Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.06.2024 00:14

Din cauza aplicării defectuoase a Legii 153,


A A

Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul

Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul

Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul României pentru recuperarea tuturor veniturilor salariale pe care guvernul le datorează membrilor Sanitas pe ultimii trei ani! Liderul Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică ne-a declarat că  acțiunea în instanță a avut ca obiect aplicarea defectuasă a Legii 153 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, prin care s-au creat inechități majore mai multor categorii de personal din sistemul de sănătate.   

„Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul României. În luna mai am avut primul termen  și următorul termen va fi în septembrie. Toate inechitățile care au fost create de legea 153, tot ce s-a întâmplat legat de sporuri, indemnizația de hrană care este, din punctul nostru de vedere, o mizerie, de doar 9,9 lei/zi,  și care este raportată la salariul minim pe economie din 2018, nicidecum la salariul minim pe economie de anul acesta. Sunt peste 75 000 de membri care s-au alăturat procesului.  Fiecare membru de sindicat a mandatat Federația Sanitas să-I reprezinte în instanță. Ar fi de câștigat sume destul de importante și cel mai mult de câștigat ar avea personalul medical auxilar care a fost cel mai discriminat pe legea 153. Prin ordonanța aceasta s-a mai reparat dar nu suficient, pentru că și sporurile de condiții au rămas la minim pe toate secțiile.  Chiar dacă mai putem să reparăm, legea, din punctul nostru de vedere, a făcut mai mult rău decât bine. Ar trebui o nouă lege făcută de la zero”, a precizat președintele Sindicatului Sanitas Dâmbovița, Corneliu Stănică.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu rezolvăm problema economică în România crescând taxe”
PSD Dâmbovița, final de analiză în teritoriu
Teren modern de sport, construit prin PJDL
Pensionarii, nemulțumiți de pensiile care nu țin pasul cu inflația
Lucrări avansate la DN 7 Bâldana - Titu
Contabilii cer eliminarea E-TVA și oprirea „dictaturii fiscale”
Finanțarea pentru medicii de familie și cei din Ambulatoriu
Privatizarea Automecanica Moreni, o misiune (im)posibilă
„Codul Fiscal se schimbă de sute de ori pe an”
Șantierele feroviare, în colimatorul Ministerului Transporturilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Crin Antonescu de ce nu?

Poate pe unii o să-i surprindă faptul că aduc vorba despre Crin Antonescu. Și poate n-aș fi făcut-o dacă în ultima vreme n-ar fi apărut de câteva ori pe la unele televiziuni, cu vorbele la el. Așa cum îl știam, rostindu-le cu vădită înțelepciune și șarm. Pentru că, orice s-ar spune pe seama lui Crin Antonescu, faptul că n-ar fi empatic nu se poate spune.

Și chiar... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale