Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.05.2024 00:15

Pensionarii dâmbovițeni, în continuare nemulțumiți


A A

Pensia nu ține pasul cu inflația

Pensia nu ține pasul cu inflația

La ultima ședință a Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, subiectul majorării pensiilor în raport cu inflația a stârnit un val de nemulțumiri printre pensionari. Cu toate că pensiile au fost majorate cu 13,8% începând cu 1 ianuarie 2024, acest procent nu a fost suficient pentru a ține pasul cu inflația, care a ajuns la 16,5%.

Președintele CJPV Dâmbovița, Gheorghe Popa, a subliniat necesitatea unei recalculări urgente pentru a aduce majorarea la nivelul necesar. Recalcularea este planificată să aibă loc în luna septembrie 2024. Cu toate acestea, există îndoieli în rândul pensionarilor cu privire la finalizarea recalculării la termenul anunțat.

Nemulțumirea printre pensionari este alimentată de faptul că majorarea cu 13,8% ar fi trebuit să fie completată și de o creștere de 50% a salariului mediu brut pe economie pentru a ține cont de inflație. Gheorghe Popa a transmis că există o frustrare a pensionarilor, care resimt o discrepanță între promisiunile făcute și realitatea aplicării acestora.

Printre problemele ridicate de pensionari se numără și condițiile din căminele de bătrâni, care nu s-au îmbunătățit la nivelul așteptat, precum și o scădere a numărului de bilete de tratament față de anii precedenți. Gheorghe Popa a exprimat îngrijorarea că nu a fost prezentată nicio metodologie clară pentru recalcularea pensiilor, lăsând pensionarii în incertitudine cu privire la rezultatul acestui proces.

La această inflație ar fi trebuit să se adauge o creștere de 50% a salariului mediu brut pe economie, aspect care provoacă nemulțumire printre cei în vârstă. Pe lângă acest aspect, pensionarii atrag atenția asupra numeroaselor promisiuni făcute, dar nerespectate. S-au făcut angajamente pentru îmbunătățirea pensiilor, asistenței sociale și a condițiilor de îngrijire a bătrânilor, însă situația în cămine nu s-a ameliorat, iar numărul biletelor de tratament a scăzut față de anii precedenți. Prin urmare, majorarea de 13,8% nu acoperă în mod satisfăcător nevoile noastre", a transmis președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale