Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.03.2024 00:12

Deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa, semnalează...


A A

Necesitatea plafonării prețurilor

Necesitatea plafonării prețurilor

*„Dacă Guvernul PSD nu ar fi intervenit cu plafonarea prețurilor, facturile la gaze naturale și energie ar fi fost duble sau chiar triple”

 

În cadrul unei recente conferințe de presă susținută la sediul Partidului Social Democrat Dâmbovița, deputatul Radu Popa a vorbit despre eficiența  plafonării prețurilor la energie, gaze și alimente susținând totodată că în lipsa măsurilor luate de social democrați, fiecare familie ar fi plătit în plus 1118 lei în fiecare lună, respectiv 13.400 lei pe an. Parlamentarul recunoaște că într-adevăr consumul a scăzut, în condițiile în care coșul de consum este mai mare față de 2020. Mai spune Radu Popa că dacă Guvernul PSD nu ar fi intervenit cu plafonarea prețurilor la utilitățile de bază, facturile la gaze naturale și energie ar fi fost duble sau chiar triple.

„Am văzut tot felul de comentarii despre efectul plafonării prețurilor la alimente și energie pe care PSD le-a susținut. Useriștii sunt sceptici, normal, că altă idee nu au, au fost și voci din zona AUR-ului care le-au criticat și cred este important să înțelegem că studiile economice independente confirmă eficiența măsurilor promovate de Guvernul PSD împotriva speculei la energie și la alimente. Deși consumul este simțitor mai mic, coșul de consum este simțitor mai mare față de 2020 și dacă Guvernul PSD nu ar fi intervenit cred suntem toți conștienți că facturile la gaze naturale ar fi fost duble și la energie, după părerea mea, ar fi fost triple față de cele actuale, dacă nu am fi plafonat prețurile la energie. Iar dacă nu am fi plafonat adaosul comercial la alimente ar fi costat fiecare familie, în medie, cu cel puțin 150 lei în plus în fiecare lună. În total, dacă facem o aritmetică simplă, în lipsa măsurilor PSD, fiecare familie ar fi plătit în plus 1118 lei în fiecare lună, respectiv 13.400 lei pe an. Aceste valori medii ar putea fi însă mai mari la familiile cu venituri mici, unde alimentele de bază și energia au o pondere semnificativ mai mare în coșul de consum. Trebuie să știți că o familie cu 2 copii are un beneficiu de cel puțin 150 lei pe lună ca urmare a măsurii PSD de limitare a adaosului comercial la alimente. Acest beneficiu poate fi însă și mai mare în funcție de componența și cantitățile de alimente cu adaos limitat incluse în consumul lunar al fiecărei familii. Sunt acestea toate dovezi că politicile sociale susținute de Guvernul PSD, cu sprijinul fondurilor europene, se întorc direct în buzunarul românilor”, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Radu Popa.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale