Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.09.2013 08:18

VIDEO :: Din Dmbovița, liderul PSD Bruxelles privește spre oportunitatea anului 2019: președinția Uniunii Europene


A A

„Trebuie s pregtim Romnia pentru o normalitate european”

„Trebuie s pregtim Romnia pentru o normalitate european”

❚ „Perioada 2014-2020 este foarte important pentru c în 2019 România va deine preedinia Uniunii Europene. Trebuie s artm c tim s activm în clubul european în care am fost primii” ❚ „Prin înfiinarea PSD Bruxelles am deschis un nou canal de comunicare politic între românii din diaspora i cei din capitala european” ❚ „V spun, în premier, c avem un consilier român, Gabriela Mara, în administraia public din Bruxelles” ❚ „Oana Antonescu (n.red.: europarlamentar PDL) este mai puin prezent, nu am urmrit-o foarte mult i nu a putea s-i dau un calificativ. Probabil este un lup tânr”

 

 

ANDREI VASILIU


 

 

interviu în exclusivitate cu dr. Dan Luca,

președintele PSD Bruxelles

Rep.: Ce a stat la baza înfiinrii filialei PSD Bruxelles, ce reprezint ea i cum ajut activitatea acesteia la conectarea României la capitala european?

- În 2008, discutând foarte mult cu prieteni i colegi din Bruxelles, am îneles dimensiunea partidelor politice în afara teritoriului naional. Aa c am vorbit cu laburitii britanici, cu partidul socialist din Frana, cu SPD-ul german, cu PSOE-ul din Spania i am îneles c exist filiale ale acestor partide la Bruxelles, în capitala Europei. Având o deschidere foarte bun din partea liderilor PSD din acea perioad, dl Zgonea era secretar general, iar dl Titus Corlean era eurodeputat, am reuit s impunem, i credei-m, nu a fost uor, s deschidem filiale ale PSD în afara teritoriului României i, bineîneles, o filial foarte puternic la Bruxelles. Ce face o filial? Se organizeaz precum un partid politic i vreau s v spun, în premier, c avem un consilier român, Gabriela Mara, în administraia public din Bruxelles, candidând pe listele partidului socialist belgian, cu care lucrm foarte bine. Practic am deschis un nou canal de comunicare politic între românii din diaspora i cei din capitala european, un ora atipic. Din afara României am încercat s gsim beneficiile i valoarea adugat ale acestui proiect. Lucrm foarte bine cu PSD România, cu liderii de la Bucureti, dar i cu membrii din teritoriu, ai fi surprini s aflai cu câte filiale ale partidului colaborm. Lucrm foarte bine cu partidele socialiste din Belgia i cu filialele din Bruxelles ale altor partide. Acest triunghi de coordonare ne d posibilitatea s intrm în foarte multe jocuri politice i s crem foarte multe contacte pe toate cele trei paliere.

 

 

„În 2019 România va deține

președinția Uniunii Europene, este extraordinar”

Rep.: Cum colaborai cu europarlamentarii români PSD i ce anume v-a mulumit din activitatea lor? Ce ai avea s le reproai i cum i-ar putea îmbunti activitatea?

- Lucrm foarte bine cu europarlamentarii români ai PSD, organizm împreun 3-4 evenimente pe an, majoritatea derulându-se în Parlamentul European. Invitm eurodeputai i nu doar de la PSD, ci i de la PNL i PDL. Acolo ei sunt o familie mare care apr interesele i drepturile României. Nu a vrea s intru pe anumite evaluri nominale, deoarece cred c sunt relative, ci a vrea s vorbesc mai mult despre rolul eurodeputatului. Acesta este mai mare decât al unui ales local, regional sau naional. Eurodeputatul este un diplomat al României. Pe lâng activitatea tehnic pe care o desfoar în comisiile de specialitate sau în comisii bilaterale, eurodeputatul particip în delegaii internaionale i interacioneaz cu sectoare industriale din diferite ri. El este ca un misionar, care trebuie s europenizeze România. Sunt unii care au avut o activitate remarcabil, notorie, din punctul meu de vedere, alii care au fost mai discrei, iar alii au avut i unele probleme de justiie, din câte am observat. Partidele politice trebuie s se gândeasc la o evaluare a lor, foarte pragmatic, dar mai ales la potenialul candidailor. Perioada 2014-2020 este foarte important pentru c în 2019 România va deine preedinia Uniunii Europene. Este extraordinar ce ni se va întâmpla. Putem vedea ce preedinie bun au avut polonezii, cehii, chiar i slovenii. Haidei s pregtim aceast ar pentru a intra într-o normalitate european. Trebuie s artm c tim s activm în clubul european în care am fost primii.

 

„La Bruxelles nu este atât de articulat dorința de coabitare”

Rep.: Funcioneaz i la Bruxelles conceptul de coabitare din România? Cum colaborai cu eurodeputaii PDL de Dâmbovia, Theodor Stolojan i Oana Antonescu?

- La nivelul Bruxelles-ului nu este atât de articulat aceast dorin politic de coabitare. Îns europarlamentarii interacioneaz între ei, discut, cltoresc uneori în aceleai avioane, nu în scandal. De multe ori, observai c la nivel naional i local sunt promovate unele dispute personale, iar apoi îi gsim pe respectivii eurodeputai împreun la aceeai mas i nu ne mai surprinde. În legtur cu cei doi europarlamentari, personal îl cunosc pe domnul Theodor Stolojan, care înc se bucur de notorietatea din ar ca prim-ministru, având i o pregtire tehnic în domeniul finanelor i este o voce respectat când particip în comisiile de specialitate.

 

Rep.: Iar Oana Antonescu este fiica fostului vicepreedinte PDL al Consiliului Judeean Dâmbovia, Marin Antonescu, foarte bun prieten cu domnul Traian Bsescu, a crui fiic este la rândul ei în Parlamentul European.

- Nu am vzut-o în vreun scandal pân acum i consider c asta este bine. Colega respectiv, Oana Antonescu, este mai puin prezent, nu am urmrit-o foarte mult i nu a putea s-i dau un calificativ. Probabil este un lup tânr, s-i zic aa.

 

 

 Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Greva de la QUADRA merge nainte!
Recensmntul populației, n faza recenzrii la domiciliu,
„La COS Trgoviște, salariile sunt dezamgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de omeri nregistrai la AJOFM care ar putea s revin”
„Automecanica Moreni st mai bine dect fabricile de la Cugir”
ngrijorri sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societțile din Aprare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindical
Electrica a cerut falimentul COS TrgoviștePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grev care anun marea furtun romneasc

GEORGE COAND


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a artat guvernrii c coala este acel factor fundamental fr de care o naiune nu poate funciona, nu este viabil. Iar domnului preedinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – s reamintim c, la baz, este profesor – i-a btut obrazul punându-i în fa un adevr dur: România educat –... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale