Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.05.2024 00:16

Posturi vacante rămân neocupate în ciuda salariilor atrăgătoare


A A

Criză de medici la SAJ Dâmbovița

Criză de medici la SAJ Dâmbovița

*Una dintre principalele cauze ale lipsei de personal medical este secția de Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște

 

Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița se confruntă în continuare cu o criză acută de medici, iar eforturile pentru găsirea unei soluții la această problemă se intensifică în cursul anului 2024. Managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a anunțat că mai multe posturi vacante, inclusiv trei destinate medicilor, vor fi scoase la concurs. Cu toate acestea, până în prezent, interesul pentru aceste poziții a fost redus, chiar dacă salariile oferite sunt considerate atractive.

Una dintre principalele cauze ale lipsei de personal medical este secția de Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Medicii ezită să se angajeze în această secție din cauza presiunii intense și a programului dificil, care presupune ture de 12 ore la lucru și 24 de ore de repaus. Managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe, a subliniat că mulți medici renunță la procesul de recrutare din cauza temerii față de volumul mare de muncă și condițiile dificile de lucru.

„Înțelegem că este o diferență semnificativă între a fi medic într-o secție și a lucra într-o unitate de urgență. Spre deosebire de Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), unde lucrurile pot fi mai controlate, la secția de Urgențe din ambulanță situația este mai solicitantă. Chiar dacă salariile sunt atractive, este dificil să atragi medici, dat fiind nivelul ridicat de presiune și solicitare”, a declarat Mihail Gheorghe, managerul SAJ Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul
Evidența bolnavilor cronici, în vizorul Ministerului Apărării
Zero focare active de pestă porcină africană
Numărul urgențelor crește odată cu temperatura
Controale ITM privind protecția contra caniculei
„Sanitas la înălțime” promovează și un stil de viață sănătos
Producția de grâu este de 3655 kg/ha, dar recoltatul încă nu s-a încheiat
Activități anticorupție la Primăria Odobești
410 de locuri de muncă vacante
Campania de informare privind dialogul social


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale