Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.06.2024 00:16

Măsuri pentru reducerea abandonului școlar


A A

85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS

85 de școli din România, inclusiv 3 din Dâmbovița, primesc finanțare prin PNRAS
foto arhivă

Ministerul Educației a anunțat o nouă etapă în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), prin care 85 de unități de învățământ din întreaga țară vor primi finanțare. Printre acestea, trei școli din județul Dâmbovița – Școala Gimnazială Petrești, Liceul Tehnologic Voinești și Liceul Tehnologic Nucet – au fost declarate eligibile pentru sprijin financiar.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației și fost inspector școlar general în Dâmbovița, a vorbit despre importanța acestei inițiative: „În această nouă etapă, 85 de unități de învățământ din țară au fost declarate eligibile, trei fiind din Dâmbovița: Petrești, Voinești și Nucet”. Acesta a menționat că finanțarea va fi utilizată pentru monitorizarea elevilor aflați în risc de abandon școlar, reducerea absenteismului, achiziția de bunuri și digitalizarea procesului educațional.

Ministerul Educației a publicat lista finală a cererilor de finanțare eligibile din cadrul PNRAS, Runda a II-a, seria a 2-a. Prin intermediul acestui program, unitățile de învățământ beneficiază de fonduri pentru implementarea de măsuri menite să combată abandonul școlar și absenteismul, dar și pentru îmbunătățirea performanțelor academice ale elevilor.

Reprezentanții Ministerului Educației au explicat obiectivele acestui program: „Sprijinim unitățile de învățământ, elevii și profesorii pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a și îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior”.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Astăzi are loc Examenul Național pentru Definitivare
Licee dâmbovițene, rezultate de top la Evaluarea Națională
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
Școli din Dâmbovița, în Competiția Națională „Școală Europeană”
674 de candidați au susținut proba scrisă la titularizare
Admiterea la liceu 2024
Începe examenul de titularizare
Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale