Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.12.2012 00:17

„Pe 9 decembrie, venii la vot, pentru a continua drumul spre normalitate”


A A

„Ne inem de cuvnt! Refacem Romnia!”

„Ne inem de cuvnt! Refacem Romnia!”

Dragi prieteni,

Sunt aici pentru a v asculta necazurile i nevoile. Într-un timp relativ scurt am reuit s v cunosc mare parte din aceste nemulumiri. Avei nevoi diferite – de la înfiinri sau extinderi de reele de ap, canalizare, gaze, pân la asfaltare de drumuri judeene, comunale, strzi i ulie, renovare de biserici, coli, grdinie i cmine culturale. Pot ajuta la realizarea acestor obiective prin aducerea lor în faa minitrilor, a premierului i a altor factori de decizie în alocarea fondurilor, a proiectelor întocmite de administraiile locale.

 

i v mai asigur de un lucru – pe primul loc în agenda mea st crearea de locuri de munc, lipsa acestora fiind una din cele mai mari probleme cu care se confrunt românii. Doresc s-mi pun în slujba comunitilor din care facei parte experiena dobândit muncind în egal msur în toate localitile pe care o s le reprezint în Parlament: Titu, Vcreti, Nucet, Slcioara, Branitea, Produleti, Costetii din Vale, Odobeti, Potlogi, Poiana, Brezoaele, Slobozia Moar, Lunguleu.

 

De mai bine de 20 de ani am lucrat activ pe diverse nivele de responsabilitate în domeniul meu de activitate respectiv cadastrul i cartea funciar, atât în administraie, cât i în domeniul privat. Am pornit ca inginer cadastral aplicând legile restituirii proprietii, în cadrul OCOT Dâmbovia i astzi conduc, în calitate de director general, destinele uneia din cele mai mari uniti economice de profil din Estul Europei. Cunosc foarte bine situaia precar în care ne aflm privind înregistrarea proprietilor în cartea funciar în România.

 

Constat multe neajunsuri ca urmare a acestei situaii atât pentru ceteni, cât i pentru bunul mers al economiei în mediul rural în special. Este momentul s îmi aduc contribuia la rezolvarea acestor probleme în activitatea viitoare, aa încât în scurt timp toate proprietile s fie cadastrate i înregistrate în cartea funciar gratuit pentru ceteni, asigurând astfel, pe deplin, drepturile de proprietate aa cum spune Constituia.

 

Prin natura muncii mele, în ultimii ani, am participat activ la proiectarea i dezvoltarea, inclusiv atragerea de finanare a unor investiii de interes public în jude. Pot sprijini i îndruma în continuare eforturile autoritilor locale din colegiul Titu în demersurile acestora pentru îmbuntirea calitii vieii locuitorilor i crearea de locuri de munc.

 

Îmi doresc s tii c sunt un om de echip, muncitor, loial i tenace în atingerea obiectivelor comune. Acest lucru îl pot confirma toi cei care au lucrat cu mine în anii de activitate profesional la Târgovite, Bucureti sau alte locuri din ar ori de peste hotare pe unde am trecut. Îmi doresc s refacem România i astfel s trim într-o ar în care se respect regulile statului de drept i drepturile individuale din Constituie.

 

Vreau s trim într-o Românie în care vom avea încredere i speran în ziua de mâine, care s fie guvernat fr politizarea excesiv a ultimilor ani, în mod transparent, competent i cu cinste de oameni profesioni ti. O ar în care o economie competitiv s ofere locuri de munc stabile i bine pltite, cu un sistem de protecie social viabil, asigurând astfel în mod durabil acces liber i egal la educaie i sntate, oferind o via demn pentru toi cetenii ei.

Ionuț Svoiu,

Candidat Colegiul nr. 7 Camera Deputaților

 


Locuri de munc pentru Colegiul 7 – Titu

Dragi cetțeni,

Pe 9 decembrie, avem ansa de a face pân la capt schimbarea pe care am început-o împreun în luna aprilie, atunci când am înlturat de la putere un guvern profund corupt cruia nu i-a psat nici o clip de oameni! Pe 9 decembrie, venii la vot, pentru a continua drumul spre normalitate ales pe 10 iunie, la alegerile locale, când am decis împreun c trebuie s facem dreptate! Acum trebuie s continum procesul de reconstrucie pentru a readuce sperana într-un trai decent!


În calitate de Deputat al Colegiului 7 Titu, îmi propun ca în urmtorii 4 ani s sprijin crearea de noi locuri de munc în zon i îmbuntirea condiiilor de via pentru cetenii din colegiu. Acest demers va fi susinut pe trei planuri:

●Activitate susinut în Parlamentul României în procesul de legiferare.

●Sprijin acordat administraiei locale din comunele colegiului din oraul Titu i la nivelul judeului, pentru facilitarea relaiei cu administraia central din ministere i instituii centrale, agenii i mai ales în obinerea de finanri pentru proiectele necesare.

●Încurajarea unor investitori strategici care s se alture celor existeni pentru consolidarea polului de dezvoltare urban din zona Titu. Trebuie s mergem pân la capt pe acest drum al reconstruciei i al redobândirii speranei. Trebuie s mergem pân la capt pe drumul normalitii.

 

 

Activitatea în Parlamentul României și procesul de legiferare

● Perfecionarea cadrului legislativ pentru accelerarea realizrii cadastrului gratuit i a intabulrii tuturor terenurilor în cartea funciar, pentru asigurarea deplin a dreptului de proprietate, a dezvoltrii, a creditului ipotecar i a unei piee transparente i eficiente a terenurilor.

● Proiect de lege pentru stimularea comasrii terenurilor agricole pe baza intabulrii.

● Proiect de lege privind introducerea de faciliti de natur fiscal pentru investitorii care creeaz locuri de munc.

● Proiect de lege privind simplificarea i debirocratizarea procesului de accesare a finanrilor nerambursabile din fonduri structurale.

● Proiect de lege pentru reducerea TVA-ului de la 24% la 9% pentru produsele agricole autohtone vândute de micii productori.

● Proiect de lege pentru mrirea gradual a salariului minim la 1200 de RON i meninerea plafonului maxim de impozitare pe venitul salarial la 16%, precum i impozitarea difereniat, cu asigurarea de deductibiliti fiscale la cote de 8%, 12% ce vor fi stabilite pe grile de venit.

● Proiect de lege pentru reducerea taxelor i impozitelor pentru terenuri i cldiri în perioada 2013-2016 pentru investitorii care creeaz i menin locuri de munc.

● Proiect de lege pentru simplificarea procedurilor legale de parteneriat publicprivat, pentru punerea la dispoziia investitorilor care creeaz i menin locuri de munc a terenurilor aflate în administrarea autoritilor publice locale i centrale.

● Iniiative legislative care au ca obiect integritatea i lupta împotriva corupiei prin legiferarea codurilor etice pentru companii, organizaii profesionale i instituii, legiferarea standardelor responsabilitii sociale, simplificarea legislaiei achiziiilor publice i introducerea standardelor de cost pe model european; legiferarea unor msuri de combatere a corupiei politice.

 

Sprijinirea autoritților locale pentru crearea mai multor locuri de munc

pentru locuitorii din colegiul Titu

● Simplificarea legislaiei în domeniul achiziiilor publice, în scopul creterii gradului de absorbie în cadrul proiectelor derulate pe fonduri europene/ pregtirea de proiecte pentru urmtoarea perioad de finanare european 2014-2020.

● Elaborarea de planuri de dezvoltare a localitilor din colegiu i identificarea terenurilor pentru dezvoltare i asigurarea avizelor i utilitilor necesare.

● Organizarea unui centru de afaceri în Titu pentru atragerea i organizarea de evenimente cu investitorii, în care s se asigure creterea vizibilitii produselor i serviciilor locale, precum i a oportunitilor pentru dezvoltarea de afaceri în zona Titu.

● Organizarea în Titu a unei camere agricole pentru consiliere i consultan pentru agricultori prin centru de informare, consiliere i consultan, inclusiv pentru atragerea de finanri europene.

● Organizarea unor programe de consiliere i orientare profesional pentru omeri.

● Punerea de dispoziia investitorilor strategici, prin parteneriat public-privat, a terenurilor deinute în patrimoniul public ale unitii administrativ-teritoriale pentru dezvoltarea de investiii i reducerea taxelor locale pe terenuri i cldiri.

● Creditarea special a micilor productori agricoli i a formelor asociative care realizeaz investiii în modernizarea agriculturii.

● Sprijinirea dezvoltrii de microfabrici pentru productorii de legume din zon.

● Creterea mobilitii forei de munc prin extinderea curselor auto navet ctre i dinspre zona metropolitan Bucureti, în special pentru localitile din sudul colegiului (Slobozia-Moar, Brezoaele, Lunguleu, Poiana) i prin revitalizarea transportului pe cale ferat pe relaiile Geti (Piteti), Bucureti, Târgovite.

● Crearea de sisteme funcionale de preluare, depozitare i comercializare prin intermediul marilor lanuri de magazine i piee din Bucureti, Ploieti i Piteti, a produciilor de varz i cartofi din localitile Slobozia Moar, Brezoaele, Lunguleu, Poiana.

 


Sprijin pentru autoritți în realizarea de investiții

în drumuri de calitate și transport modern

● Realizarea drumului expres Titu - Autostrada Bucureti – Piteti cu racord nou la A1 i realizarea cu prioritate a centurii ocolitoare a oraului Titu.

● Extinderea pe patru benzi a DN 7 între Bâldana i Titu, cu realizarea de centuri ocolitoare a centrelor rurale Lunguleu i Slobozia Moar.

● Reabilitarea i modernizarea tuturor drumurilor judeene din colegiu.

● Sprijin pentru proiectele de asfaltare a strzilor, ulielor i a drumurilor de exploatare majore.

● Refacerea tuturor podurilor provizorii de lemn sau de metal, în soluie definitiv pe grinzi din beton armat.

● Reabilitarea rutei feroviare Bucureti – Titu- Târgovite i înnoirea parcului de vagoane.

 

Sprijin pentru autoritțile locale în grija lor pentru un mediu curat

● Finalizarea tuturor investiiilor demarate prin Programul Operaional Sectorul (POS) Mediu în Titu privind modernizarea i extinderea sistemului de ap i canalizare.

● Acces la servicii de canalizare i alimentare cu ap pentru toi cetenii din localitile colegiului Titu.

● Sprijin pentru împdurirea unor terenuri degradate i extinderea spaiilor verzi în oraul Titu i centrele de comun, precum i plantarea de perdele forestiere de protecie pentru drumurile comunale, judeene i naionale.

● Sprijinirea autoritilor locale în programele de reabilitare termic a blocurilor, precum i a instalaiilor termice i de ap/ canalizare prin atragerea de fonduri europene i guvernamentale.

● Urgentarea proiectelor privind regularizarea cursurilor de ap prevzute în planurile de prevenie a inundaiilor.

● Modernizarea sistemului de iluminat public din localiti, având drept obiectiv eficientizarea sistemului, reducerea cheltuielilor de mentenan, diminuarea noxelor i efectului de ser care influeneaz înclzirea global.

 

 

 Comentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Trgoviștea, din nou pe harta productorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medical n județul Dmbovița
Se strng semnturi pentru declanșarea grevei generale
Deputatul PSD Dmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului Romniei n Republica Chile
AUR Dmbovița, condus de fostul șef al IPJ Dmbovița, Danil Zepiș
Conferinț pentru mediul de afaceri dmbovițean
Primria Raciu anunț noi investiții n perioada urmtoare
Uniforma veche nu se gsește, uniforma nou lipsește
Investițiile de la Terenul de Golf, man cereasc și pentru bugetul local!Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lumea ntre ciocniri de valuri (II)

GEORGE COAND


Fascinant, nu? Oare, îns umanitatea, estabilishment-ele i leadership-urile sociale, economice, politice cu deosebire au luat seama la vuietul celui de-al Treilea Val al Schimbrii care se auzea înc de acum patru decenii i mai bine? Se pare c nu. C interesele imediate i meschine, i egocentriste ale corporatismului, mai ales ale celui american, au fcut ca „ocul viitorului”, teoretizat de acelai... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale