Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.05.2024 00:17

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița se va reuni pentru a discuta...


A A

Probleme grave ale pensionarilor

Probleme grave ale pensionarilor
foto arhivă

*„Sunt mulți care nu își mai permit să-și cumpere medicamente pentru tratamentele de care au nevoie. Vin la Casa de Ajutor Reciproc și iau împrumuturi de 200-300 de lei doar pentru a face față cheltuielilor lunare. Este deja prea mult și tot mai greu de suportat așa ceva”, a declarat Gheorghe Popa

 

Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice (CJPV) Dâmbovița va organiza la sfârșitul lunii mai o nouă ședință pentru a aborda problemele grave cu care se confruntă pensionarii din județ și din întreaga țară. La întâlnire vor participa reprezentanți ai Instituției Prefectului Dâmbovița și directori ai instituțiilor deconcentrate, în încercarea de a găsi soluții concrete pentru aceste dificultăți.

Gheorghe Popa, președintele CJPV Dâmbovița, a semnalat faptul că mulți vârstnici sunt nevoiți să apeleze la Casa de Ajutor Reciproc pentru a obține împrumuturi mici necesare pentru medicamente, alimente sau plata facturilor. Într-un context economic și politic european marcat de incertitudini, dificultățile pensionarilor se amplifică.

„Nu este normal ca pensionarii să lupte atât de mult pentru a supraviețui. Sunt mulți care nu își mai permit să-și cumpere medicamente pentru tratamentele de care au nevoie. Vin la Casa de Ajutor Reciproc și iau împrumuturi de 200-300 de lei doar pentru a face față cheltuielilor lunare. Este deja prea mult și tot mai greu de suportat așa ceva”, a declarat Gheorghe Popa.

Deși în județul Dâmbovița au fost evaluate 111.179 de dosare de pensii, procesul este încă în desfășurare, iar situația rămâne tensionată pentru cei afectați. Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice speră ca această ședință să aducă soluții viabile și sprijin pentru pensionarii care se confruntă cu dificultăți tot mai mari.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană
Programul Insulelor Ecologice Digitalizate, gata de lansare
Sprijin pentru Căminul de Bătrâni Fundația „Catedrala Eroilor”
„Pârjol” de amenzi sanitar-veterinare în zeci de unitățile comerciale
Centrul de asistență medico-socială, cumpărat de primărie
Reabilitare termică de amploare a blocurilor de locuințe
PSD Dâmbovița, tur de forță prin Răcari, Titu și Găești
Razie rutieră de amploare pe caniculă
Descrețirea inovației (II)
Bilanț la Inspectoratul Județean de Jandarmi "Mircea cel Bătrân" Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale