Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.05.2024 00:15

În industria grea a județului Dâmbovița,


A A

Semnale de recesiune

Semnale de recesiune
foto arhivă

Societățile mari din industria grea a județului  Dâmbovița dau semnale de recesiune! Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu ne-a semnalat ieri că industria târgovișteană nu funcționează în momentul de față cu motoarele turate la maxim, așa cum s-a întâmplat anul trecut sau până de curând, motivul principal fiind lipsa comenzilor. Societăți importante din industria metalurgică au fost nevoite să facă anumite optimizări, respectiv să trimită oameni  în concedii de odihnă  neprogramate sau chiar să facă  unele restructurări de personal...

„Sunt ceva dificultăți în piață, în industrie. Industria nu funcționează cu toate motoarele turate. Activitatea la Erdemir, Cromsteel și Oțelinox nu duduie, așa cum eram obișnuiți în perioada asta. Am avut perioade în care activitatea a scăzut, din lipsă de comenzi. Ce se întâmplă în piață, este oarece recesiune cu privire la piața metalului. Avem ceva probleme. Chiar la Erdemir am avut o perioadă de timp în care am dat concedii, am dat concedii chiar în afara programărilor făcute la salariați, câțiva și-au luat câteva zile de concediu cu 70% din salariu pentru că nu stăm prea bine pe partea de comezi, nu se mișcă prea bine piața oțelului. Nu neapărat că sunt motive de îngrijorare, dar lucrurile nu merg foarte bine. Suntem ușor atenți la ce se întâmplă. Mai mult decât atât, Cromsteel a făcut  și disponibilizări la câteva persoane, vreo 10 persoane au fost disponibilizate  din cauză că a scăzut  producția și nu mai aveau acoperire pe toate posturile. Probabil că fiind an electoral, pe partea de bugetari, nu vorbește nimeni prea mult, însă un lucru e cert, deficitul crește, adică noi plătim acum să trăim cât de cât normal pe banii generațiilor viitoare. Cam asta înseamnă să te împrumuți, pentru că până la urmă cineva trebuie să plătească”, ne-a semnalat ieri președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale