Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2013 00:10

Lansare de carte fără precedent la Biblioteca Județeană “I.H. Rădulecu”


A A

“Zâmbet de înger”, autor Lorelai

“Zâmbet de înger”, autor Lorelai
Un om mic cu lecții mari de viață

❚ “Fetița de 11 ani, din Târgoviște, care își învinge dizabilitățile” - ea este Lorelai sau Alberta, un copil care și-a pus talentul mai presus decât suferința ❚ Desenul, muzica și poezia sunt pasiunile cu care Lorelai a depășit granițele dizabilităților, împărtășind cu lumea darurile cu care a fost înzestrată, devenind de mică un om mare de la care toți cei din jur învață lecțiile vieții, speranței, credinței

 

O lansare de carte, de poezie, proză și pictură, sigur fără precedent, “Zâmbet de înger”, autor Lorelai, “fetița de 11 ani din Târgoviște, care își învinge dizabilitățile”, după cum au arătat organizatorii, a avut loc la Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, vineri, 29 martie a.c. Acest copil are în ochi și în surâs înțelegerea pentru ceilalți, a lucrurilor, este o prințesă a filosofiei, a literelor, suferința, dar și bucuria îndreptând-o spre creație și artă.

 

Printre personalitățile invitate sau implicate în manifestare, directorul Bibliotecii Județene, Agnes Erich i-a prezentat pe Sorin Roșca Stănescu (senator USL de Dâmbovița), Ion Marinescu (vicepreședinte al CJD), Ivan Ivanoff (secretar al județului), Cristiana Bucur (director al Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița) și Viorica Pârvan (asistent maternal):

 

●”M-am sensibilizat și emoționat în mod deosebit în fața unui copil genial”, a menționat Ion Marinescu, manifestându-și sprijinul în numele CJD la reeditarea volumului. “Din acest moment, face parte din familia mea. Mulțumesc Lorelai, mă închin în fața talentului tău”.

 

●Senatorul și jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a cerut imperativ ca “acest copil minune să fie cât mai mult cunoscut în întreaga lume. Ea crede în Dumnezeu și ea are calități pe care i le-a dat Dumnezeu”, prezentând apoi “Scrisoarea dedicată tuturor copiilor lumii” - “Dacă Lorelai tu ești o învingătoare (…) ești o mare luptătoare (…) Ai învățat repede să cânți (…) La mai puțin de 10 ani ești cunoscută în toată lumea (…) Zâmbetul tău va rămâne la fel”.

 

●”O cunoaștem pe Lorelai din anul 2005, noi îi spunem Alberta. Este tot timpul cu zâmbetul pe buze, un exemplu nu numai pentru copiii de vârsta ei. Pentru noi toți este un exemplu de viață. Semnalul nostru s-a auzit și la CJD și la Senat (…) Să facem mai mult pentru copii. Este strigătul nostru de disperare, de ajutor și de bucurie”, a declarat Cristiana Bucur.

 

●Lorelai este elevă a Școlii “Vasile Cârlova” (nr. 1) Târgoviște, iar despre micuța talentată directorul instituției a precizat: “(…) Ne-a făcut cinstea de a fi eleva noastră. (…) Lorelai este o minune, o învingătoare. Școala a apropiat-o de copii. Se simte în școala ei. Copiii o iubesc nu ca pe un copil cu dizabilități, ci ca pe un coleg cu merite și un talent mai mult decât deosebite”.

 

Menționăm editorul care s-a ocupat de acest volum, Constantin Crăciun și Editura “Prahova”.

 

Și Lorelai s-a adresat copiilor: “Bună dimineața România și tuturor copiilor! Pentru mine la început a fost desenul, apoi muzica și poezia. (…) Următoarea carte este despre înscăunarea lui Dracula în cetate (n.n. Vlad Țepeș, la Târgoviște)”.

 

Spectacolul coral, pe versurile micuței Lorelai, oferit de colegii săi, a emoționat până la lacrimi invitații, elevii și profesorii care au umplut până la refuz sala în care fetița și-a deschis sufletul către ei prin creațiile sale minunate.

 

Petre Drăguțoiu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar
Nouă achiziție de carte veche la Arhiepiscopia Târgoviștei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale