Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.01.2016 00:20

Ieri, conferință de bilanț pentru 2015, dar și de prezentare a proiectelor pe anul în curs


A A

2016, anul informatizării la Biblioteca Județeană Dâmbovița

2016, anul informatizării la Biblioteca Județeană Dâmbovița
Agnes Erich – directorul Bibliotecii Județene și Alexandru Ștefănescu – purtător de cuvânt și responsabil cu cărțile rare/ Punct și de la capăt în 2016 pe proiectul introducerii întregului

❚ Conducerea instituției a organizat ieri prima conferință de presă din acest an, în care s-a trecut în revistă activitatea de anul trecut, punându-se însă accent pe manifestările din acest an ❚ Dintre acestea, le amintim doar pe cele din luna curentă: Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), cu invitat de onoare prof.univ.dr. Nicolae Georgescu, eminescolog, Concursul județean anual „24 ianuarie 1859 în conștiința românilor”, „Atelier Caragiale” (30 ianuarie) ❚ Un proiect asumat de conducerea Bibliotecii pentru 2016 este introducerea fondului de carte în sistem informatic, însă în privința colecțiilor speciale nu se poate spune nimic deocamdată, veștile despre buget nefiind „pozitive”

VIRGIL VOINESCU


Conferința de presă a Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița, de ieri, 12 ianuarie, prima din acest an, condusă de directorul instituției, Agnes Erich, a fost una de bilanț, vizând principalele proiecte culturale și editoriale ale anului trecut (2015).

Alături de directorul Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița, la întâlnirea cu presa, a mai participat și purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandru Ștefănescu, responsabil de colecțiile rare în cadrul Bibliotecii Județene Dâmbovița.

 

„Să îmi asum ceva, fără ajutor financiar, nu am cum”

Directorul Agnes Erich a prezentat cu acest prilej și proiectele culturale propuse a fi realizate în anul curent. Astfel, în anul 2016, vor continua activitățile pe proiectele de tradiție ale instituției, iar ca proiect principal profesional asumat este informatizarea în totalitate a bibliotecii, ceea ce presupune introducerea fondului de carte în sistem informatic.

„În ceea ce privește animația culturală, mergem înainte cu tot felul de activități și cu propuneri ce vor veni din partea comunității. Întotdeauna am acceptat propunerile și am organizat evenimentele respective. Deci, eu personal îmi doresc să completăm baza de date și îmi doresc să continuăm proiectul editorial: volumul al doilea de la colecțiile speciale. Nu știm dacă vom putea. Oricum, veștile la momentul acesta, referitor la buget, nu sunt pozitive și ca să îmi asum ceva, fără ajutor financiar, nu am cum. Dar vedem ce se va întâmpla”, a precizat directorul Bibliotecii „I.H. Rădulescu” Dâmbovița.

 

O parte dintre activitățile culturale ale anului 2016

Pe lista proiectelor din acest an sunt incluse activitățile culturale de tradiție: Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie) invitat de onoare fiind prof.univ.dr. Nicolae Georgescu, eminescolog, care va lansa Ediția princeps Eminescu „Din misterele literaturii române”. De asemenea, lista mai cuprinde Concursul județean anual „24 ianuarie 1859 în conștiința românilor”, „Atelier Caragiale” (30 ianuarie), Școala altfel – „Să știi mai mult, să fii mai bun” (aprilie), Ziua Bibliotecarului din România, Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor (23 aprilie) - „Flashmob de promovare a lecturii”, „Seara de carte la Târgoviște” (activitate bilunară), „Lecturi publice”, realizat în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Târgovișteni (lunar), „Creativitate și talent”, „Vacanță la bibliotecă” (iulie-august), „Zilele Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” Dâmbovița (în luna noiembrie), alte activități culturale cu caracter inedit și o serie de activități editoriale.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final
Nicio fraudă la prima probă a Examenului de Bacalaureat
Teatrul „Tony Bulandra”, memorandum cu teatrele din India și Kazahstan
Bibliotecarii migrează spre funcționari publici
"Primăvara albastră", după 58 de ani de la lansare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Jurnal de război. Suntem înecați într-o lacrimă cât Pământul (I)

GEORGE COANDĂ


Și au trecut trei luni din halucinantul război al lui Putin în Ucraina. În tot acest timp al groazei, românii, că doar nebunia lovește cu rachetele iadului chiar în pragul de la Răsărit – nu este o figură de stil – al României, au stat și stau cu sufletul la gură. Din păcate, armata ucraineană, după câteva contraofensive de etapă, în unele locuri... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale