23.06.2023 00:13

Dâmbovițenii susțin eliminarea pensiilor speciale

Dâmbovițenii susțin eliminarea pensiilor speciale
Galerie foto

Proiectul pensiilor speciale urmează să fie adoptat săptămâna viitoare, luni, în ședința comună a Senatului României și Camerei Deputaților. De asemenea, tot săptămâna viitoare, va fi dat un vot în Camera Deputaților decizional, asupra proiectului de lege privind pensiile speciale. Jurnaliștii cotidianului nostru au întrebat mai mulți cetățeni dacă acesta este momentul în care pensiile speciale vor fi desființate și dacă își doresc ca acest lucru să se întâmple?

 

*Nu cred asta, sunt prea multe interese la mijloc, foarte mulți judecători și procurori care vor beneficia de aceste pensii speciale. Ar fi de vis, dar nu cred acest lucru.

*Glumiți când mă întrebați așa ceva, nu? Păi, imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă ar fi eliminate pensiile speciale. Ar intra jumătate din clasa politică la închisoare, în doi-trei ani. Procurorul e pregătit cu dosarul fiecărui politician... a aprobat legea pentru desființarea pensiilor speciale, va da și el drumul la dosar să circule.

*Doamne ajută, pot să spun, dar nu cred, avem o țară plină de hoți. Credeți că-i oprește ceva sau cineva pe ăștia și să nu mai beneficieze de pensii speciale? Sunteți naivi dacă așa credeți. Dar repet, Doamne ajută să vedem asta.

*Vom vedea și ziua asta, dar nu acum. Sunt foarte mulți care iau pensii speciale și foarte mulți care urmează să ia, dar sunt pro pentru desființarea lor. Pensii speciale înseamnă altă metodă de a stoarce statul de bani, plus că 80% dintre ele nu sunt justificate.

*Eu am muncit 43 de ani în fabrică, am o pensie de puțin peste 3000 de lei. Munceam uneori și 18 ore pe zi. Atunci nu era cu protecția muncii, drepturile angajatului și așa mai departe. Munceai că nu aveai de ales. Eu și cei ca mine de ce nu beneficiem de pensii speciale? Medicul ăla care stă 12 ore la muncă și după îi sună telefonul să se întoarcă pentru că nu știu ce s-a întâmplat...el de ce nu ia pensie specială?

*Ar fi o normalitate să se desființeze pensiile speciale. Dar ce e normal în țara asta, vă întreb? Nu cred că se va întâmpla asta niciodată, dacă mă întrebați pe mine. Dacă aș fi luat eu pensie specială, care am fost o „amărâtă” de profesoară, da... s-ar fi desființat de mult, erau istorie. Dar de ele beneficiază numai procurori, judecători, politicieni, polițiști... numai oameni cu putere.

 

Prin urmare, dâmbovițenii își doresc ca pensiile speciale să fie eliminate, însă puțin cred că acest lucru se va și întâmpla.

 

 

 

Ștefan Khalil