu știm cine a avut inspirația să planteze acest indicator în fața Prefecturii Dâmbovița, acolo unde au loc mereu mitingurile disperării, dar Ioniță Sorin a ilustrat prefect cu această fotografie faptul că în mintea unora, chiar și a sa, Prefectura și Consiliul Județean sunt tot un drac. Uite de-aia mă întreb dacă nu cumva Sorin Ioniță a vrut, subtil, să propună ca, într-un „scenariu de restructurare instituțională”, să fie puse ambele instituții în aceeași oală, la foc iute, să fiarbă cu clocote mari cu tot cu „resursele umane”, care toacă aiurea banii publici. Vezi, d’aia o fi zis profesionistul Sorin Ioniță chestia asta: „criza poate fi folosită ca oportunitate...” Pentru noi, plătitorii de taxe și impozite, ar fi o oportunitate să intrăm în grevă fiscală sau, mai bine, să plecăm unde vedem cu ochii pe indicatorul din fața Prefecturii: Paris, Lodra, Viena, Praga. Acolo nu cred să găsești, chiar pe toate drumurile, politicieni care să dea sute de milioane de lei la SRL-uri, ca apoi să le prezinte ca fiind Societăți Academice. La noi în județ a ținut figura asta, fiindcă în fruntea CJD este Florin Popescu, cel care vrea „o cultură veritabilă”... „anchiesează”... pentru „câți mai mulți dâmbovițeni”. Și nu uitați: „Dragostea și prețuirea poate fi exprimată în multe feluri”. Florin Popescu și-o exprimă zilnic. La câte SRL-uri a angajat în afacerea asta de „restructurare în domeniul resurselor umane” și la câte miliarde de lei a a băgat în ele, sunt sigură că Nașul PDL vrea... mai multe culturi veritabile. Le-o fi având de vânzare SRL-ul lui Sorin Ioniță în numele Societății Academice Române și consilierii județeni n-au știut...

Alina Mavrodin Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Citizen la 06.05.2012 09:06

Dezgustatoare personaje - S. Ioniță, Popescu F. s.a. Ionita asta este si membru GDS, unul dintre cele mai extremiste ONG-uri de dreapta din societatea romaneasca.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?

George Coandă


Herr Klaus Werner Iohannis, încă președintele României (după unii umoriști răi de gură, Românabsurdistan, și, poate că mă veți acuza de lipsă de… patriotism, cu care sunt de acord), deunăzi, după ce a dat o fugă până-n Muntenegru, ca să-și mai adauge pe agenda sa de neobosit globe-trotter încă un stat, fie el cât un județ, așa, pe după-amiază, de la pupitrul... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale