Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro04.09.2023 00:15

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii vor controale amănunțite pentru toate stațiile de carburant din țară

Dâmbovițenii vor controale amănunțite pentru toate stațiile de carburant din țară

Ștefan Khalil

Premierul României, Marcel Ciolacu, a luat o măsură importantă pentru asigurarea siguranței cetățenilor și a mediului înconjurător. A dispus demararea unui control la nivel național pentru a verifica dacă toate stațiile de depozitare și comercializare a carburanților, inclusiv GPL, respectă condițiile de autorizare, funcționare și exploatare. Reporterii cotidianului nostru au stat de vorbă cu mai mulți dâmbovițeni despre acest subiect, întrebându-i dacă se simt în pericol în apropierea stațiilor de carburant cu GPL și dacă sunt încrezători că următoarele controale demarate la nivel național vor fi făcute amănunțit și vor da rezultatele așteptate?

 

*Sincer, n-am crezut că se poate întâmpla o asemenea catastrofă, precum cea de la Crevedia. Ar trebui să le închidă tuturor celor care au asemenea „bombe cu ceas” și să îi pună să plătească toți banii pe care i-au făcut ilegal.

*Nu, n-am nicio încredere că se va schimba ceva pe termen lung. Așa a fost și cu Colectiv, au descoperite mii firme care funcționau fără autorizație ISU, după care au fost închise câteva luni, iar acum vedem că unele continuă să funcționeze tot fără autorizație, dar te anunță pe un afiș că nu au...Păi, asta e treabă? Gata, au rezolvat problema? Așa va fi și cu stațiile astea de GPL, se iau măsuri pentru o perioadă, după care va uita lumea.

*N-am înțeles niciodată de ce la noi se iau măsuri mereu după ce moare cineva sau mai multe persoane. Așa s-a întâmplat mereu, cu Colectiv, cu Spitalul din Giulești, vedem acum că devin mai aspre și legile din Codul Rutier pentru cei aflați sub influența alcool-ului sau a drogurilor, tot după ce au murit niște tineri în mod tragic. Nu puteau fi luate înainte, cum era normal, într-o țară europeană, cum ne dăm? Nu sunt încrezătoare nici de data asta că lucrurile se vor schimba. Am curaj să stau lângă o stație GPL, în caz că simt miros de gaz mi-ar fi teamă.

*Ceea ce s-a întâmplat la Crevedia ne-a arătat că riscurile nu pot fi neglijate. Trebuie să fim foarte atenți la siguranța stațiilor de carburanți, mai ales când vine vorba de GPL. Este responsabilitatea autorităților să se asigure că aceste instalații funcționează în condiții deplin sigure și că nu există riscuri pentru noi. Sper măcar acum să-și facă și ele treaba.

*Este bine că se demarează astfel de controale, dar să fie și pe bune făcute. Ar trebui să fie făcute în mod regulat și amănunțit. Cât despre încredere, depinde de modul în care sunt efectuate. Dacă autoritățile iau în serios această problemă și implementează măsuri adecvate pentru a preveni riscurile, atunci încrederea noastră va crește, dar dacă lucrurile vor fi făcute de mântuială, așa cum au fost și până acum...atunci prefer să mă abțin.

*Este clar că trebuie să existe sancțiuni pentru cei care nu respectă regulile. Dacă cineva pune în pericol viața noastră și a mediului înconjurător pentru propriul câștig, atunci trebuie să fie tras la răspundere. Închiderea stațiilor nesigure este o măsură justă.

 

Îngrijorările legate de evenimentele neplăcute din trecut sunt accentuate în rândul dâmbovițenilor, iar aceștia nu arată foarte multă încredere în controalele care au fost demarate la nivel național.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)

De bună seamă că nu trebuia ca cineva să se îndoiască vreo clipă în privința victoriei Coaliției social-liberale. De bine, de rău, a asigurat o stabilitate economică și a vieții sociale, chiar dacă, nu o dată, a mai dat-o și-n bară, stârnind nemulțumiri în societatea românească. Dar, hai s-o spunem pe-aia dreaptă: românii, prin natura lor, sunt veșnic nemulțumiți.

Poate că e bine, poate că e... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale