Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.06.2023 00:13

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii susțin eliminarea pensiilor speciale

Dâmbovițenii susțin eliminarea pensiilor speciale

Proiectul pensiilor speciale urmează să fie adoptat săptămâna viitoare, luni, în ședința comună a Senatului României și Camerei Deputaților. De asemenea, tot săptămâna viitoare, va fi dat un vot în Camera Deputaților decizional, asupra proiectului de lege privind pensiile speciale. Jurnaliștii cotidianului nostru au întrebat mai mulți cetățeni dacă acesta este momentul în care pensiile speciale vor fi desființate și dacă își doresc ca acest lucru să se întâmple?

 

*Nu cred asta, sunt prea multe interese la mijloc, foarte mulți judecători și procurori care vor beneficia de aceste pensii speciale. Ar fi de vis, dar nu cred acest lucru.

*Glumiți când mă întrebați așa ceva, nu? Păi, imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă ar fi eliminate pensiile speciale. Ar intra jumătate din clasa politică la închisoare, în doi-trei ani. Procurorul e pregătit cu dosarul fiecărui politician... a aprobat legea pentru desființarea pensiilor speciale, va da și el drumul la dosar să circule.

*Doamne ajută, pot să spun, dar nu cred, avem o țară plină de hoți. Credeți că-i oprește ceva sau cineva pe ăștia și să nu mai beneficieze de pensii speciale? Sunteți naivi dacă așa credeți. Dar repet, Doamne ajută să vedem asta.

*Vom vedea și ziua asta, dar nu acum. Sunt foarte mulți care iau pensii speciale și foarte mulți care urmează să ia, dar sunt pro pentru desființarea lor. Pensii speciale înseamnă altă metodă de a stoarce statul de bani, plus că 80% dintre ele nu sunt justificate.

*Eu am muncit 43 de ani în fabrică, am o pensie de puțin peste 3000 de lei. Munceam uneori și 18 ore pe zi. Atunci nu era cu protecția muncii, drepturile angajatului și așa mai departe. Munceai că nu aveai de ales. Eu și cei ca mine de ce nu beneficiem de pensii speciale? Medicul ăla care stă 12 ore la muncă și după îi sună telefonul să se întoarcă pentru că nu știu ce s-a întâmplat...el de ce nu ia pensie specială?

*Ar fi o normalitate să se desființeze pensiile speciale. Dar ce e normal în țara asta, vă întreb? Nu cred că se va întâmpla asta niciodată, dacă mă întrebați pe mine. Dacă aș fi luat eu pensie specială, care am fost o „amărâtă” de profesoară, da... s-ar fi desființat de mult, erau istorie. Dar de ele beneficiază numai procurori, judecători, politicieni, polițiști... numai oameni cu putere.

 

Prin urmare, dâmbovițenii își doresc ca pensiile speciale să fie eliminate, însă puțin cred că acest lucru se va și întâmpla.

 

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Coaliția și-a adjudecat un succes „à la Pirus” (I)

De bună seamă că nu trebuia ca cineva să se îndoiască vreo clipă în privința victoriei Coaliției social-liberale. De bine, de rău, a asigurat o stabilitate economică și a vieții sociale, chiar dacă, nu o dată, a mai dat-o și-n bară, stârnind nemulțumiri în societatea românească. Dar, hai s-o spunem pe-aia dreaptă: românii, prin natura lor, sunt veșnic nemulțumiți.

Poate că e bine, poate că e... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale