Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.06.2024 00:16

Festivalul Babel de la Târgoviște, în plină desfășurare


A A

„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor

„Întâlnirile Babel”, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor

Festivalul „Babel” de la Târgoviște este în plină desfășurare. În primele două zile de festival, timpul a zburat, așa cum au zburat la înălțime, în ambele seri, pe Casa Sindicatelor, dansatorii de la compania italiană Il Posto Vertical Dance. Ei au încheiat două zile pline de spectacole care au îmbinat multe mijloace de exprimare artistică. La Întâlnirile Babel fiecare și-a prezentat conceptul de spectacol și o parte din trăirile din spatele scenei, mai puțin cunoscute publicului larg.

Așa s-a întâmplat și în dimineața zilei de 12 iunie, care  s-a desfășoară în mod obișnuit cu Întâlnirile Babel, un spațiu relaxat de împărtășire a ideilor, de mărturisire a motivațiilor interioare, de relatare a diferitelor experiențe transformatoare. Moderată de actorul Liviu Cheloiu, producătorul Festivalului Babel, în prima parte a „Întâlnirilor Babel” a participat  regizorul piesei „Trojan Women”, Istvan K. Szabo, directorul artistic al Teatrului Debrecen din Ungaria. Marți, 11 iunie, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra s-a jucat spectacolul „Trojan Women’’  în regia lui Istvan K. Szabo, piesă jucată de actorii Csokonai Nemzeti Szinhaz Debrecen.

„E un moment special și mă bucur foarte mult că am reușit să revin în acest festival, să revin la Teatrul Tony Bulandra, un loc superb și foarte aproape sufletului meu... Acum m-am apucat să refac pentru că din păcate istoria și actualitatea acestei teme în ultimii ani ne-a copleșit. Așa că am început să mă gândesc la o nouă adaptare. Suntem înconjurați de orașe care ard, sunt zeci de mii de femei pe drumuri, zilnic la granița Ungariei sunt zeci de mii de femei și copii care așteaptă să intre în Uniunea Europeană și să-și găsească un sens, un rost în viață deoarece războiul le calcă pragul”, a declarat  Istvan K. Szabo.

Cea de-a doua partea a „Întâlnirilor Babel” de ieri a fost dedicată filmului, pentru că la Cinematograful Independența din Târgoviște rulează în fiecare zi „Filmele Babel”, o secțiune importantă a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Târgoviște. Orazio Anania, președintele Festivalul Ipaaf Italia și Amal Al-Agroobi, regior din Emiratele Arabe au vorbit despre prezența la Festivalul Babel și magia filmului.

„Povestea din film este că sunt 2 femei care vin în vizită la o a treia să bea cafea și acolo își citesc unele altora în cafea, un lucru care cred că se petrece și în România. Este o chestiune culturală, cititul în cafea care cred că ne apropie. Pentru mine foarte important la acest festival este să am discuții cu publicul după proiecția filmului. Am avut discuții aplicate și profunde mai ales cu tinerii din public. Important este să avem aceste discuții și să spunem aceste povești”, a declarat Amal Al-Agroobi, regior din Emiratele Arabe.

Festivalul Babel este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște, de Ministerul Culturii și are ca partener media Radio România. Sponsorul principal este UniCredit Bank, parteneri oficiali de mobilitate Flamicom și Mavexim. În plus, beneficiazp și de susținerea sponsorilor Rondocarton (Simbolul calității), Cicom (Fabrica de înghețată), C.A.R. Învățământ Târgoviște, Rotary Club Târgoviște, Biotel (Echipamente electrice), Bergenbier și a partenerilor ANSR (Asociația Națională a Surzilor din România), SonoArt, Dâmbovița Mall, Holo (The future is hologramic).

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Promovabilitatea la Bacalaureat a crescut: 78,9%
Despre grijile vieții
Conferința pastoral-misionară la Târgoviște
Sprijin pentru tineri elevi care vor concura în SUA
Reabilitarea Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu”
Festivalul „Peștera-Padina”
Meditație la Duminica Sfinților Români
Al doilea elev eliminat din BAC
Un elev din Dâmbovița, eliminat de la Bacalaureat
Premieră la Liceul de Arte din Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"La Piovra" valahă (II)

George Coandă


Cât despre procuroarea-șefă, circulă prin presă zvonul că nici „zeița dreptății” nu ar fi străină de afaceri dubioase ale eșuatului James Bond valah. Na, poftim, și e ditamai procurorul-șef al UE. Dar parcă mai știm noi câte ceva despre malversațiunile - hai să le spunem mai pe șleau: nasoalele - care, urzite laolaltă cu dom’... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale