Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro16.04.2024 00:15

Evaluare la Prefectură pentru anul precedent cu privire la...


A A

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița

*Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale

 

În cadrul unei ședințe ordinare a Colegiului Prefectural, Vasile Ciocan, Șeful serviciului din cadrul Instituției Prefectului Dâmbovița, a prezentat o evaluare detaliată a situației forței de muncă și a șomajului din județ pentru anul 2023.

Principalele date prezentate sunt: Repartiția populației: La începutul anului 2023, 31,3% din populația județului locuia în mediul urban, iar 68,7% în mediul rural. Persoane active: 33,5% din populația județului erau persoane active, în creștere cu 6,0 mii de persoane comparativ cu anul anterior. Populația ocupată: 31,5% din populația totală a județului era deținută de persoanele ocupate, cu o creștere de 5,6 mii de persoane. Numărul salariaților: La sfârșitul lunii decembrie 2023, județul Dâmbovița avea un efectiv de 91.241 de salariați, în creștere cu 212 persoane față de anul 2022.

Șomajul: Numărul șomerilor înregistrați la sfârșitul anului 2023 a fost de 4.691 persoane, în scădere cu 313 persoane comparativ cu anul 2022. Rata șomajului: Rata șomajului înregistrat în luna decembrie 2023 a fost de 2,8%, situându-se sub media națională cu 0,1 puncte procentuale. Disparitatea dintre sexe: Rata șomajului pentru femei a fost cu 1,3 puncte procentuale mai mare decât cea pentru bărbați, situându-se la 3,5% față de 2,2%. Nivelul de educație al șomerilor: 76,4% dintre șomeri aveau studii elementare, 20,6% studii medii și 3% studii superioare. Procentul celor neindemnizați a fost de 76,3%.

Evaluarea arată o tendință pozitivă în evoluția pieței muncii din județul Dâmbovița în anul 2023, cu o creștere a numărului de persoane active și a populației ocupate, precum și o scădere a ratei șomajului înregistrat.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Director general nou la Automecanica
Federația Sanitas a dat în judecată Guvernul
Modernizarea DN 71 ține pe loc extinderea canalizării
„Am pierdut în câteva localități și astăzi nu am o explicație”
„Alegerile s-au desfășurat într-un climat de siguranță și calm”
Procesul electoral de la Găești va fi contestat
Succes fără precedent pentru PSD Dâmbovița la alegerile locale
Dâmbovița la vot!
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie
PSD Dâmbovița, final optimist de campanie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale