Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.11.2023 00:14

Ieri, la Târgoviște,


A A

Ședința Consiliului Local Municipal, mai aprinsă decât de obicei...

Ședința Consiliului Local Municipal, mai aprinsă decât de obicei...

Ieri, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște. La aceasta au participat 16 aleși locali în sală și trei dintre ei au fost conectați prin intermediul platformelor de WhatsApp.

Într-o schimbare notabilă a atmosferei din ședințele obișnuite ale Consiliului Local Municipal (CLM) Târgoviște, consilierii au adus în discuție diverse subiecte și au pus întrebări cu privire la două proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi.

Unul dintre momentele de dezbatere s-a produs în timpul discuției subpunctului 15 de pe ordinea de zi, care viza „revocarea dreptului de administrare al Direcției Asistență Socială asupra unui bun proprietate publică a municipiului Târgoviște și acordarea dreptului de folosință cu titlul gratuit în favoarea Asociației Help Autism.” Această asociație a solicitat spațiul în scopul furnizării de servicii sociale, dar nu a specificat clar detaliile acestor servicii. Consilierul liberal, Aurelian Cotinescu, a intervenit, exprimând preocuparea cu privire la necesitatea organizării unei licitații publice pentru acest bun.

Primarul Daniel Cristian Stan a răspuns că Asociația Help Autism este, de asemenea, o instituție publică și, prin urmare, nu este necesară organizarea unei licitații. Cu toate acestea, din cauza lipsei de claritate cu privire la scopul exact al spațiului, proiectul de hotărâre a fost respins, aceasta fiind și propunerea primarului Daniel Cristian Stan. Astfel, la ședințele viitoare, proiectul va fi reintrodus pe ordinea de zi și va fi necesară prezența unui reprezentant al asociației în sală.

Un alt moment de tensiune a avut loc în partea finală a ședinței, când s-a votat un proiect prin care Consiliul Local Târgoviște alocă Clubului AFC Chindia suma de 393.000 de lei pentru grupele de copii și juniori. Consilierul Dan Alexandru Tică, din partea grupului PNL, a solicitat explicații cu privire la modul în care acești bani vor fi utilizați și dacă vor fi destinați echipei de seniori sau juniorilor. Primarul Daniel Cristian Stan a menționat că o parte din acești bani vor fi direcționați către plata salariilor antrenorilor de la Centrul de Copii și Juniori. Tot Dan Tică intervenit și a întrebat de ce antrenorii de la copii și juniori nu au fost plătiți timp de patru luni. Primarul a explicat că această situație a apărut în urma retrogradării echipei în Liga 2, ceea ce a condus la pierderea drepturilor TV din Liga 1. Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu majoritate de voturi.

Apel al primarului Daniel Cristian Stan către contribuabili cu datorii către bugetul local

După încheierea ședinței ordinare, Primarul Daniel Cristian Stan a făcut un apel către toți contribuabilii persoane fizice din municipiul Târgoviște, care au datorii către bugetul local. Acesta  a anunțat posibilitatea achitării acestor datorii fără a fi supuși majorărilor și penalităților.

„Fac un apel către toți contribuabilii persoane fizice care înregistrează accesorii, care au datorii către bugetul local. Există posibilitatea achitării acestora fără majorări, fără penalități. Așa că să o facă. Este singura ocazie în decursul unui an calendaristic când se poate face acest lucru. Odată cu aprobarea hotărârii de Consiliu Local există această posibilitate, se achită debitul principal, se scad din oficiu accesorii”, a transmis primarul Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

SANITAS a chemat Guvernul României în instanță
„Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează”
„PSD Târgoviște va câștiga toate alegerile viitoare”
„Maraton” de activități sociale și cultural sportive
„Dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar”
Adoptarea noii Legii a pensiilor
Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor
„Nu vom merge alături de PSD la alegeri”
Tur de forță în 13 organizații de pe Valea Ialomiței
„M-am liniștit! Eu credeam că PNL are 15% în Dâmbovița”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale