Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.05.2010 00:11

Eveniment editorial premiat de Patronatul Presei din Romania


A A

Deputatul Gheorghe Firczak si-a lansat o noua carte

Deputatul Gheorghe Firczak si-a lansat o noua carte

Cercul Militar din Deva a fost, în 20 mai, gazda unui eveniment cultural de excepție, la care a fost prezent un numeros public. Evenimentul a constat în lansarea unei noi apariții editoriale, purtând reputata semnătură a dr. Gheorghe Firczak, deputat de Hunedoara în Parlament din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România (UCRR).

„Conotații istorice și politice în publicistică”

Noul volum al distinsului istoric dr. Gheorghe Firczak este intitulat „Conotații istorice și politice în publicistică” și a văzut lumina tiparului prin grija agenției de publicitate TMT MEDIA INTERNATIONAL și a cotidianului „Servus Hunedoara”, membri de frunte ai Patronatului Presei din România. Lucrarea de față reprezintă un colaj de materiale publicate de-a lungul vremii de distinsul istoric, cu dezvăluiri, lămuriri sau lansări de ipoteze interesante, toate acestea fiind bazate pe date concrete și remise tiparului după o temeinică cercetare, dar și considerații personale asupra unor evenimente. Cartea semnată de dr. Gheorghe Firczak se adresează nu doar specialiștilor, ci și cititorilor obișnuiți. Conținutul lucrării, bine structurat, este unul captivant, care te îndeamnă la o lectură atentă, dar și la o analiză a celor prezentate. Despre valoroasa lucrare au vorbit Ioan Inișconi, subprefect de Hunedoara, Francisc Gall, vicepreședinte al UCRR, scriitorul Dumitru Tâlvescu, Dorin Sângiorzan, vicepreședintele Asociației Județene a Răniților din Revoluție (AJRR) Hunedoara, profesorul Olivia Nițescu și Valentin Popescu, Președinte Executiv Patronatului Presei din România „ROMEDIA”, cel care a și fost moderatorul acțiunii. Gheorghe Firczak, care și-a obținut doctoratul în istorie în 1997, la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj, este autor a numeroase lucrări de specialitate, fiind înscris în Enciclopedia Personalităților din țara noastră, și este vicepreședinte al Societății de Istorie și Retrologie Agrară a României. Dr. Gheorghe Firczak s-a aflat, în zilele zbuciumate din decembrie 1989, în primele rânduri ale revoluționarilor deveni. Ca om politic s-a făcut remarcat prin numeroase propuneri legislative, dar și declarații politice pertinente. Propunerile sale legislative au vizat și, cu siguranță, vor viza, și în continuare, cu preponderență, domeniul său de activitate, cel al istoriei, multe dintre acestea fiind cu trimitere directă la monumentele și obiectivele deosebite pe care le găzduiește județul său natal.

Diplomă de excelență

Valentin Popescu, președintele executiv al Patronatului Presei din România ROMEDIA, i-a acordat o diplomă de excelență pentru cea mai bună imagine publică excelentă din 2009 și pentru buna colaborare cu presa.

T.V.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale